• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 78 z 179
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 179
 #941336  autor: adacomp
 26 lip 2017, 13:17
zapytanie pisze:Pakiet Rozmowy Niewyczerpalne rozmowy na komórki i stacjonarne odnawia się sam czy trzeba ręcznie?
Jest to pakiet cykliczny czyli sam się odnawia co 31 dni.

https://a2mobile.pl/niewyczerpalne-pakiety

https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/40/p ... 7.2017.pdf
 #941345  autor: Rebeliant
 26 lip 2017, 13:48
grzegi pisze:Stwierdzasz to na postawie smsów, czy na podstawie tego, że w danej lokalizacji na Plusie loguje się do danego nadajnika, a na a2mobile w tej samej lokalizacji nie? Według mnie, jeśli ktoś twierdzi, że zasięg a2mobile się różni, to niech da konkretne dane: w tej, a tej lokalizacji na tym samym telefonie karta Plusa się zalogowała, karta a2mobile - nie. Wtedy to jest jakiś konkret.
Żeby było jasne - nie uważam, że są wielkie problemy, że nie działa itd. Ale jednym pokazuje roaming, co oznaczałoby, że Plus działa na zasadzie roamingu krajowego. A samo to, że SMS-y zawiesiły się w próżni i wyszyły z niej dopiero w 2G pokazuje, że jest inaczej niż w oficjalnie plusowatych.

Nie jest to wielki problem, ale w opcji za 20zł lepiej dopłacić piątkę do TM lub Plusha, a opcję za 9,90zł lub 15,90 nie mają sobie równych. Sam śmieję się z tych biznesmenów, co mają ważne telefony i nie mogę stracić nawet na sekundę zasięgu, a siedzą w prepaidach za 5zł. Uważam, że z A2 da się korzystać i dla przeciętnego Kowalskiego nie ma w tym wszystkim wielkiej różnicy.
 #941349  autor: TomLee
 26 lip 2017, 15:00
Oczywiście, że są miejsca gdzie jest slaby zasięg plusa i automatycznie a2m także. Na terenach typu wiejskiego to normalne, że nie każdy operator będzie działał. Mapki zasięgu które to niby obejmują 100% populacji to mrzonka. Ja przeniosłem numer 5 numerów do a2m i poziom zadowolenia 100%.
 #941353  autor: TomLee
 26 lip 2017, 15:08
Tym co odróżnia zdecydowanie ofertę a2m od innych (TM, Plush) to nieograniczony internet. W TM czy Plushu po wykorzystaniu 10 GB masz lejek max 64 kb. W a2m masz 15 GB z prędkością nie mniejszą niż 1 Mb, czyli już 50% internetu więcej. A jak Ci mało to potem lejek 512kb, wystarczający w smartfonie. Moją córka zużywa w smartfonie około 40 GB/miesiąc, płacąc za internet 9,90. Długo nie będzie lepszej oferty.
 #941375  autor: adacomp
 26 lip 2017, 17:01
Ciekawe czy ten Pakiet Niewyczerpalne Wszystko o wartości 19,90zł także działa w roamingu UE jeśli skorzystałem z Promocji „Zgarnij pakiet w a2mobile” i przeniosłem tak kilka numerów.

W Regulaminie Oferty promocyjnej „Zgarnij pakiet w a2mobile” nic o tym nie wspominają

https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/46/p ... mobile.pdf

Normalnie w Regulaminie i Cenniku Oferty promocyjnej „Niewyczerpalne Pakiety” nić nie ma o tym że można z niego korzystać w roamingu UE

#941397  autor: TomLee
 26 lip 2017, 18:36
Generalnie zasada jest taka, że bezpłatnych (promocyjnych) środków nie można wykorzystywać w roamingu zagranicznym. Biorąc pod uwagę, że obecnie wiele osób korzysta z RZ, wątpię, żeby było to możliwe.
 #941439  autor: grzegi
 26 lip 2017, 21:01
adacomp pisze:Ciekawe czy ten Pakiet Niewyczerpalne Wszystko o wartości 19,90zł także działa w roamingu UE jeśli skorzystałem z Promocji „Zgarnij pakiet w a2mobile” i przeniosłem tak kilka numerów.

W Regulaminie Oferty promocyjnej „Zgarnij pakiet w a2mobile” nic o tym nie wspominają

https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/46/p ... mobile.pdf

Normalnie w Regulaminie i Cenniku Oferty promocyjnej „Niewyczerpalne Pakiety” nić nie ma o tym że można z niego korzystać w roamingu UE

Nie jest dostępny w roamingu, a mówi o tym punkt pierwszy: "1) Dostępne pakiety do wykorzystania na Usługi podstawowe w Polsce"
 #941446  autor: adacomp
 26 lip 2017, 21:20
Znalazłem :)

Niewyczerpalne Pakiety działają w roamingu UE.

https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/38/p ... rodowy.pdf

Niewyczerpalne Wszystko - no-limit rozmowy SMS/MMS oraz 1023MB do wykorzystania w UE.

