ManiacGSM pisze:Ile dajecie ,że nic u nas nie wskórają ? -Panowie i Panie płaska stawka nikogo za bardzo według mnie nie rusza już za bardzo tylniej części ciała bo na naszym rynku rządzą wszelakiego rodzaju pakiety i pakieciki. Do tego ,duza liczba użytkownikow w W3 oraz podkradający im klientów Play.
Pakiety rządzą?
Ta kwestia była już tu chyba nie raz poruszana, i wychodziło, że ludzie którzy umiejętnie potrafią korzystać z pakietów, promocji etc... to mały % całości użytkowników prepaid.
Płaska stawka jest wygodna. Wygoda to też argument. Nie każdy potrzebuje włączać pakiet, mieć darmo w sieci, czy mieć nielimitowane sms-y.
Do mnie taka płaska stawka przemawia, bo nie muszę robić doktoratu z krótkich kodów i kontrolować stanu pakietów. Po prostu doładowuję i dzwonię.
Tak mi się wydaje że będzie to oferta nastawiona na usługi głosowe, bo darmowym netem i pakietami sms raczej nie są w stanie konkurować. Grunt że jest wybór. Dużo zależy od reklamy.
Może "Playowcy" i wierni "Plusowcy" na to nie polecą. Ale dla nijakiego obecnie TakTaka, czy też strasznie zagmatwanego i okrojonego ostatnio Orange, jest to dobra alternatywa.
Gwarantuje sukces w postaci około 1,5 -max 2 milionów klientów w ciągu 2-3 lat, przy dobrym marketingu i bardzo dobrym kanale doładowań.
Co dwie sieci to nie jedna.