• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 12
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

#386759  autor: kamaz222
 10 lut 2010, 16:33
No wiec ortrzymałem maila od mbankmobile:
Uprzejmie informuję, iż po zakończeniu promocji ważności kont nie będą korygowane. Najlepiej dokonać takiego zasilenia na dwa dni przed zakończeniem promocji.

#386769  autor: kerim36
 10 lut 2010, 17:04
kamaz222,

i dzieki za info

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#387954  autor: kamaz222
 16 lut 2010, 14:14
we wnisoku o przeniesienie numeru jest taka pozycja
"Telefon kontaktowy (inny niż przenoszony):"
czy moge podac w tej pozycji numer taki sam jak przenoszony. przeciez dopóki kurier do mnie nie przyjedzie numer nadal bedzie aktywny w innej sieci (w tej ktorej teraz mam)

#387958  autor: Ruben
 16 lut 2010, 14:28
kamaz222 pisze:we wnisoku o przeniesienie numeru jest taka pozycja
"Telefon kontaktowy (inny niż przenoszony):"
czy moge podac w tej pozycji numer taki sam jak przenoszony. przeciez dopóki kurier do mnie nie przyjedzie numer nadal bedzie aktywny w innej sieci (w tej ktorej teraz mam)
Zgadza się, że numer Twój będzie aktywny u "starego" operatora jeszcze kilka dni po potrzymaniu startera mBank mobile i można będzie na niego dzwonić. Nie mniej jednak we wniosku jest wyraźny zapis o podanie numeru innego niż przenoszony więc może być to wymóg formalny. Ja stosowałem się do zaleceń podczas przenoszenia :). Poza tym trzeba założyć możliwość wystąpienia komplikacji z włączeniem numeru do mBank mobile (wiem to z doświadczenia) i wówczas kontaktują się z Tobą właśnie na ten podany numer.
Całość trwa około 10-14dni.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 14:31 przez Ruben, łącznie zmieniany 2 razy.

#387959  autor: osachorzow
 16 lut 2010, 14:29
kamaz222, pewnie chodzi im o sytuację gdy będą się chcieli skontaktować po wyłączeniu numeru przez dawcę... jak nie podasz to świat się chyba nie zawali (czyt. formularz przejdzie) tylko najwyżej nie zadzwonią że coś nie działa.. ale pewnie szybciej Ty ich poinformujesz niż oni się połapią że coś nie tak ;)

Ja wysłałem zgłoszenie w czwartek po południu, w piątek wysłali kuriera i w poniedziałek podpisałem papiery i mam nadzieję, że dziś lub jutro rozpocznie się procedura przenoszenia. Na razie fajnie... ale jakby jeszcze korzystali z jakiejś profesjonalnej firmy kurierskiej byłoby super. W poniedziałek do godziny 12 kurier nie zadzwonił a musiałem wyjść, odszedłem kilkaset metrów od domu i patrzę: auto Siódemki i kurier gdzieś na horyzoncie niesie paczkę do kogoś innego. Poczekałem na niego i pytam czy ma coś dla mnie - okazuje się że tak (jakby niespodzianka) i że właśnie chciał do mnie dzwonić! Nawet nie miałem siły się denerwować - jakby nie mógł zadzwonić rano i ustalić godziny tylko dzwonić jak już się stoi praktycznie po domem... tym bardziej że to nie paczką którą wciśnie 'byle komu' (jak już nie domownikowi to sąsiadom) tylko dokumenty które trzeba podpisać osobiście... siódemka = zero profesjonalizmu! Więc teraz mam nadzieję, że papiery szczęśliwie wrócą do Sopotu :)

[ Dodano: 20-02-2010, 14:13 ]
Nie ma tak źle, żeby nie mogło być gorzej:
dziś o północy Era wyłączyła numer, a mBank nie włączył.... sieć Plus nie chce wpuścić mojego SIMa, a BlueMedia twierdzi że wina Centertela i każe czekać do poniedziałku... horror...

