• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 97
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 97

#572212  autor: marcz123456
 03 sie 2012, 19:29
Smsmy raczej drogo, ale gdyby były jakieś pakiety do wszystkich sieci było by fajnie.

#572213  autor: NokiaUser
 03 sie 2012, 19:36
Trochę to przekombinowane. Jakby nie mogli dać wszystkiego na 3 zasięgach...

#572214  autor: Wolf
 03 sie 2012, 19:45
Transmisja pakietowa lubi zapychać łącza.

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#572254  autor: oski33
 03 sie 2012, 21:52
A jakie prefiksy są przewidziane dla VM?

#572256  autor: kwistas
 03 sie 2012, 21:56
Jeśli ma być dzielenie internetu na zasięg Playa i reszty to spore utrudnienie, nawet mega wada tej oferty, poczekajmy może się wyjaśni.

#572257  autor: ManiacGSM
 03 sie 2012, 21:59
Ile dajecie ,że nic u nas nie wskórają ? -Panowie i Panie płaska stawka nikogo za bardzo według mnie nie rusza już za bardzo tylniej części ciała bo na naszym rynku rządzą wszelakiego rodzaju pakiety i pakieciki. Do tego ,duza liczba użytkownikow w W3 oraz podkradający im klientów Play.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#572261  autor: NokiaUser
 03 sie 2012, 22:04
kwistas, to nie tak, że np. korzystanie z Internetu w roamingu krajowym będzie dodatkowo płatne. Po prostu korzystanie z Internetu w roamingu krajowym będzie niemożliwe. Ja to tak rozumiem.

#572269  autor: user_delete19
 03 sie 2012, 22:41
@up
już widze te skargi... przecież mam zasięg a internet nie działa!

#572270  autor: oski33
 03 sie 2012, 22:42
wojciech pisze:@up
już widze te skargi... przecież mam zasięg a internet nie działa!
"tu jest Polska, tu jest Polska!"

#572274  autor: NokiaUser
 03 sie 2012, 23:00
Będą pisali skargi w tej sprawie do Virgin Mobile strasząc jeszcze dodatkowo UKE...

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#572279  autor: kaspeed
 03 sie 2012, 23:16
Zobaczymy8 niedługo;) 5dni wytrzymam. Bardziej jestem ciekaw czy czasem już nie ma starterów w salonach.Jak redbull startowal to znajomy mial już simki jakieś 30dni wcześniej....I zdołałem wybrac sobie odpowiedni numer.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#572285  autor: słoneczny
 03 sie 2012, 23:44
ManiacGSM pisze:Ile dajecie ,że nic u nas nie wskórają ? -Panowie i Panie płaska stawka nikogo za bardzo według mnie nie rusza już za bardzo tylniej części ciała bo na naszym rynku rządzą wszelakiego rodzaju pakiety i pakieciki. Do tego ,duza liczba użytkownikow w W3 oraz podkradający im klientów Play.
Pakiety rządzą?
Ta kwestia była już tu chyba nie raz poruszana, i wychodziło, że ludzie którzy umiejętnie potrafią korzystać z pakietów, promocji etc... to mały % całości użytkowników prepaid.

Płaska stawka jest wygodna. Wygoda to też argument. Nie każdy potrzebuje włączać pakiet, mieć darmo w sieci, czy mieć nielimitowane sms-y.
Do mnie taka płaska stawka przemawia, bo nie muszę robić doktoratu z krótkich kodów i kontrolować stanu pakietów. Po prostu doładowuję i dzwonię.
Tak mi się wydaje że będzie to oferta nastawiona na usługi głosowe, bo darmowym netem i pakietami sms raczej nie są w stanie konkurować. Grunt że jest wybór. Dużo zależy od reklamy.
Może "Playowcy" i wierni "Plusowcy" na to nie polecą. Ale dla nijakiego obecnie TakTaka, czy też strasznie zagmatwanego i okrojonego ostatnio Orange, jest to dobra alternatywa.

Gwarantuje sukces w postaci około 1,5 -max 2 milionów klientów w ciągu 2-3 lat, przy dobrym marketingu i bardzo dobrym kanale doładowań.

Co dwie sieci to nie jedna.

