Tak, u mnie po włączeniu telefonu w USA przyszedł SMS z lokalnym numerem telefonu, na który mógł ktoś do ciebie dzwonić. Minuta połączenia po stanach kosztuje około 10 centów.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli dobrze zrozumiałem mam na karcie dwa numery: z Polski dzwonimy na ten podstawowy numer, a ten otrzymany SMS-em służy do odbierania połączeń z USA i nie da się z niego wykonywać połączeń.
Dzwoniąc po USA wyświetla się numer amerykański, jak dzwonisz poza USA to twój normalny Polski numer.
ciekawe czy to się odbije na Polsce
http://mvno-gsm.pl/afera-z-udzialem-lyc ... zarzutami/
http://mvno-gsm.pl/afera-z-udzialem-lyc ... zarzutami/
Kupiłem sobie kartę lyca jeszcze żeby zdążyć przed tą całą ustawą, aktywowałem ją, na razie jednak nie chce z niej korzystać. Wiem że jeśli nie będzie żadnej aktywności na numerze w ciągu 90 dni to wyłączą kartę. Czy przysyłają jakiś sms w związku z tym? Czyli że za x dni wyłączą kartę jeśli się nie będzie korzystało?
Szukam odpowiedzi na dwa pytania i nadal nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś tutaj będzie wiedział.
1. Czy kupiona karta w np. Irlandii może być aktywowana u Nas czy musi być aktywowana w Irlandii;
2. Czy taka karta z Irlandii będzie miała stawki z Irlandii pomiędzy dwoma takimi numerami w Polsce czy też policzą jak za rozmowę w Lycamobile PL?
1. Czy kupiona karta w np. Irlandii może być aktywowana u Nas czy musi być aktywowana w Irlandii;
2. Czy taka karta z Irlandii będzie miała stawki z Irlandii pomiędzy dwoma takimi numerami w Polsce czy też policzą jak za rozmowę w Lycamobile PL?
Niedawno aktywowałem w Polsce nową kartę brytyjską. Karta się aktywowała, dostałem smsa z numerem i jakieś inne informacyjne, że mogę korzystać jak w domu (znaczy w UK). Niestety jeszcze nie doładowałem karty i nie mogę wykonać połączenia. Natomiast można odbierać smsy i prawdopodobnie połączenia. I tu dwie uwagi. Smsy dochodzą i można je odbierać od razu po aktywacji karty, ale próba zadzwonienia na ten numer z polskiej sieci skutkowała komunikatem, że numer jest niedostępny. Było tak kilka dni i myślałem, że to z powodu braku doładowania, ale po kilku dniach pojawił się sygnał przychodzącego połączenia. Nie odbierałem, bo koszt połączenia z polskiej sieci jest spory, ale telefon normalnie dzwoni, więc sądzę że można normalnie odbierać. Przed zabawą wyłączyłem pocztę głosową, nie było problemów. Działa też kod na sprawdzenie stanu i numeru telefonu. Założyłem również konto tyle, że trzeba podać brytyjski adres. Co do stawek to nie wiem, ale myślę że brytyjskie.
To w sumie dobra wiadomość.
Ja potrzebuję tylko jakiegoś dostępu do netu. Obecnie starczało mi 600MB to tutaj też źle nie będzie.
Ci co używają aplikacji Signal wiedzą o czym piszę.
Jako ciekawostkę napiszę, że zarejestrowany numer w Signal dostaje kod aktywacji SMSem i można go używać dożywotnio znając ten kod. Karta SIM od tego numeru nie jest potrzebna. Jednak całość działa via NET i szukam alternatywy by nie rejestrować nic u NAS.
Dane osobowe dla mnie są cenniejsze od mojej wypłaty
Ja potrzebuję tylko jakiegoś dostępu do netu. Obecnie starczało mi 600MB to tutaj też źle nie będzie.
Ci co używają aplikacji Signal wiedzą o czym piszę.
Jako ciekawostkę napiszę, że zarejestrowany numer w Signal dostaje kod aktywacji SMSem i można go używać dożywotnio znając ten kod. Karta SIM od tego numeru nie jest potrzebna. Jednak całość działa via NET i szukam alternatywy by nie rejestrować nic u NAS.