#389170  autor: Ruben
 22 lut 2010, 12:10
Wszystkie dotychczasowe oferty tj. Rozmówki polskie, Rozmówki polskie 2, Urodzinowe rozmówki polskie, Gwarancja niskiej ceny, 19 gr. do wszystkich, mBank mobile + mobile INTERNET ze stawką 19gr/min. do wszystkich zostały przedłużone do 5stycznia 2011r.
Czyli promocja będzie trwać co najmniej 1,5roku a później pewnie będzie to oferta stała.
Pamiętam jak została wprowadzona w czerwcu 2009r głosy malkontentów, że jest to tylko promocja więc nic ciekawego a jednak przez te 1,5roku można trochę zaoszczędzić :-)

#389199  autor: kerim36
 22 lut 2010, 15:38
Ruben pisze:Wszystkie dotychczasowe oferty tj. Rozmówki polskie, Rozmówki polskie 2, Urodzinowe rozmówki polskie, Gwarancja niskiej ceny, 19 gr. do wszystkich, mBank mobile + mobile INTERNET ze stawką 19gr/min. do wszystkich zostały przedłużone do 5stycznia 2011r.
Czyli promocja będzie trwać co najmniej 1,5roku a później pewnie będzie to oferta stała.
Pamiętam jak została wprowadzona w czerwcu 2009r głosy malkontentów, że jest to tylko promocja więc nic ciekawego a jednak przez te 1,5roku można trochę zaoszczędzić :-)
dla mnie to osobiscie news roku - przynajmniej nie bede musial rozwazac pod koniec czerwca gdzie sie przeniesc :)

[ Dodano: 2010-02-25, 07:54 ]
cos ostatnio mbank mobile sie nie spreza przy przenosinach. umowy przy kurierze podpisane w czwartek tydzien temu, a do dzis nie ma informacji o mozliwosci przeniesienia oraz planowanym terminie przeniesienia ;(

#391260  autor: davidoff9
 04 mar 2010, 08:33
Witam. Mam pytanie dotyczące przenosin z taryfy 27gr do 19gr. Przenosiłem jakiś czas temu numer tacie z Tak Taka do mBanku i wydawało mi się że promocja rozmówki Polskie jeszcze trwała. Przy przenoszeniu wklepałem odpowiedni kod (chyba 7474 - głowy nie daję, aczkolwiek ze stronki mbanku go wziąłem), ale po aktywacji karty okazało się że numer jest w taryfie 27gr. Czy jest możliwość migracji do 19gr/min?

Pozdrawiam

#391271  autor: Ruben
 04 mar 2010, 10:15
davidoff9,
czy można dokonać migracji na taryfę 19gr, tego pewien nie jestem ale skoro przenosiłeś i wpisywałeś kod poprawny, to powinieneś otrzymać informację na stronie, że obowiązująca Ciebie taryfa to 19gr. Otrzymałeś tani komunikat na stronie przy wypełnianiu formularza zgłoszeniowego?
Najlepiej jest napisać e-mail do nich ale to może potrwać więc proponuję na forum mBanku zgłosić problem a działający tam pracownicy mEkipy na pewno dosyć szybko pomogą i udzielą porady.
Jeżeli nie uda się dokonać zmiany taryfy, to pozostaje dokonać spaceru po sieciach i przenieść np. do Orange a następnie znowu do mBank mobile 19gr :-)

#391312  autor: osachorzow
 04 mar 2010, 15:44
kamaz222, darmowych smsów ani minut... ale że jest to platforma plusa to rozmowy są rozliczane od razu, a smsy z opóźnieniem ;) jak widzisz nawet przekraczającym 20 minut :) albo po prostu platforma zgubiła to obciążenie, bo ja raz wysłałem mmsa i do tej pory za niego nie pobrało :D zobaczę czy za następnego pobierze :D

Przy okazji chciałbym pochwalić mBank za prędkość mobilnego internetu:
Obrazek

#392286  autor: lee
 09 mar 2010, 21:28
Witam

Mam takie pytanie: szukam jakiegoś zbioru wszystkich dostępnych kodów USSD w MVNO mbank mobile i nie widzę nigdzie kompletnej listy. W związku z tym może ktoś ma te wszystkie kody - jeżeli tak to proszę o ich podanie ;)

Pozdrawiam :D

#392294  autor: osachorzow
 09 mar 2010, 21:50
lee, znalazłem takie, ale czy to wszystkie to nie wiem ;)
Kod: Zaznacz cały
*100# stan konta
*101# stan usług
*110# eBOK
*121# stan pakietów
*123*TELEKOD# zasilenie telekodem z żabki :D
*147# taryfa

*122*11# aktywacja poczty głosowej
*122*00# dezaktywacja poczty głosowej 

*101*11*01# aktywacja roamingu 
*101*00*01# dezaktywacja roamingu

*101*11*02# aktywacja MMS i GPRS
*101*00*02# deaktywacja MMS i GPRS

*101*11*03# aktywacja wieorozmów
*101*00*03# dezaktywacja wieorozmów

*101*11*04# aktywacja Infoblokady
*101*00*04# dezaktywacja Infoblokady
EDIT: faktycznie na mŚciądze chyba wszystkie kody umieścili :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 21:54 przez osachorzow, łącznie zmieniany 3 razy.

