• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 62 z 136
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 136

#282512  autor: Btk_Tomas
 12 sie 2008, 15:30
Wolałbym premie do doładowanie za 50 zł,a najlepiej za 100.

#282515  autor: jablo
 12 sie 2008, 15:37
Za 50 bylo w zeszłym tygodniu. Nie sądze aby dano premie do doładowania za 100 :D

#282516  autor: kowcio
 12 sie 2008, 15:43
Btk_Tomas, do 100 masz zawsze gratis 10 PLN :P więc się ciesz :D :D Jak się postarasz, to możesz dostać dodatkowo nawet 30% więcej za te doładowanie :P

#282536  autor: mungo
 12 sie 2008, 17:48
Za kilkanaście dni mam przenoszony numer z oferty abonamentowej Orange do NOGO. I tak właśnie kombinuje w jaki sposób doładować by najwięcej skorzystać. Najkorzystniej chyba będzie jeśli doładuje najpierw za 25zł, a zaraz potem za 100zł, tylko interesuje mnie czy rzeczywiście te wszystkie promocje się łączą:

- pogadadaj sobie na 14+60dni
- 240 min do Orange ważne 31 dni (minuty non stop)
- 30zł za Masz za staż * (za doładowanie 100zł) ważne 5miesięcy
- Xzł do Orange ważne 30dni (jeśli będę miał szczęście i trafie na promocje doładowań 25zł jak w tym tygodniu)

Ad * - w regulaminach napisali że liczy się staż w Orange. Liczę na to że rozumieją to tak samo jak ja i wezmą pod uwagę także 4 letni staż w ofercie abonamentowej Orange. Ktoś potwierdza?

Jaka by była kolejność schodzenia minut w przypadku gdy wszystkie usługi są włączone. Z regulaminów bym wnioskował że taka jak wymieniłem - proszę o potwierdzenie.

W jakiej kolejności schodzi transmisja danych przy włączonym pakiecie Orange Free? Czy schodzi najpierw z pakietu, czy ze środków z Masz za staż?

Z góry dzięki za odpowiedzi i jednocześnie jeszcze zapytam czy coś więcej się nie da wydusić :P

#282546  autor: Wiktor74
 12 sie 2008, 18:20
Może ci się przyda
ostatnio pytałem o coś takiego, dotyczy oczywiście części twoich pytań, nie wszystkich :)

"Witam,

w odpowiedzi na zgłoszenie uprzejmie informuję, iż środki z konta promocyjnego są do wykorzystania na połączenia głosowe i smsy do sieci Orange.
Uzupełniając konto w planie taryfowym Nowe Orange Go, Np kartą 100 zł stawki za połączenia będą następujące:
Orange i stacjonarne 0,20 zł
poza siec ( Era, Plus) 0,65 zł
do sieci Play 0,75 zł.
Jeśli posiada Pan środki na koncie głównym i na koncie promocyjnym, wykonując połączenie do sieci Orange koszt zostanie pobrany z konta promocyjnego. W przypadku połączenia na numer stacjonarny opłata zostanie pobrana z konta głównego.

Odnosząc się do opisanej sytuacji jeśli wykona Pan połączenie do sieci Orange w pierwszej kolejności zostanie pobrana opłata w następującej kolejności:
1. minut non stop,
2. masz na staż ,
3. konto promocyjne,
4. konto główne.
W analogicznej sytuacji jeśli wykona Pan połączenie na numer stacjonarny opłaty będą pobrane w następującej kolejności:
1. minuty non stop,
2. masz na staż,
3 konto główne.

Liczę, iż moje wyjaśnienia okażą się pomocne"

Liczę że to tobie też coś pomoże...

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#282550  autor: jablo
 12 sie 2008, 18:36
mungo pisze: Ad * - w regulaminach napisali że liczy się staż w Orange. Liczę na to że rozumieją to tak samo jak ja i wezmą pod uwagę także 4 letni staż w ofercie abonamentowej Orange. Ktoś potwierdza?
Wydaję mi się że staż w sieci będzie liczony od momentu przejścia do oferty prepaid ale jeszcze jutro to sprawdzę.

#282588  autor: Btk_Tomas
 12 sie 2008, 21:05
Staż jest liczony od momentu przejścia z abo na kartę.

#282622  autor: Lazz
 12 sie 2008, 22:44
Wiktor74 pisze:poza siec ( Era, Plus) 0,65 zł
Jakie 65 gr? W Nowym Orange Go do Ery i Plusa jest 60 gr :-D Konsultant się pomylił 8) Takie małe sprostowanie

#282648  autor: DejwiD
 13 sie 2008, 02:16
mungo pisze:- 30zł za Masz za staż * (za doładowanie 100zł) ważne 5miesięcy
10 zł, w regulaminie jest Użytkownikiem, a Ty obecnie jesteś Abonentem- niuanse definicji wyjaśnia regulamin swiadczenia uslug telekomunikacyjnych.

