• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 64 z 97
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 97

#588816  autor: słoneczny
 15 paź 2012, 23:58
Ja naprawdę nie zrozumiem tu niektórych piszących... :D "agaak"
Przecież sms w VM jest jednym z tańszych w ofercie detalicznej na rynku, a biorąc pod uwagę promocje - jest w tej chwili najtańszy w detalu.
Gdzie tu jest drogo?

Pakiety są już w innych sieciach. Po co powielać stare schematy skoro można stworzyć nowy.
Nie każdy wysyła setki sms miesięcznie i nie każdy potrzebuje sms-a w hurcie za 1 grosz.

Osobiście wysyłam 50-60 miesięcznie i mi wcale te 12 groszy nie przeszkadza, bo i tak zapłacę mniej niż w pakiecie Plusa lub Playa.

#588824  autor: Wulo
 16 paź 2012, 00:27
Mam pytanie do kogoś, kto przeniósł nr do Virgin. Ile czasu trwała cała procedura, począwszy od dnia wysyłki listu z danymi do przeniesienia? Jutro zamierzam wysłać wszystkie dokumenty i nie wiem po jakim czasie mam się spodziewać przeniesienia.

#588837  autor: kwistas
 16 paź 2012, 02:01
myslak12 pisze:W telefonie dual sim też mam:

Na zasięgu Play: "Virgin mobile"
Na zasięgu Orange: "Virgin mobile"
Na zasięgu Plus: "Virgin mobile"
Podobno w dziewicy działa etykietka znana z Playa, czy to prawda? Ja na wszystkich kartach Playa w rodzinie mam ustawiona pusta notkę, przez to widać u jakiego operatora telefon jest zalogowany.

#588838  autor: myslak12
 16 paź 2012, 02:28
kwistas pisze: Podobno w dziewicy działa etykietka znana z Playa, czy to prawda? Ja na wszystkich kartach Playa w rodzinie mam ustawiona pusta notkę, przez to widać u jakiego operatora telefon jest zalogowany.
Temat etykietki był już poruszany.Zobacz stronę 73 tego tematu.

#588854  autor: artix
 16 paź 2012, 09:25
Wulo pisze:Mam pytanie do kogoś, kto przeniósł nr do Virgin. Ile czasu trwała cała procedura, począwszy od dnia wysyłki listu z danymi do przeniesienia? Jutro zamierzam wysłać wszystkie dokumenty i nie wiem po jakim czasie mam się spodziewać przeniesienia.
Wniosek złożony w niedzielę, list przyszedł w czwartek, odesłałem wieczorem, w środę numer przeniesiony. (dotyczy T-Mobile)
Z Playa przeniesienie opóźnione o 2 dni w stosunku do wyznaczonej daty.

#588924  autor: Taka_Sobie
 16 paź 2012, 15:42
Ja myślę podobnie jak DanielR, jak ktoś nie jest związany abonamentem, a do tego głównie dzwoni to oferta jest naprawdę niezła. Inna sprawa, że wszyscy tłuką o tym 19 gr, co przy połowie środków wychodzi 13 gr (choć dziwi, że tak tego nie przedstawiają, pewnie więcej klientów by wpadło, ale niby matura z matematyki obowiązkowa :wink:). Faktem jest, że już dawno nie było nic większego, ciekawszego w MVNO, a tu jest potencjał...
:D

#588941  autor: mtx
 16 paź 2012, 17:11
Moja znajoma miała przeniesione w kilka godzin. Poczta się wlokła, ale potem to już szybko. Ja kupiłam nowy starter do drugiego telefonu i jest spoko. Mało gadam, bo mam główny telefon na firmę, ale pakiet internetowy przyjemnie śmiga ;)

#588952  autor: margeo
 16 paź 2012, 17:53
Właśnie odebrałem przesyłkę z sim. Zamawiałem dokładnie tydzień temu.
Zdziwiłem się tylko, że karty sim są przyklejone do "kartki" A4 z nazwiskiem zamawiającego zamiast w opakowaniu tak, jak w sprzedaży. Gdyby ktoś zamierzał wystawić jakiś fajny numer na allegro musiałby oderwać kartę, lub zamazać nazwisko.