#572294  autor: Edmund
 04 sie 2012, 00:21
słoneczny pisze:Pakiety rządzą?
Ta kwestia była już tu chyba nie raz poruszana, i wychodziło, że ludzie którzy umiejętnie potrafią korzystać z pakietów, promocji etc... to mały % całości użytkowników prepaid.
Płaska stawka jest wygodna. Wygoda to też argument.
Z tym się zgodzę - wszędzie poza Orange (gdzie, niestety, mam główny numer) potrafię się rozeznać w tym jaka oferta i promocje są najkorzystniejsze dla mnie.
Natomiast Orange - 3 oferty różne diametralnie od siebie, kupa pakiecików różnej maści. Wiele dałbym za prostą, płaską stawkę - byłoby to wygodne dla mnie.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#572304  autor: kwistas
 04 sie 2012, 01:14
Ja należę do tych co ich nie interesują pakieciki różne tajne sposoby (przejdz do tej taryfy, kup ten pakiet, dojaduj tyle konto, potem znowu zmien taryfę i kup pakiet :D ), prosta stawka to wygoda. Marka ma szanse odnieść spory sukces, wystarczą reklamy, nie trzeba nikogo namawiać, stawka 19gr/min broni się sama, zapewne z czasem dojdzie darmowe gadanie w sieci by jeszcze bardziej zachęcić do doładowania konta, choć same bonusy zrobią swoje.

#572305  autor: ciekawy
 04 sie 2012, 01:26
do mnie ta sieć Virgin przemawia jako sieć dodatkowa na rozmowy poza sieć tą stawką 19 gr za minutę z naliczaniem sekundowym bo jeśli się dzwoni poza sieć to to jest korzystna stawka, ważność konta rok na połączenia wychodzące to też jest ważne bo nie ma presji, że nie będzie można zadzwonić, jeśli się nie doładuje numeru do jakiegoś terminu krótszego niż rok, do rozmów poza sieć ta oferta jest ok.

sms-y cena jest taka sobie, żadna rewelacja, bardziej się opłaca korzystać z nielimitowanych sms-ów w PLAY za 10 zł albo w Heyah z pakietu 1000 sms-ów za około 4 zł, czyli cena sms w tej sieci taka sobie, jeśli nie będzie pakietu to z takich sms-ów będą korzystali ludzie wysyłający mało sms-ów.

net w tej sieci mnie nie interesuje bo mam mobilny net z modemem.

jak ktoś ma więcej niż jeden numer to może sobie przenieść do tej sieci, chociaż nowy numer też można aktywować, jak kto woli.

jako sieć dodatkowa na rozmowy poza sieć Virgin jest ok.

może pakiety rządzą tylko jeśli ludzie się przyzwyczają, że mogą mieć za 19 gr minutę bez pakietów to mogą się na tą ofertę przerzucić.

w tym kraju nielimitowane połączenia mają tylko PLAY i Plus, z czego w Plus jedna minuta na dobę jest płatna, w PLAY wystarczy doładowanie i aktywne połączenia wychodzące, T i Orange mają według mnie mało korzystne oferty na połączenia w sieci. Virgin będzie dobrą siecią do dzwonienia na te sieci.

można przenieść numer z PLAY do VIRGIN czy numer trzeba przenieść do innej sieci niż PLAY i potem z innej sieci niż PLAY do Virgin ?
w ogóle jest opcja przeniesienia numeru skoro to będzie sieć wirtualna ?

doładowania do sieci Virgin to będą te same doładowania którymi się doładowuje PLAY czy Virgin będzie miało swoje doładowania ?

#572314  autor: słoneczny
 04 sie 2012, 02:10
Wszystko wskazuje na to, że VM będzie miało własne, odrębne doładowania - patrz nius na str. głównej. We VM nie będzie już minimalnego doładowania 5zł (zdrapka, kupon z terminalu w sklepie)

Co dwie sieci to nie jedna.

#572315  autor: Edmund
 04 sie 2012, 02:13
ciekawy, pewna jest jedynie odpowiedź na 2 pytanie - z obecnych informacji wiadomo, że będzie można przenieść do nich numer.

Jeżeli Virgin będzie w modelu Full MVNO w Play (np. mBank Mobile), a nie jako marka sieci (np. RedBull Mobile w Play czy Heyah albo TuBiedronka w PTC) to będzie możliwe przenoszenie do niego numerów z operatora macierzystego czyli z Play.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#572316  autor: NokiaUser
 04 sie 2012, 07:22
Jak widać, oferta nastawiona właściwie tylko na rozmowy. Gdy ktoś chce SMS-ować i korzystać z Internetu, wybierze inną sieć.

#572329  autor: ManiacGSM
 04 sie 2012, 09:12
Z resztą pożyjemy zobaczymy -ja osobiście się nie skuszę, marka w naszym kraju będzie odgrywać małą rolę. Co z tego ,że mBank na przykład ma płaską stawkę i taniej o ile się nie myle do Play ,teoretycznie wszyscy powinniśmy być w tej sieci bo jest oszczędniej -a jest w niej tylko wąskie grono użytkowników. To samo może czekać Virgin.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#572333  autor: user_delete19
 04 sie 2012, 09:44
@up
niekoniecznie - mBąk to tylko dodatek do banku, praktycznie bez reklamy... dla VM to będzie główna działalność, więc spodziewam się gigantycznego parcia marketingowego...
  • Strona 8 z 97
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 97
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8