• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 26
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26

#325093  autor: nav
 24 mar 2009, 10:08
biotyt pisze:a boję się pomyśleć jak będą wyglądały statystyki w 2009 roku bo przecież przez cały 2008 roku Orange w prepaid nic ciekawego nie proponowało.
orange ma na to 'zabezpieczenie' ktore u moich 2 znajomych sie sprawdzilo po prostu nie dezaktywuje kart sim zeby ludzie mysleli ze orange wciaz ma tyle klientow ...
nie mowie oczywiscie tutaj o osbach ktore przenosza numer ale o takich co zostawily go jako zapomniany w szufladzie :P

#325102  autor: biotyt
 24 mar 2009, 10:34
No właśnie, długi okres ważności kart więc odejścia będą widoczne najwcześniej po roku. W 2008 roku sporo odłączyli nowych klientów, było podobno czyszczenie bazy, ale teraz pewnie znowu ich nie wyłączają by statystyki sobie utrzymać. Odejść za pewne jest dużo, tym bardziej, że podobno wiele osób się przenosi, a ile mogło po prostu wrzucić kartę do szuflady i kupić Play Fresh?

biotyt

#325104  autor: noved
 24 mar 2009, 10:36
'Pompowanie' bazy klientów nie jest tylko domeną i praktyką Orange.
Oczywiście żaden z operatorów nie przyzna się do tego, no ale wystarczy porównać oficjalne statystyki, które pojawiły się z dwa tygodnie temu (autorstwa GUS? UKE?) z tymi od operatorów. Każdy chce wyglądać lepiej, zwłaszcza w oczach konsumentów.

Orange wydaje się długo czekać z tą ofertą/odpowiedzią. Może za długo. To może być błąd. Ale lepiej chyba przeczekać niż wyskoczyć z błyskawiczną reakcją jak to było w przypadku Sim+, która powalająca nie jest.

No i jeszcze jedno: balon "oczekiwań" został tak nadmuchany, że prawdopodobnie nieważne co by Orange nie zaproponowało, to jeśli nie byłaby to niższa stawka od Play, to i tak zostanie to skrytykowane.

#325106  autor: biotyt
 24 mar 2009, 10:47
noved pisze:No i jeszcze jedno: balon "oczekiwań" został tak nadmuchany, że prawdopodobnie nieważne co by Orange nie zaproponowało, to jeśli nie byłaby to niższa stawka od Play, to i tak zostanie to skrytykowane.
U większości tak będzie, ale to tylko przez to, że Orange bardzo długo zwleka z nową ofertą, a oczekiwania rosną. Ja nie mam dużych wymagań. Takie Orange Live, czyli ta plota, którą przedstawiłem jako przykład, zaspokajała by idealnie moje wymagania.

biotyt

#325116  autor: Claudec
 24 mar 2009, 12:34
biotyt, może karty sim będą jeszcze długo aktywne ale zyski orange na pewno spadną jeśli spora cześć klientów odejdzie.
Życzę orange jak najgorszych wyników za ta pazerność na kasę!
Ludziom nie obniżą cen za połączenia bo oni muszą miliard zł do Francji przesłać :/

#325131  autor: devb
 24 mar 2009, 14:49
No to juz jest szczyt glupoty, mowie od razu jestem w trakcie przenoszenia nr play a ten orangutan przed chwilka wysyla mi sms tresci :
Od Darmowe Min "W nowym Orange Go otrzymujesz nawet 2310 darmowych minut do Orange za doladowanie kwota 100zl. Wystarczy ze wlaczysz bezplatne uslugi w ofercie"

Normalnie rece opadaja :smt005

#325132  autor: biotyt
 24 mar 2009, 14:56
devb pisze:No to juz jest szczyt glupoty, mowie od razu jestem w trakcie przenoszenia nr play a ten orangutan przed chwilka wysyla mi sms tresci :
Od Darmowe Min "W nowym Orange Go otrzymujesz nawet 2310 darmowych minut do Orange za doladowanie kwota 100zl. Wystarczy ze wlaczysz bezplatne uslugi w ofercie"

Normalnie rece opadaja :smt005
Ja przed chwilą też dostałem taką wiadomość. Ciekawe o co chodzi? Pewnie o dotychczasowe promocje, które są od dawna. Jak dla mnie te minuty mogą sobie wsadzić bo czy to będzie 1000 czy 2000 nie robi mi już różnicy. Mogą mi dawać milion, ale co mi z tego gdy poza sieć muszę płacić 60 lub nawet 75gr/min, a do coraz mniejszej ilości osób mam te darmowe minuty.

[ Dodano: 2009-03-24, 15:04 ]
Już wiem: Wolny Weekend (12 godzin = 720 minut), Minuty Non-stop (240 minut), Pogadaj Sobie (1200 minut), Masz za staż 30% od 100 zł (30 zł = 150 min). W sumie daje to nam 2310 minut pod warunkiem, że doładujemy wysyłając kod pod 919 za 100 zł i ostatnie doładowanie nie było wykonane dalej niż w ciągu 25 dni :P

biotyt

#325136  autor: robertpotorski
 24 mar 2009, 15:15
Orangutanie kochany oby tak dalej a już 10 moich znajomych przenosi numerki do Play , ja osobiście wolał bym już nawet Heyah :smt006 oczywiście od żałosnego orangutana

#325146  autor: Btk_Tomas
 24 mar 2009, 15:28
Dzisiaj zleciłem przeniesienie mojego firmowego numeru do Orange Go,24 kwietnia kończy mi się umowa.
Jak tylko przeniosą zlecam przeniesienie numeru do Play.

