• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 674 z 674
  • 1
  • 670
  • 671
  • 672
  • 673
  • 674
 #1192291  autor: KC-KARLOS
 27 maja 2025, 22:45
@rsvk: jeśli jesteś mniej zaawansowanym użytkownikiem, to się da. Pakiety minut, smsów i kilku GB (+ dodatkowo GB po zasileniach online) są od 14 zł ważne miesiąc.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192293  autor: rsvk
 27 maja 2025, 23:07
Hej @KC-KARLOS
Co to znaczy zawansowanym uzytkownikiem? To moj głowny numer, dzwonie sporadycznie jak juz to przez whatshap/messanger, smsy tez wysylane bardzo zadko, mmsy to juz w ogole. Glownie kozystam z internetu.
Mialem drugi numer w Plus tez do internetu do auta, ale jak zlikwidowali wieczne gb to przeszedlem do Orange z starterem za 5zl z kontem waznym rok (pisales o tym ostatnio na pepper)

Jednak nigdzie nie moge znalezc na jakies tansze oferty w Orange dla swojego glownego numeru. Na stronie pakiety zaczynaja sie od 31zl, wiec jak by bylo cos za 14zl gdzie mam nawet 10 minut miesiecznie czy 5 smsow to by mi wystarczylo bo i tak ich nie uzywam, glownie zalezy mi na utrzymaniu numeru i internetu na nim do codziennego uzytku, nie chce stracic obecnych GB.

Obrazek
 #1192294  autor: KC-KARLOS
 27 maja 2025, 23:23
@rsvk: rozjaśniłeś sytuację swoim screenem. Czy wykorzystałeś warianty no-limit+GB za 15 zł "na próbę"?
Linki podałem w poprzednim poście > ciach > viewtopic.php?p=1192286#p1192286

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192295  autor: zulu144dwa
 28 maja 2025, 00:01
rsvk pisze:
27 maja 2025, 23:07
Co to znaczy zawansowanym uzytkownikiem?
Zaawansowany użytkownik wie:
- w jakiej kolejności schodzą GB z poszczególnych sald
- ile czasu przechowuje się zamrożone GB w zawieszonym NL.
- kiedy NL cykliczny zostaje permanentnie wyłączony przez system
- jak odbywają się próby automatycznych odnowień
- jak odbywa się samodzielne przedłużenie/odnowienie/przywrócenie oraz kumulacja w NL zarówno w aktywnym NL jak i zawieszonym NL
- zna opisane jak i nieopisane regulaminowo dodatkowe własności usług w szczególności NL
- potrafi wykorzystać darmowe promocje
- potrafi przewidzieć darmowe promocje
- zna kalendarz
- wie, że propozycja w stopce jest prawdziwa tylko, gdy nie ma się aktywnego lub zawieszonego NL cyklicznego
- wie, że NL cyklicznego bez jego wyłączenia i stracenia GB nie zmieni się na NL jednorazowy
- także wie, żę jednorazowym NL spokojnie można utrzymywać NL cykliczny nie tracąc GB
-potrafi tą wiedzę wykorzystać, aby zoptymalizować koszty i zaspokoić własne potrzeby.

PS Dla Ciebie najtaniej byłoby tak kontrolować konto złotówkowe, żeby nigdy nie było automatycznego odnowienia w NL. Najpóżniej w 26/27 dniu zawieszenia NL aktywować dowolny NL
W trakcie zawieszenia NL korzystać z GB za doładowania i innych promocyjnych, a jak zachodzi potrzeba rozmów lub SMSów to włączamy np. NL za 1 zł na rozmowy tylko komórkowe i SMSy.

ostatnio zrezygnowałem z utrzymania GB w NL na nr 731
Obrazek
Łacznie na tym numerze przeniesionym w sierpniu doładowania to 35 zł.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1192301  autor: Burito
 28 maja 2025, 09:53
KC-KARLOS pisze:
27 maja 2025, 14:43
@Burito: promocje z no-limitami i 9600 GB przez rok wykluczają się wzajemnie. Nie ma możliwości odpaleniu kilku wariantów promocji.
Jeśli wg promocji dla przenoszących numer otrzymasz pierwsze 3 cykle NL+25GB za 0 zł, to możesz samodzielnie włączyć 9600GB - wówczas otrzymasz od razu pierwszą transzę 800 GB, a kolejne 800 GB, gdy NL+25GB się odnowi. Polecam obserwować i nie usuwać smsów informacyjnych.
Dzięki, bałem się że jak odpalę NL +25GB za 0 zł przez 3 miesiące, a w dalszej kolejności 9600 GB w 12 paczkach po 800 GB to ten mój NL w 2 i 3 miesiącu wyniesie 15 zł zamiast po 0 zł.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2025, 09:56 przez Burito, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1192302  autor: KC-KARLOS
 28 maja 2025, 09:55
@Burito: jest ryzyko utraty warunków promocyjnych, gdy samodzielnie włączysz odpłatny inny wariant no-limitów (w tym te "na próbę" za 15). Nie testowaliśmy tego, bo to wymaga czasu, ze względu na sumowanie GB i ważności usługi.

