Chyba łatwiej jest doładowywać stałą kwotą o wartości pakietu niż odkładać nadwyżkę a potem co miesiąc zastanawiać się ile tym razem mam doładować. To raz a dwa, zarządzam takimi numerami gdzie nie chcę gromadzić kasy tylko mieć tyle ile potrzeba na odnowienie pakietu, bo są użytkownicy, którzy wyobraź sobie przez przypadek klikają coś co generuje extra koszty. Jeśli konto jest puste i aktywny NL to jestem spokojna.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Wielu osobom, które mają nadwyżkę, podpasuje wariant odnawialny co 3 miesiące (93 dni), która i tak się zniweluje po jakimś czasie, szczególnie gdy mamy numer podpięty do przelewu sms z innym, który transferuje 5 zł/tygodniowo czyli 20 zł co 4 tygodnie i są niewystarczające, aby pokryć kwartalny koszt no-limitu. Można teraz podratować promocją Autodoładowań 6x po 30 zł - wówczas zasilają 6x po 5 zł ekstra (czyli pokryjemy pół roku no-limitów i wpadnie sporo GB).

Lub przedłużać wariantem jednorazowym wtedy wpadnie 2 x więcej GB ,za każdym razem poprzez aktywacje w mój orange.
bxx1: 2x więcej GB jest za aktywację jednorazowej lub cyklicznej wersji każdego NL w Mój Orange na www oraz w aplikacji. GB wpadają do salda Pakiet Internet natychmiastowo po aktywacji.

Czyli można by mając cykliczny za 31 przed przedłużeniem włączać pakiet jednorazowy za 93 zl,i za każdym razem dostaniemy w tej opcji 300Gb
Większy sens GB/zł ma roczny za 365zeta dający 1TB(za aktywację w apce dają 2TB) i ma się rok luzu plus można sobie tą kwotę 5kami nabić zgarniajać następne 912,5GB czyli za 365zeta rok
3TB danych co daje 30,42zł/msc i górę neta od razu.
Ten jak i dowolny inny jednorazowy można wbić wiele razy w apce kumulując podwajane GB i ich ważność w nolimicie.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

darekka: to wariant, jeśli nie masz transz GB/TB z promocji typu 5400 czy 4800. Jeśli mamy to RWK NL za 365 nie ma sensu, skoro zarówno opcjami za 35 czy nawet odnawialnym co 93 dni NL również wpadają ekstra GB/TB.
Przypominam o promce "6x 5 zł" przy 6 najbliższych autodoładowaniach za 30 zł. Wówczas zasilając się 6x za 30 zł (nawet w jeden dzień) - wpada łącznie na KG 210 zł + 6x po 15+10 GB czyli 150 GB BIZD + 6x po 2,5 GB z piątkowych premii = 12,5 GB (razem do BIZD wpada 165,5 GB - przy promocji startera online wlatuje jeszcze 6x po 10 GB czyli 60 GB). Dzięki temu mamy środki na dobór odpowiedniego wariantu/ów NL i wpadają jeszcze GB do BIZD.
Przypominam o promce "6x 5 zł" przy 6 najbliższych autodoładowaniach za 30 zł. Wówczas zasilając się 6x za 30 zł (nawet w jeden dzień) - wpada łącznie na KG 210 zł + 6x po 15+10 GB czyli 150 GB BIZD + 6x po 2,5 GB z piątkowych premii = 12,5 GB (razem do BIZD wpada 165,5 GB - przy promocji startera online wlatuje jeszcze 6x po 10 GB czyli 60 GB). Dzięki temu mamy środki na dobór odpowiedniego wariantu/ów NL i wpadają jeszcze GB do BIZD.

W Autodoładowaniu trzeba podać dane karty bankowej, co dla niektórych może być problematyczne. Z kolei jeśli ktoś nie widzi w tym ryzyka i będzie regularnie korzystał to wyklucza się z promocji Autodoładowań, które co jakiś czas się pojawiają (chociaż z tą ostatnią to zaszaleli-5zł
).
Najwygodniej doładowuje się blikiem przez apkę, Orange z jednej strony promuje MO a z drugiej, żeby doładować wybranym nominałem zmusza do zakładania dodatkowego konta na Autodoładowaniach. Niech ktoś racjonalnie wytłumaczy dlaczego pozostali operatorzy umożliwiają doładowanie dowolną kwotą a Orange na swojej stronie nie może umieścić kafelka "Inna kwota" albo chociaż dodać doładowania 31zł, dla którego jak widać znalazło się miejsce w Autodoładowaniach? Z modyfikacją strony doładowań nie mają problemu o czym przekonaliśmy niedawno, kiedy na pewien czas usunęli doładowanie 5zł
To jasne, że Orange z premedytacją nie daje wyboru "Inne", bo wiedzą, że zdecydowana większość dla odnowienia pakietu za 31zł będzie co miesiąc doładowywać 35zł, nie zwracając uwagi, że mają jakieś nadwyżki z poprzednich zasileń, decyzja biznesowa zachłannej pomarańczy

