• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 63 z 65
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
 #1187288  autor: PiotrG-dz
 04 lut 2025, 15:47
Czyli po marcowej migracji dzielimy tort na nowo,bo jednym taryfom w P4 przybędzie a np.Freshowi po planowanych zmianach może być już mniej %po przegrupowaniu :?:
 #1187414  autor: atlantydas
 07 lut 2025, 09:20
W styczniu Play odłączył mi nr z powodu braku aktywności. Przez infolinie zrobił zgłoszenie aby mi go przywrócili. Po tygodniu znów widniał w Play24 jako ,,czekający na aktywację,,. Trzeba było tylko iść do salonu Play i wyrobić nowa kartę SIM. Zamiast tego poszedłem do plusa przenieść ten nr. Minęło już 24h a numer dalej nie został przeniesiony i dalej go widać w aplikacji Play24.

Tak się zastanawiam czy nr aby na pewno zostanie przenosiony, czy jednak było wcześniej wyrobić nowa kartę SIM w salonie Play i dopiero później go przenieść

Edit: Na infolini plusa odpisali mi

,,Dziękuję za oczekiwanie. Widzę, że wniosek został odrzucony ze względu na nieaktywny numer.,,

Czyli wychodzi na to że muszę najpierw zapłacić 29zl w salonie Play aby mi wyrobili nowa kartę SIM i ja aktywowali abym mógł później przenieść ją do innej sieci.
Jest jakiś sposób na uniknięcie tej opłaty?

Co jeśli najpierw przeniósł bym ją w salonie Play do jakiejś podsieci playa, np virgin mobile, przejdzie?

Nie chcę stracić nr a trochę nie uśmiecha mi się płaci 3 dychy za wyrobienie nowej SIM w dodatku jeśli mam ją zamiar przenieść do plusa
 #1187452  autor: Remington
 07 lut 2025, 18:10
atlantydas pisze:
07 lut 2025, 09:20
W styczniu Play odłączył mi nr z powodu braku aktywności.

Od tego momentu miałeś ustawowe 30 dni na przeniesienie numeru do innej sieci. Wybrałeś jakąś inną (bardzo niestandardową) drogę, przez co teraz to Play dyktuje Ci warunki i musisz się do nich dostosować. Numer oczekuje na aktywację, więc ani go nie przeniesiesz, ani nie zmienisz taryfy na np. Fakt (na Virgin i tak się nie da).
 #1187453  autor: Remington
 07 lut 2025, 18:17
PiotrG-dz pisze:
04 lut 2025, 15:47
a np.Freshowi po planowanych zmianach może być już mniej %po przegrupowaniu :?:

Litości, skoro Fresha ono nie dotyka to na jego udział nie ma żadnego wpływu - procenty to chyba jeszcze podstawówka. Ale praktycznie udział Fresha zmniejsza się z każdym dniem, bo każdy nowo aktywowany numer jest w innej taryfie. Moim zdaniem, Fresha od dawna ma mniej niż 3% klientów.
 #1187604  autor: atlantydas
 10 lut 2025, 19:31
O to chodzi że nie mam w posiadaniu karty SIM. Musze ja najpierw wyrobic w salonie Play i aktywowac, bo mi ja wcześniej odłączyli z powodu braku aktywności a po interwencji na czacie ponownie przywrócili.
Chciałem zapytać ile czasu mam na to aby udać się aby ją wyrobić zanim mi ja odlacza na amen. W przypadku przeniesienia nr mamy chyba coś około 3 lat aby ją aktywować.
 #1188291  autor: Jebiedronke
 23 lut 2025, 20:07
Hej, właśnie sobie przeszedłem do faktu bezproblemowo z pleja który oczywiście tą swoją "ofertą" 3.0 (to nie ma wiele wspólnego z ofertą szczerze mówiąc) dał delikatnie mówiąc ciała.
W każdym razie nurtuje mnie jedna kwestia, jak to jest, że taka wielka firma jak plej z własną infrastrukturą (czyli mają oszczędności z wcześniejszych inwestycji) i nie stać ich na utrzymanie takiej ofert jak numery z ważnością na rok za 5ziko czy coś w podobnym stylu a takiego fakta który jak mniemam musi dodatkowo bulić do pleja jakąś kasę za utrzymanie tej ich telefonii jakoś im się to kalkuluje...

