babciagienia1p pisze: ↑08 gru 2024, 20:11
@MariuszY
Może to kwestia modelu telefonu? Orange różnicuje telefony na wspierane i pomijane. U mnie nawet minuta pobytu karty w Samsungu A53 5G powodowała aktywację 5G Pass i dostęp do 5G. Nawet jak nie chciałam.
...
Dzień zero - dostęp dla wszystkich - miał być dzisiaj lub jutro. Może coś się zawiesiło?
Właśnie model telefonu raczej wykluczam, bo:
1. 5G działa "od strzała" w Play, Plusie i Tm,
2. tak szykanowane przez Orange VoLTE i VoWifi działa z kartą O,
3. przełożona na szybko karta znajomego (z aktywnym NL za 35zł) połączyła się z 5G.
Próby z każdą posiadaną przeze mnie kartą (niestety - tylko kilkuminutowe) nie przyniosły aktywacji 5G za free na żadnej z nich. Przeszedłem się też w "optyczny" zasięg nadajnika z włożoną tą kartą, którą mam w tym telefonie codziennie i nic. Nawet karta z włączonymi zgodami marketingowymi (których brak mógłby opóźniać darmową aktywację 5G - jakoby) przetrzymana w telefonie przez godzinę nie dała pozytywnego skutku. Wydaje mi się, że Orange przeszarżowało i nie nadąża z aktywacjami różnych usług.
Rzecz ciekawa, że na części kart mam aktywną (odmrożoną przez
MIKOLAJKI) usługę NL w wariancie za 35zł. Czyżby odmrożenie usługi cyklicznej z 5G w standardzie przez usługę jednorazową nie dawało prawa do korzystania z 5G