Dane osobowe dla mnie są cenniejsze od mojej wypłaty

Ad 1: Można aktywować w Polsce.Ad 2:Jeżeli otrzymasz sms "FEEL LIKE HOME service is now active" stawki są irlandzkie,nie płacisz za odebranie połączenia,po doładowaniu za minimum 5 euro otrzymasz darmowe rozmowy na irlandzkie numery Lycamobile przez 30 dni(5000 min),w innym razie standardowa taryfa roamingowa.Wysyłając smsa SAVE pod numer 2525 otrzymujesz obniżone stawki na połączenia,nie wiem czy w Polsce da radę wysłać...próbuj.Sieć partnerska w Polsce to Polkomtel.tuxdell pisze:Szukam odpowiedzi na dwa pytania i nadal nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś tutaj będzie wiedział.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2016, 12:29 przez Kompan, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz sprawdzić 'jakość rozmów' aktywując polski numer *140*48# Otrzymasz info/sms zwrotny z polskim numerem telefonu,zapamiętaj go...i dzwoń na ten numer.rudymax pisze:"... Nie odbierałem, bo koszt połączenia z polskiej sieci jest spory, ale telefon normalnie dzwoni..."
Dziękuję za informacje.Kompan pisze:Możesz sprawdzić 'jakość rozmów' aktywując polski numer *140*48# Otrzymasz info/sms zwrotny z polskim numerem telefonu,zapamiętaj go...i dzwoń na ten numer.rudymax pisze:"... Nie odbierałem, bo koszt połączenia z polskiej sieci jest spory, ale telefon normalnie dzwoni..."
Na polskiej karcie sim można aktywować nr UK kodem *121*44#
Przeprowadzilem sie do strefy przygranicznej w niemczech.
Aktualnie z zona mamy tandem w nju, z ktorego nie jestesmy zadowoleni przez marne dzialanie roamingu. W okolicy mam vodafone - sredni sygnal, E-plusa slaby sygnal, t-mobile.de - najslabszy sygnal.
Orange przelacza mi sie tylko na E-plusa, ktory zasieg mam tylko na zewnatrz domu. Vodafone 1-2 kreski badz w ogole. T-mobile w domu nie dziala.
Sprawdzilem na razie starter play i bez prblemu sie przelaczyl na vodafone.
Z czyjej sieci korzysta lycamobile w niemczech, czy korzysta rowniez z innych sieci (jakich?) i czy sie opalaca go tutaj wziac jako dodatkowy awaryjny numer - nie wiem czym polski czy niemiecki? Na niemieckie numery dzwonic bedziemy bardzo rzadko - tylko sprawy urzadowe.
Aktualnie z zona mamy tandem w nju, z ktorego nie jestesmy zadowoleni przez marne dzialanie roamingu. W okolicy mam vodafone - sredni sygnal, E-plusa slaby sygnal, t-mobile.de - najslabszy sygnal.
Orange przelacza mi sie tylko na E-plusa, ktory zasieg mam tylko na zewnatrz domu. Vodafone 1-2 kreski badz w ogole. T-mobile w domu nie dziala.
Sprawdzilem na razie starter play i bez prblemu sie przelaczyl na vodafone.
Z czyjej sieci korzysta lycamobile w niemczech, czy korzysta rowniez z innych sieci (jakich?) i czy sie opalaca go tutaj wziac jako dodatkowy awaryjny numer - nie wiem czym polski czy niemiecki? Na niemieckie numery dzwonic bedziemy bardzo rzadko - tylko sprawy urzadowe.
Lycamobile korzysta z sieci Vodafone.Możliwe,że można zalogować się też do innej.Jednak by korzystać z oferty http://www.lycamobile.pl/po/zero-oplat-roamingowych trzeba być zalogowanym do sieci Vodafone.
Witam serdecznie.
Kieruję się z prośbą o poradę.
Wyjeżdżam na rok do Australii. Obecnie w Polsce mam telefon na kartę w sieci Lyca Mobile.
Zależy mi na tym abym miała również ten polski numer cały czas aktywny w Australii.
Potrzebne jest mi to, ponieważ przy robieniu przelewów internetowych przychodzi mi sms z kodem aktywacji danego przelewu.
Jak zrobić abym odbierała normalnie sms z polskich banków w Australii?
1.Czy włączenie roamingu wystarczy i sms na 100% będą przychodziły do mnie w Australii?
