atlantydas pisze:O to chodzi że nie mam w posiadaniu karty SIM. Musze ja najpierw wyrobic w salonie Play i aktywowac, bo mi ja wcześniej odłączyli z powodu braku aktywności a po interwencji na czacie ponownie przywrócili.
Chciałem zapytać ile czasu mam na to aby udać się aby ją wyrobić zanim mi ja odlacza na amen. W przypadku przeniesienia nr mamy chyba coś około 3 lat aby ją aktywować.
Nie czekałbym dłużej niż 30 dni od wygaśnięcia daty ważności na połączenia wychodzące (nie od daty przywrócenia przez konsultanta).
Spróbuj sprawdzić w play24, o ile to będzie możliwe. Być może tam zobaczysz jakieś info.
30 dni wynika z obecnych przepisów. Po tym okresie operator ma prawo przejąć nr.
(O 3 latach zapomnij - to było b. dawno i wynikało z regulaminu przenoszenia, który już dawno nie obowiązuje.)
Jebiedronke pisze: ↑23 lut 2025, 20:07
jak to jest, że taka wielka firma jak plej z własną infrastrukturą (czyli mają oszczędności z wcześniejszych inwestycji) i nie stać ich na utrzymanie takiej ofert jak numery z ważnością na rok za 5ziko czy coś w podobnym stylu ..
To nie jest kwestia wielkości i możliwości firmy, ale ich założeń i kalkulacji dotyczących tego, do jakiej grupy użytkowników kierują swoją ofertę i jakich zysków oczekują (w końcu telekomunikacja to biznes a nie działalność charytatywna). Najwyraźniej im się to nie kalkuluje.