- starter z prefixem 799 został dostarczony jako mini-SIM, 24.08. zleciłem przez zarządzanie kontem wymianę na micro-SIM... I nadal mam mini-SIM. Po 2,5 miesiąca, gdzie najpierw nasłuchałem się, że karta była wysłana, ale nie udało się jej doręczyć, że to oni powinni mieć do mnie pretensje, nie odwrotnie. W końcu dotarła. Podniszczona, ale dotarła. Szkoda tylko, że jako artefakt, ponieważ nikt z obsługi nie potrafi przenieść mojego numeru na nową kartę. Kolejnej zamówić nie mogę, ponieważ, za zarządzaniem kontem, od ostatniej wymiany minął mniej niż tydzień.
Dzisiaj, kolejna pani J. dokonała tego cudu i karta micro-SIM ożyła. Podobno kwestia jednego kliknięcia...
- numer z Orange, premiowany darmowym pakietem danych za przeniesienie. Pakietem, o który każdorazowo trzeba się upomnieć. Pakiet ma się kumulować? Niestety, przy aktywacji przez BOK można o tym zapomnieć. Naturalnie można złożyć reklamację na wadliwie działającą obsługę, można złożyć ją ponownie i ponownie... Może ktoś się świetnie bawi je czytając, ale na pewno nie zamierza się do niej odnieść. Po prostu cisza, brak jakiejkolwiek reakcji, mimo zapewnień kolejnych kobiet z call center.
Stanowisko na dziś: kumulacja pakietów to błąd systemu, aktywacja może się zazębić w wyjątkowych sytuacjach. Na jednym numerze kumuluje się od sierpnia? Błąd systemu. A pani J. głośniejsza ode mnie, więc dodatkowo błąd komunikacji.
Edmund pisze:
Oficjalnie jak mówi VM to z internetu można korzystać wyłącznie na zasięgu P4. Natomiast nieoficjalnie na wszystkich zasięgach

Dzisiaj usłyszałem, że internet działa w zasięgu Orange i to akurat nie jest błąd.

Można prosić jakieś źródło informacji?