#325183  autor: lukasz8881
 24 mar 2009, 17:46
czy orange już odpowiedziało już na oferte play? na co oni czekają ?
ja czekam zobacze co zaoferują jak nic interesującego to sajonara

umowa konczy mi sie za jakieś 3 tygodnie wiec mam chwile czasu

#325197  autor: aree1987
 24 mar 2009, 18:25
Kurcze a zauważyliscie ile dają reklam ostatnio w TV? Ja już je umiem na pamięć prawie :?

#325199  autor: biotyt
 24 mar 2009, 18:27
aree1987, tak. Reklam Orange jest ostatnio mnóstwo, dosłownie każdy blok reklamowy zawiera ich reklamę... Mam wrażenie, że chcą zagłuszyć wszędzie obniżki.

biotyt

#325201  autor: tetris
 24 mar 2009, 18:46
Czy ja wiem czy tak dużo tych reklam, trochę na pewno ich jest, ale nie wiem czy więcej niż innych opów, to ja już bardziej zwróciłem uwagę na reklamę ich e-shopu, może dlatego, że jest na telepolisie :D

#325206  autor: Pb
 24 mar 2009, 18:58
Jak dla mnie to mogą puszczać te swoje debilne reklamy i dwa razy częściej a i tak powinni szykować się na ogromny odpływ klientów.
Co prawda na bankructwo tej sieci niestety nie ma co liczyć (szkoda), bo sporo ludzi ma jeszcze u nich umowy (wyrazy współczucia z Mojej strony 8) ) ale jeżeli chodzi o rynek prepaidu czeka ich degradacja do poziomu Heyah (którego oferta jest calkiem nienajgorsza ale pozostaje w tyle za Playem no i niewiele osób z Heyah korzysta).
Orangutanie, ciebie może już uratować tylko obniżka cen za minutę do 25 gr/min i wprowadzenie normalnych terminów doładowań 8).

#325213  autor: orangeman
 24 mar 2009, 19:17
Co do oferty Orange to może się coś ruszy z cenami, ale wątpię, że się coś zmieni z ważnościami konta bo musieli by zmieniać napisy na zdrapkach.

#325217  autor: Pb
 24 mar 2009, 19:22
Ach no tak, przecież dla nich napisy na zdrapkach to wielki problem :smt005

#325218  autor: biotyt
 24 mar 2009, 19:28
Jeśli skracaliby terminy ważności to rzeczywiście mógłby być problem, ale przecież chodzi o wydłużenie terminów. Klient nieświadomy nowych terminów miałby przecież korzystniej niż wg informacji na zdrapce. Wystarczyłoby też rozesłać informacje o zmianach zasad doładowań i tyle. Same korzyści dla klienta więc gdzie tu problem? Od chęci operatora jedynie wszystko zależy.

[ Dodano: 2009-03-24, 19:31 ]
Zawsze też można zrobić jakąś promocję by stare zdrapki wyszły z obiegu dając do nich jakąś promocje. Ludzie sami wyczyszczą kioski i sklepy.

biotyt

#325222  autor: orangeman
 24 mar 2009, 19:34
biotyt pisze:Jeśli skracaliby terminy ważności to rzeczywiście mógłby być problem, ale przecież chodzi o wydłużenie terminów. Klient nieświadomy nowych terminów miałby przecież korzystniej niż wg informacji na zdrapce. Wystarczyłoby też rozesłać informacje o zmianach zasad doładowań i tyle. Same korzyści dla klienta więc gdzie tu problem? Od chęci operatora jedynie wszystko zależy.
Dobra trochę to głupio napisałem. Ale sądzę, że Orange się z tym nie ruszy do kiedy wszyscy tego nie zrobią. Orange chyba jeszcze nie był numerem 2 w jakiejś pozytywnej akcji. Np. sprzedawanie telefonów bez simlocka.
A zauważyliście jak wszedł Orange POP to jeszcze przez pół roku można było kupić zdrapki z opisem Nowego POPa.

#325225  autor: biotyt
 24 mar 2009, 19:43
orangeman pisze:Orange chyba jeszcze nie był numerem 2 w jakiejś pozytywnej akcji.
Racja, dlatego coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu by sobie ich po tylu latach darować. Przeniesienie do Play miałbym właściwie gratis. Nawet dostałbym więcej niż zapłaciłbym za przeniesienie. Dodatkowo zdążyłbym dość sporo zaoszczędzić by ewentualnie wrócić z numerem do Orange gdyby pojawiła się w końcu rozsądna oferta i wyjść i tak z zyskiem z operacji.

biotyt

#325237  autor: tetris
 24 mar 2009, 20:17
Mnie tam to ani ziębi ani grzeje, bo nie jestem w orange, ale wydaje mi się, że zawsze lepiej jest najpierw poznać dostępne oferty i dopiero potem podejmować jakieś decyzje. A wiadomo przecież, że nowa oferta prepaid orange zostanie przedstawiona i to raczej prędzej niż później (to moim zdaniem kwestia dni).
  • Strona 7 z 26
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7