2. Jak aktywować roaming i czy go aktywować trzeba w PL przed wylotem do AU?
3. Czy będą w AU normalnie zaloguję się do sieci LycaMobile czy loguje się do jakiejś lokalnej tam ?
Ciekawy wydaje się też pakiet DOM np. za 39 zł, w którym jest 300 minut do wykorzystania z Australii. Niestety z tego co doczytałam to ważny jest tylko przez 59dni.
4. Czy po skończeniu się pakietu Dom, np. po kupnie go przez 2 miesiące, będą dalej w już normalnym roamingu w Australii i będą do mnie przychodziły normalnie sms-y?
Bardzo proszę o podpowiedzi, jak to wszystko ogarnąć i zrobić tak aby dobrze to funkcjonowało.
Bardzo się boję, tego, że jak pojadę do AU to nie będą mi działał polski numer LycaMobile i nie będę mogła odbierać sms z Polski i nie zrobię np. przelewu sobie na konto w AU.
Z góry bardzo dziękuję za przekazane informacje.
Pozdrawiam serdecznie.
Kieruję się z prośbą o poradę.
Wyjeżdżam na rok do Australii. Obecnie w Polsce mam telefon na kartę w sieci Lyca Mobile.
Zależy mi na tym abym miała również ten polski numer cały czas aktywny w Australii.
Potrzebne jest mi to, ponieważ przy robieniu przelewów internetowych przychodzi mi sms z kodem aktywacji danego przelewu.
Jak zrobić abym odbierała normalnie sms z polskich banków w Australii?
1.Czy włączenie roamingu wystarczy i sms na 100% będą przychodziły do mnie w Australii?
2. Jak aktywować roaming i czy go aktywować trzeba w PL przed wylotem do AU?
3. Czy będą w AU normalnie zaloguję się do sieci LycaMobile czy loguje się do jakiejś lokalnej tam ?
Ciekawy wydaje się też pakiet DOM np. za 39 zł, w którym jest 300 minut do wykorzystania z Australii. Niestety z tego co doczytałam to ważny jest tylko przez 59dni.
4. Czy po skończeniu się pakietu Dom, np. po kupnie go przez 2 miesiące, będą dalej w już normalnym roamingu w Australii i będą do mnie przychodziły normalnie sms-y?
Bardzo proszę o podpowiedzi, jak to wszystko ogarnąć i zrobić tak aby dobrze to funkcjonowało.
Bardzo się boję, tego, że jak pojadę do AU to nie będą mi działał polski numer LycaMobile i nie będę mogła odbierać sms z Polski i nie zrobię np. przelewu sobie na konto w AU.
Z góry bardzo dziękuję za przekazane informacje.
Pozdrawiam serdecznie.
Czarny piątek w Lyca, 19zł za nolimit kom stac sms i 12GB http://www.lycamobile.pl/po/bundle?id=DOW
Nie widzę regulaminu, to na dłuzej jest?
Nie widzę regulaminu, to na dłuzej jest?
Po takiej cenie tylko do końca dnia. Pakiet na 30 dni, dokładniej to 3000minut a nie no limit, do wykorzystania tylko na terenie Polski, rozliczanie minutowe, niewykorzystane minuty przepadają, następny taki pakiet można kupić dopiero po 30 dniach.(już za 29zł)
@ Konoko różnie z tą ilością minut bywa, niektórzy mają 3000 , a inni 5000 lub nawet więcej.
Co nie zmienia faktu że dla normalnego użytkownika nawet 3000 jest nie do wykorzystania przez miesiąc,czyli praktycznie jest to no limit.
Co nie zmienia faktu że dla normalnego użytkownika nawet 3000 jest nie do wykorzystania przez miesiąc,czyli praktycznie jest to no limit.
Dane dotyczą tego konkretnego pakietu zaczerpnięte z regulaminu na www i potwierdzone na infolinii Lycamobile
@Konoko zgadza się,w regulaminie jest mowa o 3000,ale w praktyce często jest więcej i to dużo więcej.
Czemu tak jest nie wiem,system Lajki często żyje własnym życiem i na jednym numerze ustawi regulaminowe 3000 minut na innym 5000 albo jeszcze inną liczbę.
Na szczęście błędy zazwyczaj są na korzyść klienta.
Czemu tak jest nie wiem,system Lajki często żyje własnym życiem i na jednym numerze ustawi regulaminowe 3000 minut na innym 5000 albo jeszcze inną liczbę.
Na szczęście błędy zazwyczaj są na korzyść klienta.