SomalijskiWluczega pisze: ↑04 lip 2020, 09:26
konsultant mi na infolinii powiedział że wszystko działa po staremu (czyli z serwerów angielskich).
U mnie to wygląda tak, jak złapię 3G, to co nie zrobię dostaję IP z Anglii. Idąc dalej, złapie 4G, zostaje mi z Anglii, włączę i wyłączę tryb samolotowy to łapie mi IP z puli Plusa (dziwne, nie?). Różnica jest odczuwalna w samym terminalu jeśli chodzi o ping (pracuje zdalnie sporo) no i prędkości na puli Plusa mam tak powyżej 10Mbit.
czy naliczanie jest nadal minutowe i no limit = dalej 3000 minut na 30 dni? Jakie jest naliczanie internetu? co ile kb/s? liczone osobno czy łącznie za odbieranie i wysyłanie danych i ogólnie jaka jest jakość połączeń w lycamobile internetu i rozmów/smsów?
O tym nie wiedziałem nawet, że jest jakieś 3000 minut. Nie rozmawiam dużo przez tą kartę. Kupiłem jako dodatek do marnych 5GB, które mam w abo w Orange. Mam nazbierane ponad 70GB na Lyce i nie zwracam uwagi jak jest naliczane. Jeśli chodzi odbieranie/wysyłanie to wydaje mi się, że razem ale nie jestem w stanie tego jakkolwiek potwierdzić. Jakość połączeń w lubelskiem jest bardzo dobra. Najczęściej dzwonię do Play (brak volte/vowifi po stronie Lyca jak i Play). Smsy, cóż można powiedzieć. Działają, dochodzą raczej szybko.
Czy są mmsy w ofercie lycamobile.pl ? i czy można z pozycji telefonu komórkowego udostępnić internet lycamobile.pl np mobilnym routerem na laptop czy innemu smartfonowi czy ta opcja jest przez lycamobile blokowana?
MMSy nie działają. Z poziomu telefonu można udostępnić hotspotem. Co do mobilnego routera - nie wiem, nie posiadam takowego, żeby Ci sprawdzić. Oficjalnie z tego co czytałem tu w tym temacie niby blokują ale mi działa znakomicie.
Proszę bardzo