#282665  autor: mungo
 13 sie 2008, 09:39
jablo pisze:Wydaję mi się że staż w sieci będzie liczony od momentu przejścia do oferty prepaid ale jeszcze jutro to sprawdzę.
Btk_Tomas pisze:Staż jest liczony od momentu przejścia z abo na kartę.
DejwiD pisze:10 zł, w regulaminie jest Użytkownikiem, a Ty obecnie jesteś Abonentem- niuanse definicji wyjaśnia regulamin swiadczenia uslug telekomunikacyjnych.
Dzięki Wam za te odpowiedzi. Czy nie sądzicie jednak że regulamin jest sformułowany w niejednoznaczny sposób? Ja w każdym razie będę próbował reklamować...
Pozwala na otrzymanie dodatkowych doładowan konta, których wysokosc uzalezniona jest od stazu Uzytkownika w sieci Orange:
(...)30% wartosci doładowania wiecej, gdy numer Uzytkownika jest aktywny w sieci Orange od 25 i wiecej miesiecy
Przecież za dwa tygodnie będę mógł odpowiedzieć twierdząco na takie zdania. "Ja Użytkownik mam 4 letni staż w sieci Orange. Ja Użytkownik mam aktywny numer w sieci Orange od 4 lat." Słowa Użytkownik używam jako podmiotu i robię to zgodnie z jego znaczeniem - jestem teraz (w momencie mówienia za 2 tyg) Użytkownikiem więc mogę w ogóle korzystać z promocji doładowań. Natomiast co podmiot robi jest w dalszej części zdania. Gdyby napisali "aktywny jako Użytkownik" było by wszystko jasne. Tak to uważam że jest to wprowadzanie w błąd.

#282710  autor: DejwiD
 13 sie 2008, 12:08
Kod: Zaznacz cały
Pozwala na otrzymanie dodatkowych doładowań  konta,  których wysokość uzależniona  jest od  stażu 
Użytkownika w sieci Orange: 
  10% wartości  doładowania więcej,  gdy  numer  Użytkownika  jest  aktywny w  sieci Orange  do  12 miesięcy 
  20% wartości doładowania więcej, gdy numer Użytkownika jest aktywny w sieci Orange od 13 do 24 miesięcy 
  30% wartości doładowania więcej, gdy numer Użytkownika  jest  aktywny w  sieci Orange od 25  i więcej miesięcy
„Abonent" – osoba korzystająca z abonamentu, którą wiąże z Operatorem pisemna umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych;
"Użytkownik" –  osoba nie korzystająca z abonamentu, która zawarła  z Operatorem umowę o  świadczenie usług telekomunikacyjnych 
poprzez włączenie się do sieci telekomunikacyjnej; 
operatora nie interesuje jak Ty uzywasz zwrotu Uzytkownik, szczegolnie, ze uzywasz go mylnie :)

#282723  autor: mungo
 13 sie 2008, 12:51
DejwiD pisze: operatora nie interesuje jak Ty uzywasz zwrotu Uzytkownik, szczegolnie, ze uzywasz go mylnie :)
Ależ ja rozumiem różnicę między Abonentem a Użytkownikiem. Za dwa tygodnie będę już będę Użytkownikiem, a nie jak teraz Abonentem, ale to nie zmienia faktu że mam aktywny numer w sieci od ponad 4 lat. Problem jest nie w moim rozumieniu tego jedynego słowa, ale w rozumieniu całych zdań które nie są jednoznaczne. Analogicznie bałagan jak tutaj mógłby powstać wtedy gdyby ktoś wymyślił zdanie: "Z promocji XX może skorzystać obywatel Polski mieszkający w Polsce od co najmniej 5 lat". Czy osoba która mieszka w Polsce powyżej 5 lat, a obywatelstwo ma od dwóch skorzysta wtedy z tej promocji? Analogiczny bałagan jest tutaj: piszą co wymagają od Użytkownika, którym już będę. I tak wymagają określonego okresu aktywności mojego numeru w sieci Orange i określonego stażu w sieci. Napisali o stażu Użytkownika w sieci a nie "jako Użytkownika", napisali o aktywnym numerze (czyim=już Użytkownika) w Orange. To moim zdaniem wprowadza w błąd.

#282739  autor: DejwiD
 13 sie 2008, 13:57
mam nadzieję, że wyprowadziłem Cię z błędu :) ps. nic nie zmienisz w sprawie tej promocji.. jest taka, a nie inna.

edit.

