Ale przy rozliczeniu operator - operator nie ma to żadnego znaczenia dlatego polscy operatorzy przy obecnych cenach są w dużo gorszej sytuacji.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
I dodatkowo dobija ich prawo UE które ich zobowiązuje do cen w roamingu takich jak w kraju i w strefie 1 jak w kraju...przepis bug a operator traci. W a2 mobile i plusie np rpoaming juz jest promocją.( mogą dopłaty za uzywanie wołać zgodne z prawem)
Powitać po wielu latach

Dokumenty to zwykle pełnomocnictwo do przeniesienia numeru nic więcej. Możesz sobie zawsze na spokojnie przeczytać przy kurierze. Kruczków brak.treeev pisze:Zamierzam przenieść z TM (taryfa HOT) numer tel. czy jest się czego obawiać , czy są jakieś kruczki, czy można gdzieś zobaczyć dokumenty, które po złożeniu wniosku do podpsania przywozi kurier (wraz z z kartą SIM)?
Serio? Obchodzi Cię to, że operator traci? Mnie ani trochę. Cen usług bezpośrednio nie podniosą, ewentualnie będą stosować jakieś wymyślne abo albo roaming jako opcję, także bez nerwów.kaspeed pisze:I dodatkowo dobija ich prawo UE które ich zobowiązuje do cen w roamingu takich jak w kraju i w strefie 1 jak w kraju...przepis bug a operator traci. W a2 mobile i plusie np rpoaming juz jest promocją.( mogą dopłaty za uzywanie wołać zgodne z prawem)
Skąd pewność że cen nie podniosą?
Masz szklaną kulę?
Masz szklaną kulę?
No cen podnieśc nie podniosa? A zobacz ile kosztuje 1gb 10zł a będzie kosztował 42zł. W wypadku A2 idealnie masz podniesienie cen.Mogą też isć metodą innych subsieci na PLUSIE dopłaty 10-20zł za roaming.Co pozwoli im jakoś żyć.Już cennik ma od 14lipca być nowy.
A jaki problem potem coś pozmieniać żaden.

Powitać po wielu latach

@Kaspeed nie przesadzaj. Tak często korzystasz z danych za granicą? Dla mnie to żaden problem i cena 40 zł/1GB jest do przełknięcia. Nie czarujmy się - będąc za granicą korzystasz albo z WiFi hotelowego albo masz w tyłku Internet. Jeśli na wakacjach nałogowo korzystasz z neta to.... trzeba iść do lekarza
Chodziło mi o to, że nie podniosą cennikowych wartości usług w Polsce, transmisję danych w roamingu UE? Spoko, jestem za granicą na tyle rzadko, że w razie czego wydam te 10 euro na pakiet, nie róbmy scen.

Chodziło mi o to, że nie podniosą cennikowych wartości usług w Polsce, transmisję danych w roamingu UE? Spoko, jestem za granicą na tyle rzadko, że w razie czego wydam te 10 euro na pakiet, nie róbmy scen.
To jest podwyżka cen krajowych. Tak sciślej;)Co do Wifi nie uznaje ze wzgledu na charakter pracy również w terenie muszę mieć w miarę dostęp do sieci firmowej.Więc nawet majac wolne te 3gb musi isć.
Powitać po wielu latach

To jest net za granicą więc jakich cen krajowych?
Właśnie testowałem A2mobile nie pobiera opłat przy aktywnym no limit, przy połączeniu na numery w strefie 1 , w moim przypadku a2 roaming na numer w Belgii, internet wyświetla H+ speed test 30-40
@kaspeed napisał ;To jest podwyżka cen krajowych. Tak sciślej; czy możesz napisać dokładnie o tej podwyżce?
A proszę bardzo:
Cennik krajowy do 14lipca:
Cena 10zł za 1gb
Cennik krajowy od 14lipca:
Cena 42zł za 1gb.
Wszystko jest w cennikach.
https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/43/p ... ..-(1).pdf
Tu masz jeszcze cennik który będzie obowiązywał:
https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/40/p ... 7.2017.pdf
Tutaj jasno dotychczasowa stawka 10zł za 1gb zostaje zastąpiona stawką 4gr-1mb co daje 42zł za 1gb w kraju!!( i w UE)
Aby było jeszcze czytelniej:
10 gr/SMS | 10 gr/MMS | 10 gr/MIN | 10 zł/GB
Obowiazuje w Kraju do 14.07.
Od 15.07 obowiązuje nowa stawka w wysokości 42zł w kraju za 1gb.(A coza tym idzie i w UE)
( 4gr 1mb) to sobie policzyć wystarczy.Ile wyjdzie wam za 1gb naprawdę cenniki bolą;)
Wg tego mamy jasną podwyżkę cen dziwi mnie że tak co niektórych boli zaślepienie że nie zauważyli tak istotnej podwyżki.
Cennik krajowy do 14lipca:
Cena 10zł za 1gb
Cennik krajowy od 14lipca:
Cena 42zł za 1gb.
Wszystko jest w cennikach.

