• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 31
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31

#497300  autor: KC-KARLOS
 17 sie 2011, 15:40
skunks pisze:Jakie tam ważności konta. Masz kasę dzwonisz, nie masz, nie dzwonisz - proste! Z netu korzystasz nawet jak nie masz 1 grosza na koncie.
Zgadza się - trzeba pamiętać o 10 MB dziennego limitu, no i można zdobywać "złotówki" za odbierane połączenia spoza sieci Mova, FreeM i Plus.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#498220  autor: elkanguro
 21 sie 2011, 18:04
Spamer ;) pisze:
elkanguro pisze:To ja poproszę o informacje jak sprawdzić parametry zasięgu na Linuksie bo akurat nie mam w domu Windowsa a niebawem podłączę właśnie modem z kartą FreeM.
Zainstaluj pakiet gammu i wpisz w terminal komendę gammu monitor 1.
Patrz jak to u mnie wygląda na Ubuntu 11.04:
Obrazek
Chyba wymaga to jakiejś dodatkowej konfiguracji:
Kod: Zaznacz cały
kangur@kangur-laptop:~$ gammu monitor 1
Warning: No configuration file found!
Ostrzeżenie: No configuration read, using builtin defaults!
Naciśnij Ctrl+C, aby przerwać...
Entering monitor mode...

Error during reading from the device.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#498451  autor: Spamer ;)
 22 sie 2011, 20:02
elkanguro pisze:Chyba wymaga to jakiejś dodatkowej konfiguracji:
Nie posiadam już Linuxa, nie znam tego problemu, ale chętnie odpowiedzą Ci koledzy w tym dziale: http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=28

#498865  autor: UndiscloseD
 24 sie 2011, 14:06
Dzisiaj sprawdziłem sobie stan konta freem, bo jutro miała kończyć się ważność konta i chciałem zobaczyć czy mi już przedłużyło ważność i tu taka miła niespodzianka:

Obrazek

Dodam, że jest to pierwsze przedłużenie ważności konta.
Mam pytanie: czy każda nowa karta przy pierwszym przedłużeniu dostaje okres 3 miesięcy czy jest to może jakiś błąd?
Bo mam rozumieć, że w przyszłym miesiącu przedłuży mi już tylko o miesiąc? Czy być może znów o 3? ;)

#498868  autor: elkanguro
 24 sie 2011, 14:19
Zgodnie z regulaminem powinno Ci przedłużyć o miesiąc jeśli w ciągu 30 dni poprzedzających aktualny termin połączeń wychodzących obejrzysz 30 bloków reklamowych. W Twoim przypadku ewidentnie jest jakiś błąd.

Virgin Mobile

#498878  autor: KC-KARLOS
 24 sie 2011, 14:39
Ale warto z niego korzystać, gdyż nadal można korzystać z darmowego Internetu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#498879  autor: mkowalski
 24 sie 2011, 14:43
U mnie jest identyczna sytuacja. Mam 3 karty FreeM, z których nie korzystam. Co miesiąc wkładam je do telefonu aby sprawdzić ważność i zawsze sama się przedłuża - nie oglądam żadnych reklam, ani nie korzystam z sieci.

#498891  autor: kwistas
 24 sie 2011, 15:16
Dobrze jest, to chyba najlepsza alternatywa dla Play w odbieraniu połączeń do tego dochodzi zasięg Plusa, naprawdę nie jest źle.

Problemem tej sieci jest, brak samoobsługi przez internet, bilingów no i BRAK MMSów (można sobie poradzić przez e-mail, ale to nie to).
Mimo, że mam dużo pakietu z Opery Mini nie mogę korzystać, tylko muszę korzystać z przeglądarki telefonu.

#498893  autor: elkanguro
 24 sie 2011, 15:23
kwistas, jak to brak mms?

Virgin Mobile

#498896  autor: kwistas
 24 sie 2011, 15:27
A jednak jest MMS, wcześniej w go nie było w cenniku za opłata za mms z kosmosu.

#498927  autor: thonka
 24 sie 2011, 18:50
u mnie przedluza sie o miesiac chocbym obejrzal nawet tylko 1 blok reklamowy (zazwyczaj 1 albo 2 reklamy).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#498933  autor: Taczian
 24 sie 2011, 19:22
Dzisiaj również sprawdziłem ważność konta FreeM i ku mojemu zdziwieniu przedłużyło się do 27.11.2011. (kartę mam od końca lipca i to pierwsze przedłużenie ważności konta).
Parę razy testowałem ten internet i nadaje się jako awaryjny dostęp do sieci:) Reklamy w niczym nie przeszkadzają. W C702 trudno jest zużyć dzienny limit 10MB.

#498935  autor: nemo2009
 24 sie 2011, 19:27
Taczian pisze:W C702 trudno jest zużyć dzienny limit 10MB.
Dlaczego tak uważasz?Wystarczy ściągnąć kilka plików i dychy nie ma.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#498940  autor: Taczian
 24 sie 2011, 19:44
nemo2009 pisze:
Taczian pisze:W C702 trudno jest zużyć dzienny limit 10MB.
Dlaczego tak uważasz?Wystarczy ściągnąć kilka plików i dychy nie ma.
A to fakt:) niemniej jednak miałem na myśli typowe przeglądanie sieci bez ściągania plików. Podłączając telefon jako modem do PC już na krócej starcza. Mam pytanie, jak zbuforować filmik na YouTube? bo po 500kb blok i dalej nie idzie.

