• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 84 z 136
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 136

#308165  autor: wshk
 04 sty 2009, 21:59
babeo pisze:Uwaga: jeżeli darmowy numer poprzednio był włączany za pomocą BOKu (np. reklamacja) to teraz po doładowaniu nie zostanie on automatycznie ponownie włączony.

najlepsze jest to że muszę czekać 24h żeby wysłać smsa, ech....
Chodzi o kazda aktywację pod *100 czy tylko reklamacyjna?
Aktywacja pod *100 jest jednym ze sposobow wyznaczonych w regulaminie i nic nie ma o tym ze jest w jakis sposob "gorsza".
Ale nie pamietam tez czy jest cos o tym wysylaniu sms-a..

A ja zastanawiam sie czy doladowac za 5 i pozniej za 50 czy 25 + 50.
Te 200% gratis można wykozystac na stacjonarne czy tylko do orange. Bo chyba dobrze pamietam ze srodki z "masz za staz" do orange i stacjonarne.

Tylko ze bonus z "masz za staz" i tak bylby stosunkowo niewielki przy tym wszystkim (15zl)..

#308214  autor: DejwiD
 05 sty 2009, 00:45
200% wiecej tylko do orange. przy pogadaj sobie (kolejna aktywacja) - sms z potwierdzeniem lubi sie gdzies zgubic. a usluga tak sie wlacza prawie natychmiast.vanadis, motokitty, lepiej zapoznac się z warunkami promocji a nie bezgranicznie ufac w teksty: tak! 5 i 50 i bedzie promocja... tylko czasami jest to 10 zl :) - a bo starter byl nowy. albo sie zapomnialo, ze pare dni wczesniej te 25 zl sobie zafundowalem.

#308269  autor: babeo
 05 sty 2009, 13:36
wshk pisze:babeo napisał/a:
Uwaga: jeżeli darmowy numer poprzednio był włączany za pomocą BOKu (np. reklamacja) to teraz po doładowaniu nie zostanie on automatycznie ponownie włączony.

najlepsze jest to że muszę czekać 24h żeby wysłać smsa, ech....

Chodzi o kazda aktywację pod *100 czy tylko reklamacyjna?
Aktywacja pod *100 jest jednym ze sposobow wyznaczonych w regulaminie i nic nie ma o tym ze jest w jakis sposob "gorsza".
Ja aktywowałem jakieś 3 miesiące temu smsem i mi nie aktywowało, złożyłem reklamację w BOKu i mi włączali to ręcznie. Na innym numerze gdzie aktywacja smsem poszła okej, to po doładowaniu za 100zł numer się automatycznie ponownie włączył jako darmowy.

Dodano: tym razem włączenie darmowego numeru bezproblemowo, po paru minutach :)

#308607  autor: wshk
 06 sty 2009, 14:56
Jeszcze nie doladowalem, na razie kupielm karte za 5zl :D

Ale taka smieszna rzecz zwiazan z blokada wychodzacych.
Kilka dni temu dostaje sms z nr 7095 ze za trzy koczny mi sie waznosc srodkow.
Pare dni pozniej(nie wiem czy dwa czy trzy bo od razu kasuje takie sms) dostaje sms z tego numeru jesli utracilem srodki z doladowania to w ciagu 5 dni moge je odzyskac.
I to sie zgadza bo dzien wczesniej dzwoniac na *500 automat mowil mi ze pozostal mi 1 dzien.

W dzniu otrzymania drugiego sms caly czas mam pieniadze na koncie(*124*#), dzwoniac pod *500 automat mowi ze mam zero dni do konca waznosci.

Nastepnego dnia sprawdzan stan srodkow kodem i dalej sa. Dzownie na *500 tam na dzien dobry automat mowi mi ze nie mam srodkow.. ale po wcisnieciu 1(sprawdzanie stanu) mowi ile mam(dwa cos ;) ) i ze srodki te wazne sa jeszcze przez jeden dzien :D
Nastpenego dnia czyli dzis konto puste - koniec waznosci.

A jeszcze taki myk - pare miesiecy temu w POPie wzialem kredyt i majac wlaczana usluge 3po3 czy tam ty i 3(nie pamietam jak to sie wtedy nazywalo) moglem dzwonic ile chcialem. na bank wydzownilem te zlotowke kredytu i dalej rozmawialem.