Ciekawe tylko czy jak ten pakiet dostałem w promocji gratis za przeniesienie 14-20lipca to też będę traktowany tak samo jak ktoś kto kupił go za 19,90zł ?
 #941450  autor: MyszkaMiki
 26 lip 2017, 21:42
Nokia e52 i Nokia 106 częste braki zasięgu, aktualizacje karty sim, nie wychodzą smsy, nie przychodzą smsy. Do nadajnika Plusa i a2mobile max 500m.Zbyt często to się zdarza.Spotkał się ktoś z takimi problemami?
 #941473  autor: grzegi
 26 lip 2017, 22:38
adacomp pisze:Znalazłem :)

Niewyczerpalne Pakiety działają w roamingu UE.

https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/38/p ... rodowy.pdf

Niewyczerpalne Wszystko - no-limit rozmowy SMS/MMS oraz 1023MB do wykorzystania w UE.

Ciekawe tylko czy jak ten pakiet dostałem w promocji gratis za przeniesienie 14-20lipca to też będę traktowany tak samo jak ktoś kto kupił go za 19,90zł ?
Żle mówisz - nie działają pakiety tylko Oferta Roaming Międzynarodowy. Co do drugiego pytania, to aktywacja tej usługi oznacza, że usługa Roaming Międzynarodowy też działa.
 #941474  autor: grzegi
 26 lip 2017, 22:39
MyszkaMiki pisze:Nokia e52 i Nokia 106 częste braki zasięgu, aktualizacje karty sim, nie wychodzą smsy, nie przychodzą smsy. Do nadajnika Plusa i a2mobile max 500m.Zbyt często to się zdarza.Spotkał się ktoś z takimi problemami?

Zasięg 2G, czy 3G? Podaj orientacyjną lokalizację.
 #941477  autor: loniexz
 26 lip 2017, 22:55
To może i ja się podzielę swoją jak na razie krótką przygodą z a2mobile.
Nr przeniosłem z nju 23lipca. Pierwszy problem to doładowanie które "zagubiło". Dopiero dziś dostałem informację o zwrocie doładowania na konto bankowe.
Drugi problem który pojawił się 24 lipca czyli dzień po przeniesieniu nr. To brak możliwości zalogowania się do sieci. Po całym dniu na infolinii i doładowaniu po raz drugi konta nagle karta się zalogowała.
Kolejny problem to prędkość internetu a raczej brak prędkości.
Osiągi na poziomie 200-500kb/s to max co osiągam. Pakiety oczywiście włączony, nie ma ograniczenia prędkości. Zrobiłem zgłoszenie do BOK wraz z załączonymi screenami z testów prędkości. Dodam że do nadajników mam 500m i 2km w linii prostej. Zmiana z 4G na 3G nic nie pomaga. Ustawienie na sztywno a2mobile również nie pomaga. Co dziwne podczas wyszukiwania sieci ręcznie nie widzi w ogóle Plusa tylko a2mobile. Tak więc pierwsze dni po przeniesieniu to problem za problemem.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 #941480  autor: grzegi
 26 lip 2017, 23:01
loniexz pisze:To może i ja się podzielę swoją jak na razie krótką przygodą z a2mobile.
Nr przeniosłem z nju 23lipca. Pierwszy problem to doładowanie które "zagubiło". Dopiero dziś dostałem informację o zwrocie doładowania na konto bankowe.
Drugi problem który pojawił się 24 lipca czyli dzień po przeniesieniu nr. To brak możliwości zalogowania się do sieci. Po całym dniu na infolinii i doładowaniu po raz drugi konta nagle karta się zalogowała.
Kolejny problem to prędkość internetu a raczej brak prędkości.
Osiągi na poziomie 200-500kb/s to max co osiągam. Pakiety oczywiście włączony, nie ma ograniczenia prędkości. Zrobiłem zgłoszenie do BOK wraz z załączonymi screenami z testów prędkości. Dodam że do nadajników mam 500m i 2km w linii prostej. Zmiana z 4G na 3G nic nie pomaga. Ustawienie na sztywno a2mobile również nie pomaga. Co dziwne podczas wyszukiwania sieci ręcznie nie widzi w ogóle Plusa tylko a2mobile. Tak więc pierwsze dni po przeniesieniu to problem za problemem.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
A patrzyłeś w innych lokalizacjach? Nie będziesz widział Plusa tylko a2mobile, w zależności od telefonu. Jeśli widzisz w wyborze sieci a2mobile to to jest zasięg Plusa + a2mobile.
 #941485  autor: grzegi
 26 lip 2017, 23:08
Być może akurat u Ciebie w tej lokalizacji zasięg jest taki słaby. Sprawdź gdzie indziej i daj znać :)
  • Strona 78 z 179
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 179
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78