#1192303  autor: Burito
 28 maja 2025, 10:02
Wolę iść tą drogą co jest na stronie OFNK, która mówi o takich promocjach:
Obrazek Obrazek

Z tego wynika, że NL przez 3 miesiące jest za 0 zł + mogę włączyć promocję 9600 GB w 12 paczkach po 800 GB.
 #1192306  autor: darekka
 28 maja 2025, 10:19
Do 1 czerwca w promocji na Dzień Dziecka można w aplikacji w pakiety i bonusy włączyć DARMOWY 5dniowy nolimit+5GB

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1192308  autor: neotele
 28 maja 2025, 10:32
rsvk pisze: dzwonie sporadycznie jak juz to przez whatshap/messanger, smsy tez wysylane bardzo zadko, mmsy to juz w ogole. Glownie kozystam z internetu.
...
10 minut miesiecznie czy 5 smsow to by mi wystarczylo bo i tak ich nie uzywam, glownie zalezy mi na utrzymaniu numeru i internetu na nim do codziennego uzytku, nie chce stracic obecnych GB.
Orange stosuje sprytny manewr psychologiczny, dając klientowi terabajty danych w puli Internet i licząc, że ten - nie chcąc stracić tych TB/GB - będzie regularnie przepłacał, np. jak Ty, minimum 31 zł/mies.
Przy twoich potrzebach zastanowiłbym się, nad zmianą sposobu korzystania z Internetu, rozmów itd. i zrobiłbym następujący ruch:
- Oparłbym korzystanie z Internetu w oparciu o Bonus Internetowy za Doładowania. (Wykorzystaj posiadane 328 GB, które w razie potrzeby można przedłużyć za 29 zł o rok. Potem z pewnością pojawią się nowe możliwości, promocje, startery itp.)
- I zapomnij o skumulowanych 5 TB w puli Internet, za których przedłużanie musisz co miesiąc przepłacać.
- Do rozmów i SMSów użyłbym drugiej karty, np. Fakt Mobile z ponad 42 darmowymi minutami i SMSami miesięcznie za kody i tanimi pakietami (od 3 zł) lub virgin (pakiety od 3zł) lub a2mobile (10gr/min/SMS).

W ten sposób zapłacisz średniomiesięcznie kilka złotych za wszystko (zamiast min 31 zł).
 #1192309  autor: KC-KARLOS
 28 maja 2025, 10:54
Przypominam po raz kolejny - OFNK to taryfa internetu mobilnego na kartę (nielimitowane minuty i smsy to tylko dodatek) - nie dziwi wrzucanie setki GB / TB na inne saldo, aby płacić za jego utrzymanie, dlatego mam jedną, konkretną radę: zużywaj środki na bieżąco, zamiast kisić, te TB szybko tracą na wartości.

#1192336  autor: zulu144dwa
 28 maja 2025, 19:15
Zostałem mile zaskoczony kumulacją odmrożonych GB na 731 po promocji na dzień dziecka.
Obrazek
Cykliczny był ważny do 26.04.2025 .
Obrazek
Już byłem pewny , że GB zostały stracone, bo NL cykliczny faktycznie został wyłaczony.
Teraz formalnie jest aktywny NL jednorazowy.
Czyli można przejść z NL cyklicznego na jednorazowy bez utraty GB.
Wystarczy aktywować jednorazowy, gdy przez 31 dni nie odnowi się cykliczny a GB jeszcze są zapamiętane.
Patrząc na screeny to dzisiaj był ostatni dzień do aktywacji jednorazowego z kumulacją zapamiętanych/zamrożonych GB.
Obrazek

Stopka utrzymuje GB w NL, ale prowadzi do zmiany NL cyklicznego na jednorazowy. Nawet to może być korzystne , bo nie będzie trzeba kontrolować konta, aby nie dochodziło do automatycznego odnowienia.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
  • Strona 674 z 674
  • 1
  • 670
  • 671
  • 672
  • 673
  • 674
  • 1
  • 670
  • 671
  • 672
  • 673