• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #830433  autor: Rebeliant
 21 paź 2015, 16:50
Papayu, autor wozi kartę w wyłączonym telefonie. Chyba nie mają większego znaczenia pakiety (nawet darmowe) w tym przypadku. Skoro główny numer ma w Playu, to chyba lepiej drugi numer mieć w innej sieci niż playowska.
Peterze, skoro numer przenosiłeś to jest już zarejestrowany.
 #830469  autor: asdaf
 21 paź 2015, 19:55
Rebeliant pisze:Peterze, skoro numer przenosiłeś to jest już zarejestrowany.
Ja zadzwoniłbym do BOK Nju i zapytał czy numer jest zarejestrowany, bo na tym forum są komentarze że po przeniesieniu z orange dochodziło do "samoczynnego" wyrejestrowywania.
 #830490  autor: KC-KARLOS
 21 paź 2015, 21:03
Przy migracji do nju z Orange trzeba ponownie zarejestrować kartę. Wszystko się odbywa na ich stronie internetowej.
Wystarczy się zalogować na njumobile.pl > Mój profil > Zarejestruj swój numer w ofercie na kartę.
Pojawia się potem formularz, w którym podajemy dane z dowodu osobistego i już.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #830580  autor: peter221
 22 paź 2015, 13:47
dzwoniłem do BOK nju i rzeczywiście, jeśli pół roku telefon leży bezczynnie, to zerują środki + po miesiącu wylączą w ogóle numer.
Przed migracją do WRodzinie powstrzymuje mnie tylko obawa, że tam są jakieś haczyki w tym regulaminie, że też np. po pół roku dowiem się, że muszę coś doładować albo wysłać jakieś przedłużające smsy :/

edit#1 jednak składam wniosek o przeniesienie.
 #830589  autor: Rebeliant
 22 paź 2015, 14:26
Najlepsza opcja to Orange na kartę. Łatwo przejść, a co parę miesięcy włączyć telefon i wysłać bezpłatny SMS. Kolejna opcja to Play RWK, ale ja osobiście wolałbym mieć drugi numer w innej sieci od głównego. Tyle ode mnie.
 #830593  autor: asdaf
 22 paź 2015, 14:41
peter221 pisze:Przed migracją do WRodzinie powstrzymuje mnie tylko obawa, że tam są jakieś haczyki w tym regulaminie, że też np. po pół roku dowiem się, że muszę coś doładować albo wysłać jakieś przedłużające smsy :/
Miałem kiedyś ich dwa startery i rzeczywiście trzymały ważność 2 lata i nawet trochę więcej(bez doładowywania), ale to było dawno. Regulamin wygląda OK ale wiesz, że regulaminy czasami się zmieniają i trzeba tego pilnować.