Obecnie w pleju na kartę jak ktoś chce tylko utrzymać numer to chyba w 3.0 jedyna opcja to 30ziko na miecha. w Odnowa było 5ziko na miecha (przy bawieniu się to nawet 2,5zł) no ale ma się to nijak do 5zł na rok od faktu...
Ostatnio zmieniony 23 lut 2025, 20:56 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Przenoszę do wątku, do którego bardziej te rozważania pasują
 #1188309  autor: neotele
 24 lut 2025, 09:22
atlantydas pisze:O to chodzi że nie mam w posiadaniu karty SIM. Musze ja najpierw wyrobic w salonie Play i aktywowac, bo mi ja wcześniej odłączyli z powodu braku aktywności a po interwencji na czacie ponownie przywrócili.
Chciałem zapytać ile czasu mam na to aby udać się aby ją wyrobić zanim mi ja odlacza na amen. W przypadku przeniesienia nr mamy chyba coś około 3 lat aby ją aktywować.
Nie czekałbym dłużej niż 30 dni od wygaśnięcia daty ważności na połączenia wychodzące (nie od daty przywrócenia przez konsultanta).
Spróbuj sprawdzić w play24, o ile to będzie możliwe. Być może tam zobaczysz jakieś info.
30 dni wynika z obecnych przepisów. Po tym okresie operator ma prawo przejąć nr.
(O 3 latach zapomnij - to było b. dawno i wynikało z regulaminu przenoszenia, który już dawno nie obowiązuje.)
Jebiedronke pisze:
23 lut 2025, 20:07
jak to jest, że taka wielka firma jak plej z własną infrastrukturą (czyli mają oszczędności z wcześniejszych inwestycji) i nie stać ich na utrzymanie takiej ofert jak numery z ważnością na rok za 5ziko czy coś w podobnym stylu ..
To nie jest kwestia wielkości i możliwości firmy, ale ich założeń i kalkulacji dotyczących tego, do jakiej grupy użytkowników kierują swoją ofertę i jakich zysków oczekują (w końcu telekomunikacja to biznes a nie działalność charytatywna). Najwyraźniej im się to nie kalkuluje.
 #1188465  autor: Jebiedronke
 26 lut 2025, 14:26
Ktoś wracał z faktu do play żeby włączyć esim? właśnie próbuję ale coś nie wchodzi, wyskakuje "nie udało się wymienić karty".
Trzeba poczekać żeby przemieliło te zamianki taryf?
 #1188498  autor: KC-KARLOS
 27 lut 2025, 00:14
Jebiedronke: no raczej. Polecam poczekać, aż system billingowy odświeży dane.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188809  autor: PiotrG-dz
 06 mar 2025, 15:19
W wątku o Vectrze @ KC-Karlos pisałeś,że wyłączenie 3G w P4 może wpłynąć na niektóre taryfy(w tym Fresha).Pytam jak to według Ciebie miałoby oddziaływać?Czyżby ''dziadkofony" i Nokie 3310 itp. miałyby zostać porzucone i stąd wynikałaby zmiany w prepaid w P4?
 #1188814  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 17:14
PiotrG-dz: zgadza się, będzie 2G - Playa lub w RK Orange (do końca roku).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188984  autor: german
 10 mar 2025, 09:31
Zmieniła mi się taryfa z "Energy" na "Formula" na aktywnej karcie.
Ważność środków, jak i promocyjnych minut, GB do 01 września 25.

Na innym numerze nadal jest "Energy". Ważność konta wygasła.
 #1189127  autor: Pablo-1986
 12 mar 2025, 23:28
Dziś udało się przetestować rozmowę z karty Play fresh w LTE. Nie zrzuciło do 3 G.

Dobry humor podstawą dnia.
 #1189253  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2025, 12:27
makuszewski15630730: Te promocje na ekstra GB za odnawianie pakietów cyklicznych M, L, XL, XXL są czasowe. Jeśli włączysz promocje, przed końcem jej akcji, to odnowienie pakietu da pozostaje 12 paczek w ciągu najbliższego roku.

#1189275  autor: Sławek
 17 mar 2025, 10:51
KC-KARLOS pisze:
30 sty 2025, 10:13
hollender: do taryf Energy / PNK 2.0 lub 2.1 a także do odNOWY już nie przejdziesz.
A jeśli kupię starter Play na Kartę odNowa, to będzie jeszcze działać stara taryfa, czy wskoczy nowa po zarejestrowaniu?
  • Strona 63 z 65
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64