Wkleję tu mój wpis z wątku o RBM.
W zeszłym tygodniu bez problemu przeszedłem do RBM 7.
Teraz wpadłem na pomysł, żeby zrobić sobie drugą zapasową kartę z RBM 7.
Wczoraj dzwoniąc z Fakt Mobile z RWK na infolinię FM [wciskając 2- chyba konfiguracja konta], konsultant powiedział, że przenoszą tylko do RBM Energy, przedstawiłem konsultantowi punkt 7. regulaminu, ale odpowiedział, że teraz przenoszą tylko do RBM Energy i RBM 5 na kartę [już postęp

]. Jak zleciłem przeniesienie do RBM 5 na kartę, powiedział, że przenoszą tylko numery zarejestrowane. Nic nie dało tłumaczenie, że nie ma tego w regulaminie i że kolega przeniósł się podając PUK i stan konta. Zostałem w Fakcie.
Dziś zadzwoniłem przed chwilą na infolinię FM [wciskając 3-chyba sprawy techniczne] konsultant powiedział, że przenoszą tylko do RBM Energy i RBM 5 na kartę. Jak wspomniałem o pkt. 7. regulaminu

i że powinni opublikować nowy regulamin, odpowiedział, że regulamin się nie zmienił, ale zmieniła się jego interpretacja

.
No to OK, proszę o przeniesienie do RBM 5 na kartę i mnie przeniósł podałem tylko PUK, nie pytał o rejestracje numeru.
Co ciekawe przysłali mi smsa, że darmowe LTE zostało właczone [pomimo, że mam tam 8zł]. Dziwne, bo chyba w RBM 7 tak nie było i sam uruchamiałem LTE [po doładowaniu do 35zł i aktywowaniu pakietu 25MB].
Obie migracje [do RBM 7 tydzień temu i RBM 5 dzisiaj] zajęły max 5 minut.
Z ciekawostek, to numer przeniesiony tydzień temu do RBM 7 dalej ma logo Fakt Mobile, a numer przeniesiony dzisiaj do RBM 5 najpierw miał logo RBM i nazwę taryfy Fakt mobile, a teraz cały jest RBM 5.
Na obu numerach nie mam zamiaru uruchamiać stanu darmowego, bo uważam że to byłoby przegięcie. [Chociaż, w sumie, w Formule Play na kartę kosztuje on średnio 3zł/miesiąc].