• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 97 z 97
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

#617185  autor: Ruben
 27 lut 2013, 19:50
Trzeba przyznać, że oferta ta zaczyna rozkwitać i trzymajmy kciuki żeby im się udało. Trochę przypominać zaczyna mi to ofertę GaduAIR (tak, był kiedyś taki operator :-)), który też miał świetne promocje a po 2 latach zwinął interes ponieważ nie mogli uzyskać chyba tzw. masy krytycznej abonentów. Virgin szasta tymi bonusami ostatnio. Wczoraj zadzwoniłem do CMOK ponieważ wymieniałem kartę SIM i przy okazji miła Pani przeprowadziła ze mną krótką ankietę na temat oczekiwanych zmian w ofercie po czym oznajmiła, że za to zasila moje konto 10 pln i oczywiście 50% gratis dodatkowo. Nic tylko brac udział w takich ankietach :).
A tak trochę obok tematu. Czy u Was na przeniesionych kartach macie problem z trzymaniem zasięgu Orange? U mnie systematycznie telefon wraca do zasięgu Play z czego nie jestem zadowolony. Przy ustawieniu zasięgu Plus jest ok. Możliwe, że inne priorytety są domyślnie ustawiane na kartach MNP?

#617186  autor: DanielR
 27 lut 2013, 19:56
Ruben pisze:Przy ustawieniu zasięgu Plus jest ok. Możliwe, że inne priorytety są domyślnie ustawiane na kartach MNP?
Ja ostano zauważyłem, że czasem nawet jak jest na ręcznym Plusie, to telefonik lubi sobie powrócić na zasięg macierzysty. Przeważnie trzyma się jednak mocno Plusa.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#617187  autor: słoneczny
 27 lut 2013, 19:58
Ruben Ja mam oryginał numer 799, a też się zdarza, że Orange wywali.
Na szczęście nie jest to problem, bo zasięg macierzysty mam przyzwoity, a używam najczęściej telefonu na miejscu. Wcześniej ustawiałem "na sztywno" Orange, a teraz mam na automacie i przeważnie jest ok.

#617236  autor: Ruben
 27 lut 2013, 22:05
słoneczny, u mnie karta Virgin nie utrzymuje zasięgu Orange dłużej niż 8h. Dobrze, że jest Plus i działa, bo Play zasięg jest ale niestety w tym telefonie jest tylko GSM a ten jest u mnie gorszy. Czekam z niecierpliwością na GSM 1800 Play, to mogłoby poprawić znacznie sytuacje. W telefonach Samsung roaming jest fajnie sygnalizowany więc to widać ale w innych dopiero podczas rozmowy dowiaduje się ponieważ jest gorsza jakość połączenia.
Na kartach Play Orange wyrzuca i telefon nie łapie żadnego zasięgu dopóki ponownie nie wymuszę Orange ale to pojawia się 2 razy w tygodniu czyli dużo rzadziej niż Virgin.
ps. chyba trzeba jakiś nowy temat o Virgin założyć, bo ten zrobił się o wszystkim, co dotyczy tego operatora ;)

#617239  autor: słoneczny
 27 lut 2013, 22:14
Widać co region to inaczej. U mnie Plus już na Play Freshu bywał często tragicznie przeciążony, więc nie miałem sentymentów żeby przejść na Virgin. O dziwo zasięg macierzysty daje radę na 2G, choć są też momenty gdy jest kicha i trzeba uciekać na zasięg Orange. Wymaga to trochę cierpliwości, ale coś za coś.

#617281  autor: marcz123456
 28 lut 2013, 10:50
Właśnie ja miałem do tej pory play na zasięgu plusa i mimo manuala mnie ciągle wywalało na macierzysty. natomiast odkąd mam virgin, ani raz mnie nie wyrzuciło z orznąć.

Żeby było śmieszniej na playowym wywalało mnie niemal co dzień, a jak teraz kartę z play mam w starej nokii 6030, to trzyma się plusa przez cały czas.

#617294  autor: DanielR
 28 lut 2013, 12:19
Ruben pisze:ps. chyba trzeba jakiś nowy temat o Virgin założyć, bo ten zrobił się o wszystkim, co dotyczy tego operatora ;)
Też już wcześniej o to prosiłem. Ale jak widać brak reakcji... :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#617315  autor: słoneczny
 28 lut 2013, 14:09
Najlepiej jakby ktoś założył temat - ściągę, odnośnie tego operatora, bo z tego co widzę to wiele pytań po kilka razy się powtarza.

W temacie powinien być goły cennik + wszystkie promocje + wszystkie niuanse zasięgowe, rozliczeniowe, taktowanie itp...

Wtedy każdy kto pyta dostaje linka i wpisy się nie dublują.

#617316  autor: marcz123456
 28 lut 2013, 14:10
No chyba nikt tu niema zakazu tworzenia tematu? jaki więc problem?

#617353  autor: macc
 28 lut 2013, 16:38
marcz123456 pisze:No chyba nikt tu niema zakazu tworzenia tematu? jaki więc problem?

proszę jedziemy od nowa w nowym poście

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 352#617352

#617380  autor: lee
 28 lut 2013, 17:59
słoneczny, przy 129 stronach można się pogubić ;) po za tym podstawowę info zawsze powinno być na pierwszej stronie wtedy nie byłoby zbędnych pytań :mrgreen:
  • Strona 97 z 97
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96