• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 650 z 676
  • 1
  • 648
  • 649
  • 650
  • 651
  • 652
  • 676
 #1187791  autor: KC-KARLOS
 14 lut 2025, 10:34
I nie wydłuża ważności konta głównego. Działa w okresie pasywnym.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187802  autor: zulu144dwa
 14 lut 2025, 12:53
koszalineo941268 pisze:
14 lut 2025, 06:29
A czy kiedykolwiek jakikolwiek inny pakiet neta z tej przegródki przedłużał?
Poszukaj na forum. Chyba 2 lata temu (Waletynki) (serduszka) nawet wybudzały złotówki, że stanu pasywnego do aktywnego.

PS. Przy dodatkowych własnościach pakietów powinno mówić się nie o przedłużaniu a o gwarantowanej minimalnej ważności.
Natomiast nowe przedłużenie to nie RWK (rok ważności konta) a przedłużenie o 365 dni.
NL z GB mają własne zasady kumulacyjne i trochę bardziej złożone dodatkowe własności.

PS. Walentynki na numerze wyjętym z kosza po niespodziewanym zwrocie 99groszy przy ujemnym zablokowanym saldzie złotówek
Obrazek

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1187813  autor: szemkelka14072
 14 lut 2025, 16:15
trochę nie łapię się w tym co piszecie i w ofercie orange po ostatnich zmianach więc sorry jeśli pytanie jest trywialne. Potrzebuje ustalić jakiś nowy plan działania dla emeryki, która dotychczas z telefonu korzystała głównie do odbierania połączeń, puszczania strzałek, przeglądania fb, messengera (rozmowy wideo) i raz na jakiś czas jak potrzebowała gdzieś zadzwonić włączała sobie kodem pakiet za 1zł który dawał jej przedłużenie konta o 30dni. W sumie doładowanie za 50zł wystarczało jej luźno na ponad rok. Z ilością internetu też nie było problemu. Jak to teraz najekonomiczniej ogarnąć po zmianach? Pakiet za 1zł za rozmowy bez limitu do komórkowych z tego co widzę nie przedłuża już ani ilości dni przez które można nawiązywać połączenia (istotne bo do tej pory puszczała strzałki zamiast dzwonić ;) ) ani bonusu internetowego za doładowania (istotne dla niej żeby pakiet nie koniecznie bogaty ale był cały czas, żeby nie brało kasy z konta głównego). Jeśli dobrze rozumiem to co piszecie to da się to jakoś taniej ogarnąć niż 29zł/rok - pytanie jak?
 #1187824  autor: mungo
 14 lut 2025, 18:10
szemkelka14072 pisze:
14 lut 2025, 16:15
trochę nie łapię się w tym co piszecie i w ofercie orange po ostatnich zmianach więc sorry jeśli pytanie jest trywialne. Potrzebuje ustalić jakiś nowy plan działania dla emeryki, która dotychczas z telefonu korzystała głównie do odbierania połączeń, puszczania strzałek, przeglądania fb, messengera (rozmowy wideo) i raz na jakiś czas jak potrzebowała gdzieś zadzwonić włączała sobie kodem pakiet za 1zł który dawał jej przedłużenie konta o 30dni. W sumie doładowanie za 50zł wystarczało jej luźno na ponad rok. Z ilością internetu też nie było problemu. Jak to teraz najekonomiczniej ogarnąć po zmianach? Pakiet za 1zł za rozmowy bez limitu do komórkowych z tego co widzę nie przedłuża już ani ilości dni przez które można nawiązywać połączenia (istotne bo do tej pory puszczała strzałki zamiast dzwonić ;) ) ani bonusu internetowego za doładowania (istotne dla niej żeby pakiet nie koniecznie bogaty ale był cały czas, żeby nie brało kasy z konta głównego). Jeśli dobrze rozumiem to co piszecie to da się to jakoś taniej ogarnąć niż 29zł/rok - pytanie jak?
A chcesz się bawić w przenoszenie numeru z Orange do innej sieci, a później z powrotem, żeby zaoszczędzić 29zł? Bez przenosin nie ogarniesz internetu na rok za mniej niż 29zł.
 #1187826  autor: szemkelka14072
 14 lut 2025, 18:42
A chcesz się bawić w przenoszenie numeru z Orange do innej sieci, a później z powrotem, żeby zaoszczędzić 29zł? Bez przenosin nie ogarniesz internetu na rok za mniej niż 29zł.
Czyli te wszystkie triki to tylko przy przenoszeniu numeru tak? Przenosiny nie wchodzą w grę bo to numer starszej osoby więc istotne jest też, żeby komplikacji i konieczności ciągania jej po salonach było jak najmniej.