https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/43/p ... ..-(1).pdf
Tu masz jeszcze cennik który będzie obowiązywał:
https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/40/p ... 7.2017.pdf
Tutaj jasno dotychczasowa stawka 10zł za 1gb zostaje zastąpiona stawką 4gr-1mb co daje 42zł za 1gb w kraju!!( i w UE)
Aby było jeszcze czytelniej:
10 gr/SMS | 10 gr/MMS | 10 gr/MIN | 10 zł/GB
Obowiazuje w Kraju do 14.07.
Od 15.07 obowiązuje nowa stawka w wysokości 42zł w kraju za 1gb.(A coza tym idzie i w UE)
( 4gr 1mb) to sobie policzyć wystarczy.Ile wyjdzie wam za 1gb naprawdę cenniki bolą;)
Wg tego mamy jasną podwyżkę cen dziwi mnie że tak co niektórych boli zaślepienie że nie zauważyli tak istotnej podwyżki.

Powitać po wielu latach

Nie napisałeś jednego. Cennik się zmienia w przypadku używania neta POZA PAKIETEM.
Jakie to ma przełożenie dla mnie w kraju jeśli mam aktywny pakiet nielimitowanego neta? Żaden, bo po zużyciu 10 GB jadę na lejku, więc cennik de facto dotyczy transmisji w UE, przy założeniu, że pamiętamy o odnowieniu pakietu. Mylę się?
Jakie to ma przełożenie dla mnie w kraju jeśli mam aktywny pakiet nielimitowanego neta? Żaden, bo po zużyciu 10 GB jadę na lejku, więc cennik de facto dotyczy transmisji w UE, przy założeniu, że pamiętamy o odnowieniu pakietu. Mylę się?
Nie ma co tak ubolewac ile procent użytkowników a2 ( to dość ekonomiczny prepaid) wyjedzie na wakacje do Eu, ci co wyjadą myślę że wystarczy im 1gb, chyba że ktoś siedzi z telefonem na plaży...kaspeed pisze:
Jak ktoś siedzi z telefonem na plaży to sobie kupi lokalnego prepaida za 10 euro 

Jeśli ci sie pakiet skonczy/Niemasz pakietu to zamiast 10zł masz 42;) więc pośrednio dotyczy kraju.Ale masz rację mało kto to zauwazy.
Powitać po wielu latach

Kasa jaka jest na koncie w TM (prepaid) zniknie po przeniesieniu do a2mobile ?Jeszcze raz spytam, mam konto od dzis zabl. na pol. wychodzące - jak to w TM jest 1 mieś. na przych. (są do 7.08.2017) czyli przeniesienie powinno się udać?
Jak się może skończyć niewyczerpalny pakiet? W a2 są "tylko" lejki.kaspeed pisze:Jeśli ci sie pakiet skonczy
Tak.treeev pisze:Kasa jaka jest na koncie w TM (prepaid) zniknie po przeniesieniu do a2mobile ?
Tak, kasa zniknie. Zależy ile masz. Jak kilka PLN, olałbym, ale jak więcej, to doładowałbym za 5 zł i wydał to na jakieś smsy premium itp.
Do przeniesienia numer musi być aktywny czyli wystarczą ważne przychodzące - nie musisz mieć waznych wychodzących. Sprawdzane w praktyce wiele razy.
Do przeniesienia numer musi być aktywny czyli wystarczą ważne przychodzące - nie musisz mieć waznych wychodzących. Sprawdzane w praktyce wiele razy.
WKS
Mam ze 20 zeta, wygląda na to, że minimum trzeba doładować za 10zł bo 5 zł nie przedłuża na wychodzące.Chociaż jak wchodzę na swoje konto prze mboa pisze na czerwono "doładuj minimum za 25zł" , życzę im zdrowia
4 gr za sprawdzenie konta, brak RWK po każdej rozmowie - co to za dziwna sieć te T ....le