Hmm .. widzę ,że to jest jakaś ogólnopolska epidemia. Ja co prawda w obecnej chwili nic nigdzie nie przenosiłem ,ale pamiętam jak jakieś dwa lata temu potrzebowałem wymienić kartę SIM na microSIM. Objeździłem cały Będzin (trzy salony) C.H M1 Czeladź i nagle jak nie mają formularzy to stara śpiewka ,że kart im brakło. A w jednym salonie na Sosnowcu (dwa centra hanlowe) Pani zapytała wprost -''karta czy abonament" i jak tylko dowiedziała się ,że mam ofertę na kartę to już jej mina zrzedła (kupiłem telefon z takim formatem-więc to nie było moje widzimisie tylko chciałem korzystać z tego telefonu) po czym stwierdziła ,że niestety nie ma takiej możliwości. Dopiero zrobiłem test ponownie na Będzinie (kilka dni później) ,salon na rogu Kołłątaja, była trochę bardziej rozgarnięta babka ,która była szczera do bólu -ale przynajmniej nie robiła mnie w *****ja.
Powiedziała ,że mają mały zapas kart microSIM ,ale tylko dla klientów którzy biorą abonament, podała mi zatem wizytówkę swojego salonu z numerem i żeby w okresie dwóch tygodni dzwonić codziennie (od poniedziałku do soboty) i dopytywać kiedy będą mieli ''większą'' ilość kart na wymianę.

i jakimś cudem na drugi tydzień udała się taka operacja. Przy czym kobieta która mnie obsługiwała nie wiedziała co napisać ''w system'' -więc przyczyną wymiany karty było jej zagubienie!

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.