#392299  autor: lee
 09 mar 2010, 22:07
aha dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi ;) przeniosłem numer z PLAY właśnie przełożyłem kartę którą dzisiaj po 18 dostałem od kuriera i czekam na pomyśłne zalogowanie do sieci :)

PS - tylko tyle tych kodów jest?? niezależnie od tego z jakiego planu się korzysta??

:-D

EDIT:

a jak wygląda sprawa z PIN2 i ewentualnym PUK2??

EDIT2:

na karcie sim jest wpisany kod *120# mUsługi hmmm....

#392305  autor: osachorzow
 09 mar 2010, 22:40
lee pisze:właśnie przełożyłem kartę którą dzisiaj po 18 dostałem od kuriera i czekam na pomyśłne zalogowanie do sieci
no to poczekasz jeszcze kilka dni ;) o ile przeniesienie pójdzie gładko ;)
lee pisze:na karcie sim jest wpisany kod *120# mUsługi hmmm....
też mnie to zastawnaia bo kod chyba nie działa ;) co go wbijam to pisze że usługa chwilowo niedostępna... może ktoś się pomylił przy programowaniu kart sim :D

#392307  autor: ezaq
 09 mar 2010, 22:54
osachorzow pisze:
lee pisze:na karcie sim jest wpisany kod *120# mUsługi hmmm....
też mnie to zastawnaia bo kod chyba nie działa ;) co go wbijam to pisze że usługa chwilowo niedostępna... może ktoś się pomylił przy programowaniu kart sim :D
m.damian na forum mBanku napisał:

Kod *120# jest już nieużywany w mBank mobile. Był on stosowany na samym początku i stąd ten numer znajduje się na liście kontaktów w kartach SIM. Niestety nie ma technicznej możliwości, żeby te kontakty usunąć zdalnie ze wszystkich kart SIM :(

#392319  autor: nemo2009
 09 mar 2010, 23:48
davidoff9 pisze:Przy przenoszeniu wklepałem odpowiedni kod (chyba 7474 - głowy nie daję, aczkolwiek ze stronki mbanku go wziąłem), ale po aktywacji karty okazało się że numer jest w taryfie 27gr.
Ja miałem kod 0000,po aktywacji pokazało,że mam taryfę 19 gr.Coś chyba sknociłeś?

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#392340  autor: Ruben
 10 mar 2010, 08:29
nemo2009 pisze:
davidoff9 pisze:Przy przenoszeniu wklepałem odpowiedni kod (chyba 7474 - głowy nie daję, aczkolwiek ze stronki mbanku go wziąłem), ale po aktywacji karty okazało się że numer jest w taryfie 27gr.
Ja miałem kod 0000,po aktywacji pokazało,że mam taryfę 19 gr.Coś chyba sknociłeś?
Wszystko zależy od okresu w jakim był przenoszony numer ponieważ było kilka edycji tej promocji (chyba 4) i za każdym razem był inny kod. Jeżeli davidoff9 wziął kod ze strony mBanku, to wszystko powinno być ok a jeżeli nie jest, to konieczny jest kontakt z mEkipą na forum mBanku lub BOK ale polecam forum, bo tam działają szybciej. :-)

#392350  autor: lee
 10 mar 2010, 10:21
;) nie ma problemu zobaczymy kiedy przestanie widnieć napis "tylko alarmowe" :P

[ Dodano: 2010-03-12, 15:58 ]
No tak ;) czyli faktycznie można czekać hehe :D

Ktoś wie jak długo trwa przeniesienie numeru od podpisania papiurków przy kurierze??

:twisted:

#392942  autor: Ruben
 13 mar 2010, 15:57
lee pisze:Ktoś wie jak długo trwa przeniesienie numeru od podpisania papiurków przy kurierze??

:twisted:
Jeżeli nie wystąpią nieprzewidziane trudności, to cały okres przenoszenia trwa od 10-14dni.
  • Strona 9 z 12
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9