#308626  autor: Jedrker
 06 sty 2009, 15:32
Mam pytanie odnośnie 200 % za doładowania.
Dzisiaj aktywowałem darmowy starter orange go zamówiony przez neta.
Doładowałem konto kwotą 25 zł przez internet, dostałem jak na razie tylko 10 zł gratis za doładowanie , i teraz pytanie, w regulaminie 200 % za doładowanie jest napisane :
Kod: Zaznacz cały
1.2 w przypadku nowych Użytkowników sieci Orange należy zakupić dowolny starter oraz doładować konto
w przeciągu maksymalnie siedmiu dni od momentu aktywacji numeru abonenckiego dowolną wartością
doładowania. Wartość pierwszego Bonusu po aktywacji naliczana jest od wartości pierwszego doładowania,
wartość kolejnych Bonusów naliczana jest zgodnie z mechanizmem opisanym w pkt.1.1 Regulaminu.
Czy ja jestem liczony jako nowy abonent i powinienem otrzymać 200 % za pierwsze doładowanie, czy dostanę 200 % po drugim doładowaniu ?

#308628  autor: kowcio
 06 sty 2009, 15:35
Jedrker, dostaniesz 200%, ale odczekaj jakieś 48h ;)

#308632  autor: Jedrker
 06 sty 2009, 15:46
kowcio,
dzięki za info ;)

#308857  autor: Wiktor74
 07 sty 2009, 12:39
wiem że to już było wałkowane, ale nie mam czasu przewalać się przez taki dłuuugi temat,
otóż na jednej z wielu moich kart kończył się pomału czas na wychodzące
chcąc jeszcze skorzystać z promo 200% postanowiłem doładować:
więc najpierw poszło 5zł
a potem 100zł ale z abonamentu, wiem że w tym wypadku regulamin mówi że się nie należy
ale może jednak komuś tak doładowało?
coś mi tam świta że było już coś na ten temat...
po doładowaniu póki co dostałem:
5zł i 100zł na główne
20zł na promo
i udało mi się aktywować wybrany numer dosłownie pare minut jak mi przyszło potwierdzenie, że mam 1200min na 60dni do tego numeru :), a chyba nie powinno?
moje pytanie czy mam szanse na 200% po tych doładowaniach , czy raczej niee?
qrde, kto nie ryzykuje ten (nie ma?) MA

na zmianę stawek też nie mam co liczyć...?

pod jaki nr trzeba wysłać smsa żeby sprawdzić ile się ma % w "masz za staż"?
nie ile kasy tylko czy 10% 20% czy 30%?

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#308864  autor: fescik
 07 sty 2009, 13:10
Witam

Wg regulaminu: Z Promocji wyłączone są doładowania zakupione za punkty Profit, Przelew SMS, przyznane w ramach reklamacji,
Doładowania z Telefonu z Rachunkiem oraz Doładuj Mix. Tak wiec z tego co widac nie mozesz uzyskac bonusa. Nie wiem jak ze zmiana stawek ale jesli w ciagu 30 minut nie przyszedl sms ze stawki sie zmienily to podejrzewam ze stawki nie zmieniaja sie przy takim rodzaju doladowania.

Dlugosc stazu sprawdzisz wysylajac SMS o tresci „STAZ” pod numer 401.

pozdrawiam

How are you? Vodafone...

#308902  autor: mikage1
 07 sty 2009, 15:35
małe pytanie odnośnie środków promocyjnych w NOG - czy ja dobrze kojarzę, że przy stawce 0,20 PLN (po doładowaniu za 100) podczas rozmów z numerami z orange środki z konta promocyjnego są pobiewrane właśnie wg stawki 0,20 PLN :?:

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#308907  autor: Btk_Tomas
 07 sty 2009, 15:51
mikage1 pisze:małe pytanie odnośnie środków promocyjnych w NOG - czy ja dobrze kojarzę, że przy stawce 0,20 PLN (po doładowaniu za 100) podczas rozmów z numerami z orange środki z konta promocyjnego są pobiewrane właśnie wg stawki 0,20 PLN :?:
No właśnie na tym polega Taryfa Malejąca.

