Jest małe ale... Są kłopoty ze znalezieniem takiego salonu Orange aby chcieli przenieść numer, a w Playu przeniesienia dokonasz w każdym salonie.
A ja mam taką propozycję:
Bez wychodzenia z domu przenosisz numer do Virgin.
(przychodzi koperta ze starterem, na którym jest na koncie głównym 5zł, odsyłasz kopertę zwrotną, całość u mnie trwała w przypadku 5 numerów łącznie 4 dni robocze od dnia złożenia wniosku przez internet do dnia aktywacji przeniesionego numeru w Virgin).
Zmieniasz bezpłatnie taryfę na #Freemium - otrzymujesz rok ważności konta (te gratisowe 5zł będzie ważne rok) a co miesiąc otrzymujesz (wiem, nie będziesz korzystał) darmowe 30 minut do wszystkich, 30 smsów do wszystkich i 300mb (też do wszystkich internetów).
Gdyby oferta #Freemium przestała być oferowana to najpóźniej za 14 miesięcy minus parę dni (w Virgin masz ważność 12+2 miesiące) przenosisz numer do Play (bonus 60zł na rozmowy i smsy po doładowaniu za 5zł) - ważność 365 dni można włączyć za darmo kodem lub poprzez Play24 bez żadnych warunków (oczywiście w taryfie która ten kod obsługuje czyli RWK) lub ewentualnie przenosisz nie do Play a do Orange.
[EDIT]
PS. Oczywiście najpierw musisz aktywować starter i go zarejestrować ale to też możesz zrobić bez wychodzenia z domu bo akurat w TM kartę rejestracyjną możesz przesłać mailem (podpisaną i zeskanowaną oczywiście).