Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
A z jakiej sieci do jakiej przenosiłeś numer? Ja w tamtym roku przenosiłem nr z T-mobile do Play i cały proces trwał 2 dni. Kiedy niedawno przenosiłem drugi nr z Play do MTV Mobile to trwało to jakieś 18h.manyaky pisze:Wniosek złożony 07.05.2012r. 18:36
Informacja o uzyskanej zgodzie na przeniesienie 08.05.2012r. + wyznaczenie daty przeniesienia na 09.05.2012r.
Data, w której stary SIM przestał być aktywny po północy 09.05.2012r.
To chyba więcej niż jeden dzień roboczy, nie?
Ktoś uzyskiwał z tego tytułu bonusy? Kto zawinił? Stary czy nowy operator?
Nowy, w ramach postawy 'pro-klienckiej' (bzdura) zaoferował bliżej nieokreślony pakiet smsów.
możesz od razu ale będzie działał dopiero jak będzie numer na tej karcie.a_lex pisze:Mam takie małe pytanko - kiedy aktywować ten starter MNP co go dostałem od Play? Można od razu, czy dopiero jak na stary starter z przenoszonym numerem przyjdzie SMS o przeniesieniu?
Najszybciej, to numer będzie aktywny w nocy z 11 na 12 maja. Już kilka minut po północy.kruchy2000 pisze:Po podpisaniu chyba 6 stron dostałem starter i mój numer jest właśnie w fazie rozpatrywania wniosku. Złożenie wniosku nastąpiło o 16:48 i jestem ciekaw o której będzie przeniesiony.
Po aktywowaniu karty, doładuj ją za 5 zl, otrzymasz 6 zł na wszystko + 64 zł na promocyjnym, ważne 90 dni.kruchy2000 pisze:Mam jedno pytanie. Po przeniesieniu numeru dostane 60 zł na konto promocyjne po doładowaniu konta. Oferta początkowa jaka jest na tym sim co dostałem to chyba zwykła taryfa Play Fresh. Chciałbym jednak być w taryfie Lubię to i nie stracić tych 60 zł bo coś czytałem, że po zmianie taryfy środki promocyjne przepadają. Proszę o wyjaśnienie sprawy co mam zrobić aby środki promocyjne mi nie przepadły i być w taryfie Lubię to
zamierzam zrobić tak że doładuje konto za 5 aby mi dali środki promocyjne a potem doładować za 50 zł przez facebooka i otrzymać kolejne środki promocyjne. I jeszcze jedno pytanie. Jeśli będzie mi się kończyć ważność konta promocyjnego to jak najlepiej je przedłużyć aby nie przepadło dużo środków?Karlos20 pisze:Po zmianie taryfy na Lubię To, od momentu otrzymania bonusu, kasa jest zachowywana, ale: ważność kont jest skracana do 30 dni, od momentu aktywowania nowej taryfy na koncie.
Zgarnij jeszcze więcej bonusów odpalając też Program Doładowań. To tylko 1 zł na 90 dni.kruchy2000 pisze: a potem doładować za 50 zł przez facebooka i otrzymać kolejne środki promocyjne.
Karlos20 pisze:Możesz też kupić pakiet "10 za 5" lub "15 za 10".
o tej opcji słyszałem i zamierzałem ją aktywowaćZgarnij jeszcze więcej bonusów odpalając też Program Doładowań. To tylko 1 zł na 90 dni.
Skorzystaj z tej opcji, jeśli nie będziesz potrzebował na daną chwilę doładowywać konta poprzez FB.kruchy2000 pisze:o tej opcji słyszałem i zamierzałem ją aktywować z opcji "10 za 5" też pewnie skorzystam.
Niezależnie od taryfy którą masz to jest wiele możliwości:kruchy2000 pisze:I jeszcze jedno pytanie. Jeśli będzie mi się kończyć ważność konta promocyjnego to jak najlepiej je przedłużyć aby nie przepadło dużo środków?
Pani w punkcie powiedziała mi że jak zmienię taryfę od razu to mogę nie dostać tego bonusu 60 zł choć nie wiem ile w tym prawdy.Edmund pisze:Ma taki fajny "ficzer" że po doładowaniu wydłużana jest nie tylko ważność środków na koncie głównym, ale także koncie promocyjnym (pakietu złotówek)
Zgadza się - jeśli po aktywacji startera zmienisz taryfę PRZED pierwszym doładowaniem konta - nie otrzymasz tych 60 zł na promocyjne za MNP.kruchy2000 pisze:Pani w punkcie powiedziała mi że jak zmienię taryfę od razu to mogę nie dostać tego bonusu 60 zł choć nie wiem ile w tym prawdy.