• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 14
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
 #1182868  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 13:48
PawlusG: ani to, ani tamto.
Instalujesz aplikację nju. Zakładasz konto mailem. Podajesz numer OFNK, który chcesz zmigrować. Przepisujesz kod smsem, wybierasz plan, zgadzasz się na migrację, zasilasz konto nju Blikiem lub podpinasz kartę płatniczą i czekasz. Migracja potrwa do kilkunastu minut. Nie czekasz na kuriera, karta SIM zostaje ta sama, ale możesz ją wymienić na eSIM (za darmo). Numer zostaje ten sam, ale możesz go zmienić w aplikacji. Kontem zarządzasz w aplikacji lub na stronie nju.pl/zaloguj.
Wraz z nju subskrypcją otrzymujesz dane logowania do usługi ORANGE TV GO w pakiecie podstawowym, możesz oglądać kilkadziesiąt kanałów tv na smartfonie, laptopie, tablecie czy komputerze. Opcja bezpłatna, zjada transfer danych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182878  autor: PawlusG
 17 lis 2024, 14:33
Dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie przeniosę się w ostatni dzień, jak będę miał mieć odnowienie OFNK za 31 zł. Podepnę do tego jeszcze numer mojej mamy, tylko jeszcze go muszę przenieść z T-Mobile. Orientujesz się może, czy mogę od razu przenieść numer z TM do tej subskrypcji jako drugi, czy najpierw muszę do zmigrować np, do nju na kartę?

:)
 #1182879  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 14:38
PawlusG: drugi numer do nju subskrypcji możesz przenieść od razu z T-Mobile. I teraz tak:
> numer z innej sieci dostanie w tej sytuacji 3 pierwsze miesiące za 0 zł,
> Ty dostaniesz rabat za oba numery - będziesz wtedy płacił po 19 zł za każdy numer na koncie
> numer przenoszony z T musi być na Twoje dane/PESEL.
Więc pomyśl jak to korzystniej "ugryźć", abyś i Ty oraz mamy numer mogły mieć darmowe 3 miechy na starcie, a po nich 2x po 19/mc. A wystarczy, abyś swój główny numer przeniósł się na chwilę do innej sieci, a po 2 dniach przeszedł do nju subskrypcji. Warto! Promka działa i sprawdzona.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182882  autor: PawlusG
 17 lis 2024, 14:41
Nie chcę tak kombinować, bo to mój główny numer do wszystkiego. Kiedyś się z tym zraziłem po jakichś przenosinach, bo przez prawie 2 dni miałem nieaktywny numer. Wtedy ani się nie zaloguję do banku, ani nie zadzwonię.
Tak przy okazji spytam.
Przed przeniesieniem trzeba wyłączyć blokadę PESEL?

:)
 #1182884  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 14:48
PawlusG: oki, to w tej sytuacji tylko numer mamy skorzysta, bo zyska pierwsze 3 miechy za 0 zł, a Ty zapłacisz za swój plan 19 zł po miesiącu od aktywacji swojego numeru.
Proces MNP nie wymaga zastrzeżenia i odstrzeżenia numeru PESEL. Ta operacja przydaje się jedynie przy wymianie karty SIM (zastrzeżenie nie może być wtedy aktywne).

#1182902  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 19:10
Safeguard0586: niestety, w tej kwestii nadal bez zmian. Cesja w Orange (przerejestrowanie numeru na kartę) jest płatna. 50 zł. >> https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/ ... a67cdb.pdf

#1182920  autor: BUCiu
 18 lis 2024, 08:36
To już wolę zmigrowac z nju subskrypcja do Flex i tam przez apke zmienić właściciela. Jedyny minus to to, że będzie nowa karta SIM, a tu akurat telefon eSIM nie wspiera, i trzeba się po kartę przejść a tego chciałem uniknąć.
 #1182922  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2024, 09:30
BUCiu: musisz poprzez inną sieć to zrealizować, bo z nju subskrypcji nie przejdziesz do Flexa - pomimo, iż są w tym samym systemie billingowym.

#1183080  autor: kszaq
 21 lis 2024, 15:21
W najnowszej wersji aplikacji została wprowadzona możliwość rezygnacji z numeru telefonu, bez konieczności "blokowania" płatności, opisanej przeze mnie wcześniej. W przypadku rezygnacji, numer działa do końca opłaconego okresu rozliczeniowego i do tego czasu jest możliwość anulowania rezygnacji. Niestety, nadal brakuje możliwości przejścia do oferty na kartę.
 #1183202  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 14:48
88aska88: w przeciwieństwie do Flexa, nju subskrypcja nie świadczy usług o dodatkowym świadczeniu czyli sms/mms premium.

• Strona 8 z 14
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8