R.Mandano pisze: ↑07 wrz 2022, 18:33
Formułka, jaką zastosował Play i którą się tak zachwycasz, czyli - zmieniamy cennik od xx.xx i rób sobie Abonent co chcesz - jest dokładnie postawą szatniarza z Misia.
Jeśli Play`owi nie kalkuluje się biznes pt. Od Nowa - to niech zamknie Taryfę i zwróci Abonentom wszystkie środki plus jakieś godziwe odszkodowanie. Przynajmniej tym, którzy sobie tego zażyczą.
Nie, to jest postawa ze szatniaz mowi ze bedzie oplata za szatnie, a klient chce dalej przychodzic bo klub mu odpowiada, ale za szatnie nie chce zaczac placic bo kiedys byly za darmo i dla starych klientow ma tak zostac bo on tak chce i on nie wyjdzie ale za szatnie tez nie zaplaci xD
Nie kalkuluje mu sie (operatorowi), wiec wymusza doladowania dla tych co nie maja nic na koncie a korzystaja z SD, albo zakup jakiejs uslugi dla tych co maja kase na koncie a ona stoi nieruszana, aby byl jakis ruch w tym interesie. Wyobrazasz sobie dla kazdej zmiany robic osobna usluge ? I miec np. 200 taryf OdNowa bo kazda lekko sie rozni i w niektorych jest po kilkadziesiat osob osob xD Albo cos podobnego w innej dziedzinie zycia ??
Zeby bylo jasne, mnie sie tez to nie podoba, ale nie zaklinajmy rzeczywistisci ze skoro biznes sie nie kalkuluje to maja go dalej prowadzic bo mi sie podobalo...
P.S jaki ktos mial powod zeby doladowac wieksza kase na konto zamiast kupowac pakiety ?? Aby zaoszczedzic czas na doladowaniu ?? Pytam serio bo nie wiem po co wplacac srodki do taryfy w ktorej jedzie sie na pakietach.
TomLee pisze: ↑07 wrz 2022, 19:50
Taryfa jest ok, ale od października przy założeniu, że kupisz pakiety internetu, sms, rozmów wyzerujesz konto i nie będziesz potrzebować SD. Wtedy dla usera nic się nie zmieni. Kupię więc internet za większość kasy i będą mogli mnie pocałować

. Resztki wydam na smsy charytatywne.
Tu bym poczekal skoro zapowiedzieli wieksze pakiety.
Zgodze sie z ta wypowiedzia. To oplata za SD. Nawet nie tyle co oplata a wymog jakiejs aktywnosci na koncie glownym zeby przynajmniej te 5zl poszlo w ruch obojetnie w jakiej formie. Oczywiscie bolesne jest to dla tych ktorzy przygotowali sobie to do wygodnego dzialania kupujac pakiety wczesniej i liczac ze zakup rozloza na dluzszy okres a dzwonic duzo beda do play i sporadycznie na inne numery, do czego ta taryfa byla idealna...