Gdzieś obiło mi się o uszy, że startery zamawiane ze strony Virgin łapią zasięg play, orange i plusa, a kupowane w sklepach tylko play i orange. To prawda?
Jeśli tak, to czy te kupowane w kioskach będą też z czasem łapały plusa?

POZDRAWIAM!

#588955  autor: Kryniczanin
 16 paź 2012, 18:05
Pakiety netowe te darmowe w VM kumulują się. Zostało mi 55mb z wrześniowego z 250mb za przeniesienie i doliczono te 55mb do 250mb nowego.

#588986  autor: Edmund
 16 paź 2012, 21:06
Potwierdzam nowości kolegi Kryniczanina - pakiety się kumulują :)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#589107  autor: myslak12
 17 paź 2012, 14:52
nie polecam nikomu przenoszenia numerów telefonów do virgin mobile to jest farsa i tragedia.Z doładowaniami telefonu w centrach handlowych też jest mały problem.Nie w każdym punkcie chcą doładować telefon w tej sieci???

#589154  autor: nemo2009
 17 paź 2012, 20:54
myslak12 pisze:Z doładowaniami telefonu w centrach handlowych też jest mały problem.Nie w każdym punkcie chcą doładować telefon w tej sieci???
W centrach handlowych są kioski Inmedio,a tam można kupić doładowania Virgin,bez prowizji,więc?

[ Dodano: 2012-10-17, 20:56 ]
myslak12 pisze:nie polecam nikomu przenoszenia numerów telefonów do virgin mobile to jest farsa i tragedia
Tu się zgadzam,niestety taka jest prawda,a miało być tak pięknie i profesjonalnie.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#589157  autor: jarekb11
 17 paź 2012, 21:22
margeo pisze:
Gdzieś obiło mi się o uszy, że startery zamawiane ze strony Virgin łapią zasięg play, orange i plusa, a kupowane w sklepach tylko play i orange. To prawda?
Jeśli tak, to czy te kupowane w kioskach będą też z czasem łapały plusa?
U mnie starter zakupiony w skl. łapie orange ,play i plus a t-m nie.

#589167  autor: Taka_Sobie
 17 paź 2012, 22:34
Właśnie zamierzam sprawdzić jak to jest z tym przeniesieniem :), na razie bardzo pozytywnie jestem zaskoczona obsługą- przede wszystkim w końcu nie wisiałam na telefonie pół godziny czekając na połączenie (a naprawdę to jest jedna z rzeczy, które mnie doprowadzają do szewskiej pasji!). Z operatorów przechodziłam przez kilku i miałam takie przejścia, że naprawdę parę dni w porównaniu z miesiącami nerwów to jest pikuś...

#589212  autor: artix
 18 paź 2012, 10:07
Taka_Sobie pisze:Właśnie zamierzam sprawdzić jak to jest z tym przeniesieniem :)
Jak dla mnie to sama przyjemność, nie trzeba się prosić w salonie o przeniesienie, grymasów obsługi oglądać, że znowu nic nie zarobią na prowizji, bo to nie abonament... a to kart niby nie ma, a to system nie działa, albo kolejka jak po telewizory w łódzkiej Biedronce. Przeniesienie z T-Mobile działa wzorowo, z Playa możliwe opóźnienie 2 dni, ale pewnie to dopracują.

#589214  autor: Edmund
 18 paź 2012, 10:29
artix, możliwe, że długi czas przeniesienia z Play wynika z tego że numer musi być wyłączony jakiś czas by zrobić reset i móc go przepiąć z jednego systemu billingowego na drugi.