Jak obecnie działają te pakiety (konkretnie chodzi mi o ten 7dni za 10zł) z darmowymi rozmowami do wszystkich (nie tylko tylko komórkowych) i dodatkowymi GB jeśli chodzi o przedłużanie konta? wydłużają ważność konta i internetu o 30 dni tak jak kiedyś ten za 1zł czy tylko o czas ważności pakietu?
 #1187827  autor: KC-KARLOS
 14 lut 2025, 18:50
szemkelka14072: nic się w tej kwestii nie zmieniło. Ważność no-limitów + 31 dni ważności konta głównego / i bonusu internetu za doładowania.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187832  autor: Cage
 14 lut 2025, 20:51
Witam. Dziś doładowałem konto za 5 zł na stronie https://doladowania.orange.pl i otrzymałem tylko BONUS 5 GB, nie otrzymałem dodatkowych 10 GB za doładowanie przez ich stronę. Czy zlikwidowali, to przyznawanie tych 10 GB? Czy może u mnie jest jakiś błąd?

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #1187837  autor: KC-KARLOS
 14 lut 2025, 21:32
Cage: wszystko jest w porządku, po prostu system raz przyznawał ekstra pakiet GB, a raz nie.
Jeśli chcesz dostawać większy pakiet danych, zaopatrz się w nowy starter (czarne opakowanie) drogą online - każde zasilenie zakupionego numeru w Mój Orange lub na stronie doładowań to ekstra 20 GB - za każdym razem.

#1187839  autor: Cage
 14 lut 2025, 21:44
KC-KARLOS: Jak dobrze zrozumiałem, że to system przyznaje, te dodatkowe 10 GB, to nic to mi nie da, żeby to zgłosić jako reklamacje do Orange? np: przez rozmowę na ich chat online?

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #1187840  autor: KC-KARLOS
 14 lut 2025, 22:52
Cage: aktualnie wpada nowy bonus za zasilenie. 10 GB juz nie ma (regulamin przestał obowiązywać) - jeszcze wpadał kilka dni temu, szczególnie przy doładowaniu konta w aplikacji.

#1187842  autor: Radzinski007
 15 lut 2025, 00:03
Mam pytanie odnośnie usługi 'Kredyt na zakup i odnowienie usługi', czy jeśli skorzystam z kredytu i będę na minusie będzie możliwa migracja numeru np. do Orange Flex? Jeśli tak to ten kredyt spłaca się w jakiś inny sposób, czy do tych 5zł Orange po prostu daruje odchodzącemu klientowi?
 #1187846  autor: DonTonico
 15 lut 2025, 08:50
Chciałem wrócić do mojej przenoszonej karty, na której poza bonusem 100GB za MO nie da się włączyć ani wyłączyć żadnej usługi. Znaczy efekt jest taki, że w MO pokazuje się, że usługa jest włączona/wyłączona ale jest to nieprawda.

Może to głupie pytanie, ale czy Orange może wariować jakoś z powodu numeru PESEL? Bo pamiętam, że jak kiedyś miałem kartę w Orange i wchodziły jakieś niekorzystne zmiany i za coś trzeba było płacić co miesiąc załóżmy 5 zł to u mnie to nigdy nie zadziałało i nie płaciłem (to była jakaś usługa 3 numery za darmo? Dawno to było) i kiedyś złożyłem reklamację i Orange powiedziało, że nie umie włączyć tej opłaty na moim koncie xD

Jak to możliwe, że po paru latach przenoszę kartę i znowu od startu są jaja z systemem bilingowym? Jedyny jaki widzę punkt wspólny to PESEL.
 #1187853  autor: OrangowyN
 15 lut 2025, 11:45
Cage pisze:
14 lut 2025, 21:44
KC-KARLOS: Jak dobrze zrozumiałem, że to system przyznaje, te dodatkowe 10 GB, to nic to mi nie da, żeby to zgłosić jako reklamacje do Orange? np: przez rozmowę na ich chat online?
Jeszcze przed weekendem w aplikacji mój Orange wyświetlała się reklama bonusu - teraz już jej nie ma.
Szybko przyszedł Koniec bonusów po 10 gb za każde doładowanie.
Za 5 zł teraz już tylko regulaminowo 5 gb
 #1187855  autor: biala1991
 15 lut 2025, 12:02
U mnie nadal wyświetla się reklama bonusa 10gb, pewnie to zależy od wersji aplikacji.
Jeszcze nie doładowywałam po oficjalnej likwidacji tej promocji więc nie wiem czy miałabym farta z przyznaniem.
  • Strona 650 z 676
  • 1
  • 648
  • 649
  • 650
  • 651
  • 652
  • 676
  • 1
  • 648
  • 649
  • 650