#308927  autor: kowcio
 07 sty 2009, 16:39
mikage1 pisze:małe pytanie odnośnie środków promocyjnych w NOG - czy ja dobrze kojarzę, że przy stawce 0,20 PLN (po doładowaniu za 100) podczas rozmów z numerami z orange środki z konta promocyjnego są pobiewrane właśnie wg stawki 0,20 PLN :?:
Stawka dotyczy każdego konta, włącznie z masz za staż. Przynajmniej tak u mnie ciągnie ;) A wiadomo, różnie to bywa z tym Orange pod tym względem :-D

#308961  autor: mikage1
 07 sty 2009, 18:07
Dzięki kowcio
Btk_Tomas pisze:
No właśnie na tym polega Taryfa Malejąca.
Widzisz, na logikę tak powinno być, ale 8 lat z orange nauczyło mnie, że istnieją kruczki o których nie śniło się filozofom :? dlatego wolałem spytać, kogoś kto sprawdził to "w praniu" :mrgreen:

#308979  autor: Jedrker
 07 sty 2009, 19:15
odnośnie doładowań konta, po paru godzinach od doładowania wczorajszego dostałem smsa o przyznanym 200 % doładowaniu .
OK. dzisiaj chciałem właczyć usługę pogadaj sobie, minęło już 30 godzin od doładowania, i nadal nie jestem uprawniony do skorzystania z tej oferty ;/

Apropo, mam jeszcze pytanie, chciałem za punkty profit doładować sobie ten sam numer, wiem, że 10 zł promocyjnych nie dostanę (z racji startera zamówionego przez www)a czy ktoś dostał bonus 200 % za doładowanie punktami profit ?
Sam jestem ciekaw ;P
Druga sprawa, mam NOG, czy po doładowaniu konta za punkty profit kwotą 100 zł będę miał za minutę połączenia 20 gr, czy doładowanie punktami profit nie zmienia stawek za minutę połączenia ?

I co z minutami non stop, czy dostanę je po doładowaniu punktami profit ?
z góry dzięki za odp ;)

#308996  autor: mikage1
 07 sty 2009, 19:58
za doładowanie punktami profit 200% nie przysługuje

doładowanie punktami profit nie zmiania stawki w NOG (czyli jak masz 0,60 PLN i doładujesz punktami za 100 PLN to nadal masz 0,60 :( , ale w drugą stronę też to działa, więc jak masz już stawkę 0,20 PLN i doładujesz za punkty 25 PLN - to 0,20 zostaje :-)

#309000  autor: Wiktor74
 07 sty 2009, 20:05
w sumie warto pytać i próbować bo różnie bywa :mrgreen:

sam dostałem 1200min na 60 dni zaraz po doładowaniu chociaż w regulaminie pisze że dopiero po 24h można aktywować
a w drugą stronę dzieciakowi aktywowałem numer po 7 dniach czyli też nijak się ma do regulaminu gdzie pisze że do 5 dni można aktywować wybrany numer :lol:

do tego jeszcze napisałem reklamacje do boku że nie dostałem 200% może się uda
bo w historii doładowań moja ostatnia 100 stoi jako "elektroniczne"
o efekcie pewnie poinformuję tym na "+" na pewno

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#309025  autor: Jedrker
 07 sty 2009, 22:01
a co z :
minutami non stop, czy dostanę je po doładowaniu punktami profit ?
z góry dzięki za odp ;)

#309060  autor: express100
 08 sty 2009, 00:05
Jedrker, zgodnie z
pkt. 6. Z promocji wyłączone są doładowania zakupione za punkty Profit, przyznawane w ramach reklamacji, Przelew SMS oraz Doładowania Telefonu z Rachunkiem.
nie powinni przyznać minut, ale ja sam osobiście doładowałem za stówę z PROFITu i dostałem minuty non-stop, i POGADAJ SOBIE, i 30%, i znajomi też dostają jak za profit doładują, chyba 4 na 13 osób nie dostały od września, a więc masz duże szanse że dostaniesz, ale nie jest to pewne :roll:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#309068  autor: Jedrker
 08 sty 2009, 00:41
ok, dzięki ;)
dzisiaj ładuję konto za punkty za 100 zobaczymy czy przyznają mi te minutki ;)

#309070  autor: express100
 08 sty 2009, 01:05
Napisz jak już doładujesz, (mają 24h na przyznanie minut, ale pamiętaj że nie muszą tego zrobić) w tym temacie, albo na priv.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c
  • Strona 84 z 136
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85