A co do grymasów obsługi i przekonywania do abo - w T-mobile nigdy się z tym nie spotkałem żeby mnie namawiali albo robili problemy (choć byłem 3 razy to robić), w Play wyłącznie raz gość się pytał dlaczego nie chcę abo (a dwa razy już przenosiłem), ale nie nalegał jak mu powiedziałem, że nieregularnie doładowuję się.
Najwięcej klocków było w Orange - tam zawsze chcą wcisnąć abonament, albo zetafon, albo minutofon (to ostatnie to już największy shit).
Kuniec offtopu ;)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#589262  autor: Precelos
 18 paź 2012, 15:32
słoneczny pisze:Przecież sms w VM jest jednym z tańszych w ofercie detalicznej na rynku, a biorąc pod uwagę promocje - jest w tej chwili najtańszy w detalu.
Gdzie tu jest drogo?
Prawdopodobnie przed swietami pojawia sie jakies pakiety sms, na razie brak szczegolow :mrgreen:

Obrazek

#589269  autor: DanielR
 18 paź 2012, 15:57
Precelos pisze:Prawdopodobnie przed swietami pojawia sie jakies pakiety sms, na razie brak szczegolow :mrgreen:
Może się powtórzę. Mnie wystarczyłaby prosta promocja na zasadach profilu Darmowe SMSy do wszystkich/All Inclusive SMS z taryfy Play na Kartę Rok Ważności Konta, gdzie za określoną wartość doładowania dostaje się automatycznie na konto określoną ilość SMS-ów do wszystkich sieci:

- 5 zł - 100 SMS-ów,
- 10 zł - 250 SMS-ów,
- 30 zł - 1000 SMS-ów.

Z tą jednak różnicą, że te SMS-y powinny być ważne minimum 30 dni po każdym doładowaniu. Mnie zadowoliłby już takie ilości SMS-ów przy takich kwotach doładowań. Przynajmniej na początek. Prosto, bez kodów, samodzielnej aktywacji + rozsądny czas na wykorzystanie bonusu. Oczywiście pozostałe warunki Virgin Mobile nie ulegają przy tym zmianie. :wink:

#589279  autor: słoneczny
 18 paź 2012, 16:18
A mnie się właśnie wydaje, że nie będą w ten sposób zachęcać do małych doładowań bo one i tak będą się dobrze sprzedawać, tylko mocno będą promować większe doładowania.
Myślę, że jeśli już to konstrukcja na pewno nie będzie kopią all inclusive sms.
Być może będzie to coś konstrukcyjnie zbliżone do "Tajemniczych kodów Orange", gdzie liczba sms w pakiecie będzie zależała od kwoty ostatniego doładowania. Czyli jeden pakiet za jedną cenę z liczbą sms zależną od doładowania i z długim terminem. To oczywiście wszystko dywagacje, ale jeśli VM ma się odróżniać i ma być prostą ofertą to nie może kopiować pomysłów konkurencji.
No i skłaniam się w tą stronę, że takie pakiety to będą już wersje lojalnościowe, a nie na start dla wszystkich.
Z resztą była mowa o tym, że VM ma grać później programem lojalnościowym, a nie dawać cudów na start za przeniesienie numeru.

#589284  autor: DanielR
 18 paź 2012, 16:47
słoneczny pisze:Czyli jeden pakiet za jedną cenę z liczbą sms zależną od doładowania i z długim terminem.
No ale przecież to bardziej skomplikowane rozwiązanie, niż te zaproponowane przeze mnie. Ja też uważam, że liczba SMS-ów powinna być uzależniona od kwoty doładowania, przy rozsądnym (nie długim) terminie ich wykorzystywania. To nie będzie kpia Play w stosunku 1:1, bo tu korzystniejszy i bardziej "uczciwy" jest termin na ich wykorzystanie. Nie rozumiem dlaczego pakiety SMS-ów nie miałby być dostępne dla wszystkich, skoro tak jest praktycznie w każdej sieci, gdzie takowe funkcjonują. I raczej w tym wypadku promowane są właśnie wysokie doładowana, chcesz dużo SMS-ować do wszystkich, wydaj 30 zł.

PS A to i tak jak na na razie tylko moje (nasze) spekulacje i chciejstwo. :)
  • Strona 64 z 97
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 97
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64