Pozwala na otrzymanie dodatkowych doładowań konta, których wysokość uzależniona jest od stażu
Użytkownika
w sieci Orange:

gdyby w podkreślonym cytacie nie było zwrotu "stażu Użytkownika" a samo "stażu" - to bym się z Tobą zgodził. A tak niestety pozostanę po ciemnej stronie mocy..

#282749  autor: mungo
 13 sie 2008, 14:44
Tutaj nie ma jasnej i ciemnej strony mocy, a jest jedynie bałagan zgotowany przez kogoś w Orange. Ja sam bardziej skłaniam się do wersji że należało by mi się 30%, ale czytając kilka razy to samo zdanie czasem wydaje mi się rzeczywiście że może to oznaczać wersje 10%. Reklamować i tak będę próbował licząc na to, że znajdzie się osoba, która zauważy nie moją oczywistą rację (bo i według mnie nie jest ona oczywista), ale to że tekst nie jest jednoznaczny i może być mylący.
Tobie DejwiD natomiast bardzo dziękuje za zainteresowanie sprawą i gdyż widzę że jesteś osobą biegłą w zagadnieniach związanych z tym operatorem, to Twoja wypowiedź daje mi do zrozumienia, że bez względu na to jak ktoś interpretuje regulamin to ta usługa w praniu działa w taki właśnie sposób.
Jednocześnie chciałbym jeszcze powtórzyć moje zapytanie odnośnie kolejności naliczania opłat za dane w przypadku gdy na koncie są środki z Masz za staż oraz wykupiony pakiet Orange Free.

#282774  autor: jablo
 13 sie 2008, 17:21
mungo pisze: Jednocześnie chciałbym jeszcze powtórzyć moje zapytanie odnośnie kolejności naliczania opłat za dane w przypadku gdy na koncie są środki z Masz za staż oraz wykupiony pakiet Orange Free.
W pierwszej kolejności zejdzie ci z pakietu orange free który wykupiłes, po wyczerpaniu pakietu bedzie taryfikowalo z konta masz za staż.

#282872  autor: DejwiD
 14 sie 2008, 00:17
odnoślnie kolejności - zasada dla prepaidow w orange jest taka, ze najpierw korzystasz z uslug, za ktore zaplaciles.

co do niescislosci, daruj sobie. odpowiedz, ktora otrzymasz... nie zadowoli Cie. gdyby regulaminy mialy byc precyzyjne to prawdopodobnie zajmowalyby po 30 stron, jak nie wiecej.

ps. Never underestimate the power of the Dark Side :twisted:

#283136  autor: mart
 15 sie 2008, 11:29
We wtorek 19 sierpnia 2008 startuje kolejna globalna promocja doładowań oparta o nominał 50 zł o nazwie 10 zł za doładowanie

Promocja " 10 zł za doładowanie":

- bonus 10 zł za doładowanie 50 zł; bonus przysługuje na na rozmowy i SMSy w Orange (termin wykorzystania bonusu taki sam jak termin ważnosci okresu X doładowania 50 zł) .
- promocja jako globalna dotyczy wszystkich kanałów doładowań
- obowiązuje dla wszystkich planów prepaidowych i dla mixa
- trwa od wtorku 19 sierpnia do piątku 22 sierpnia do godziny 20.00;

#283190  autor: fortel
 15 sie 2008, 16:38
Czy mi sie wydaje-ale chyba nie,daja coraz mniej za doladowanie 50-ką.Niedawno,bo do 8.08 za to samo doladowanie byla ,,premia''-20 zl,sam z niej skorzystalem.Orange niechybnie schodzi ,,na dziady''...a kiedys byla taka fajna siecia,ech :(

#283191  autor: biotyt
 15 sie 2008, 16:41
fortel, mniejsze premie do doładowań spowodowane pewnie są tym, że weszło kilka różnych "stałych" promocji jak Masz za staż, Pogadaj Sobie, Minuty Non-stop. Pewnie też chcą zgonić ludzi do Nowego GO, a tam bonus można wykorzystać dużo efektywniej. Najwidoczniej stwierdzili, że by to było za dużo.

biotyt

#283192  autor: kowcio
 15 sie 2008, 16:42
fortel pisze:Czy mi sie wydaje-ale chyba nie,daja coraz mniej za doladowanie 50-ką.Niedawno,bo do 8.08 za to samo doladowanie byla ,,premia''-20 zl,sam z niej skorzystalem.Orange niechybnie schodzi ,,na dziady''...a kiedys byla taka fajna siecia,ech :(
Niekoniecznie. Czasem jest 10 PLN, czasami 20 PLN :) Ale i tak nie jest tak źle, u innych nie ma takich promocji (chyba)...

Jak nie dadzą w ogóle, źle. Dadzą 10 PLN jeszcze gorzej. Trzeba się cieszyć tym co się ma ;)
  • Strona 62 z 136
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 136
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62