#498946  autor: kwistas
 24 sie 2011, 20:20
Na standardowej przeglądarce można strony przystosowane pod telefon oglądać, bo jeśli mają się włączyć strony typu o2.pl to przeglądarka nie wyrabia i się po prostu wyłączy.

Ogólnie ciężko się korzysta z internetu, gdy te reklamy wchodzą co parę stron, ale kto jak woli, kartę FreeM mam tylko na kryzysowe sytuacje gdy muszę sprawdzić e-mail. 5-7zł na miesiąc wolę zapłacić i mieć spokój + korzystanie z Opery Mini.

Mój W610i nie wyrabia nawet na mobilnej wersji Telepolis po prostu wyłącza się po załadowaniu strony :-D

#498947  autor: dominik920
 24 sie 2011, 20:42
Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj sprawdzam sobie stan konta i się okazuje że został mi przedłużony aż o 6 miesięcy do 20 stycznia 2012 roku, dodam że jest to pierwsze przedłużenie a karty nie doładowuje bowiem używam jej tylko do internetu.

#498950  autor: KC-KARLOS
 24 sie 2011, 20:54
To prawda, o czym Wy mówicie o tajemniczym przedłużeniu ważności konta: ja miałem ważność konta do 06-11-2011 - a teraz ważność konta to 04-02-2012 (czyli aż 3 miesiące dłużej) :) Bardzo ciekawa sytuacja.

[ Dodano: 2011-08-24, 20:56 ]
W sumie to ostatnio na profilu Facebook'owym FreeM była specjalna gra, za wzięcie w niej dostawało się punkty - może to jest "sprawcą" tej niespodzianki w postaci dłuższej ważności konta?

#498959  autor: UndiscloseD
 24 sie 2011, 21:15
kwistas pisze:Ogólnie ciężko się korzysta z internetu, gdy te reklamy wchodzą co parę stron
Mi w ogóle nie przeszkadzają te reklamy podczas przeglądania zwykłych(mobilnych) stron. Problemy pojawiają się przy jakiejś większej stronie gdzie po prostu 500 kb nie wystarcza i nie wszystko się załaduje. Mam też problem z YT, bo pisze mi "spróbuj później" albo coś w tym stylu.
kwistas pisze:Mój W610i nie wyrabia nawet na mobilnej wersji Telepolis po prostu wyłącza się po załadowaniu strony
Jak przeglądałem internet w 6300 to mnie szlag trafiał bo telepolis nie dało się przeglądać i mnie wywalało cały czas. W Avili sprawa ma się lepiej. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się rozłączył internet.
dominik920 pisze:Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj sprawdzam sobie stan konta i się okazuje że został mi przedłużony aż o 6 miesięcy do 20 stycznia 2012 roku, dodam że jest to pierwsze przedłużenie a karty nie doładowuje bowiem używam jej tylko do internetu.
Ooo jeszcze lepiej. Od razu o pół roku się przedłuża:D
Trzeba dodać, że aby przedłużyć konto o 3 mc, np. w T trzeba doładować konto za 50 zł. A tutaj za friko. Niesamowite :D
Dobra alternatywa dla play bez problemów z zasięgiem.
Ja również używam freem tylko do internetu, ale kto wie jak potoczy się dalej sprawa jak będą takie miłe niespodzianki.
Karlos20 pisze:To prawda, o czym Wy mówicie o tajemniczym przedłużeniu ważności konta: ja miałem ważność konta do 06-11-2011 - a teraz ważność konta to 04-02-2012 (czyli aż 3 miesiące dłużej) :) Bardzo ciekawa sytuacja.
Ciekawy jestem czy w przyszłym miesiącu też przedłuży mi o 3 miesiące i będę mieć konto ważne pół roku ;)
Karlos20 pisze:W sumie to ostatnio na profilu Facebook'owym FreeM była specjalna gra, za wzięcie w niej dostawało się punkty - może to jest "sprawcą" tej niespodzianki w postaci dłuższej ważności konta?
To trwa nadal z tego co widziałem, ale ja, np. nie brałem w tym udziału, a mimo to przedłużyli mi ważność konta o 3 miesiące.

#498996  autor: DanielR
 24 sie 2011, 23:24
U mnie to samo. Samo się robi. :-D Ważność konta wydłuża się samoczynnie. Co ciekawe nie robię zupełnie nic z numerami FreeM. Zostały jedynie aktywowane i w ogóle nie są przeze mnie nie wykorzystywane.
Problem może się jednak pojawić przy chęci rejestracji i ewentualnego MNP. Oby nie, bo mam dwa dość fajne numerki. :wink:

#499009  autor: mkowalski
 24 sie 2011, 23:45
DanielR pisze:Problem może się jednak pojawić przy chęci rejestracji i ewentualnego MNP. Oby nie, bo mam dwa dość fajne numerki.
Pojawi się, pojawi. FreeM pozwala zarejestrować na siebie tylko jeden numer - ostatnio przez to przechodziłem. Na chwilę obecną sprawa jest w UKE - z zapytaniem "czy operator może odmówić rejestracji numeru i tym samym uniemożliwić składanie reklamacji?".
  • Strona 7 z 31
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7