Najwygodniej doładowuje się blikiem przez apkę, Orange z jednej strony promuje MO a z drugiej, żeby doładować wybranym nominałem zmusza do zakładania dodatkowego konta na Autodoładowaniach. Niech ktoś racjonalnie wytłumaczy dlaczego pozostali operatorzy umożliwiają doładowanie dowolną kwotą a Orange na swojej stronie nie może umieścić kafelka "Inna kwota" albo chociaż dodać doładowania 31zł, dla którego jak widać znalazło się miejsce w Autodoładowaniach? Z modyfikacją strony doładowań nie mają problemu o czym przekonaliśmy niedawno, kiedy na pewien czas usunęli doładowanie 5zł

To jasne, że Orange z premedytacją nie daje wyboru "Inne", bo wiedzą, że zdecydowana większość dla odnowienia pakietu za 31zł będzie co miesiąc doładowywać 35zł, nie zwracając uwagi, że mają jakieś nadwyżki z poprzednich zasileń, decyzja biznesowa zachłannej pomarańczy

biala1991: niby "zachłanna", ale w gigabajtach/terabajtach hojna (do czasu). Nazywajmy rzeczy po imieniu. Gdzie Ty widzisz problem w podawaniu nr karty sprawdzonej instytucji płatniczej (Autopay) skoro te transakcje są zabezpieczone przez wystawcę karty (+ banki nakładają kolejne warstwy zabezpieczeń typu nowy kod CVV czy wirtualna karta)? Sam tak opłacam Flexa i nie drążę dziury w całym. I tak każdy wie, kto robi transakcje, nawet te Blikiem są w wyciągach bankowych. Dodatkowo banki czy serwisy cashback w promocjach zwracają część wydatków.
Jeśli krytykujesz sztywne kwoty zasileń w Orange (takie mają zasady i nic na to nie poradzisz, zgodziliśmy się na to, aktywując starter), zapominasz o marketingowym przedstawianiu sztywnych kwot zasileń w innych sieciach, które promują swoje no-limity, perfidnie kłamiąc, że dostaną więcej GB ładując za konkretną kwotę, skoro zasilisz się z dokładnością co do 1 zł od nominału 5 zł.
Jeśli krytykujesz sztywne kwoty zasileń w Orange (takie mają zasady i nic na to nie poradzisz, zgodziliśmy się na to, aktywując starter), zapominasz o marketingowym przedstawianiu sztywnych kwot zasileń w innych sieciach, które promują swoje no-limity, perfidnie kłamiąc, że dostaną więcej GB ładując za konkretną kwotę, skoro zasilisz się z dokładnością co do 1 zł od nominału 5 zł.

Też skorzystałem z promocji autodoładowania. Promka "załapała". Po każdym doładowaniu zmieniałem próg poniżej którego ma zostać dokonane kolejne auto-doładowanie (hmm, nieufność). W regulaminie jest również info że bonus wpadnie dopiero po drugim auto-doł.
KC-KARLOS pisze: ↑10 lis 2024, 10:19Jeśli krytykujesz sztywne kwoty zasileń w Orange (takie mają zasady i nic na to nie poradzisz, zgodziliśmy się na to, aktywując starter), zapominasz o marketingowym przedstawianiu sztywnych kwot zasileń w innych sieciach, które promują swoje no-limity, perfidnie kłamiąc, że dostaną więcej GB ładując za konkretną kwotę, skoro zasilisz się z dokładnością co do 1 zł od nominału 5 zł.
Kompletnie nie rozumiem co masz na myśli, jedno jest pewne, porównujesz jakieś chwyty marketingowe (nie wnikam jakie konkretnie) do faktów, a jakie są fakty każdy widzi, Orange nie udostępnia doładowań w dowolnej kwocie przez co wymusza wyższe zasilenia niż wartość posiadanego pakietu. Każdy myślący człowiek robiąc doładowanie nie kieruje się reklamą tylko kwotami dostępnymi na stronie doładowań albo zasadami regulaminu danego pakietu.
A skoro już nawiązałeś do marketingu to tytuł omawianej tu promocji to dopiero szczyt zakłamania: "Autodoładowanie 30+30" co sugeruje, że za doładowanie 30zł otrzymamy w bonusie drugie 30zł (i jakiś czas temu była taka promocja, co tym bardziej może wprowadzić w błąd). Tymczasem w obecnej promce, żeby dostać 30zł musimy doładować 6x30zł czyli 180zł i tak wygląda wzór marketingowej uczciwości w wykonaniu Orange

biala1991: to wytłumacz się z zagrania T, który pokazuje przy np. GO L za 45 zł/mc gdzie dostajesz "60 GB" neta, co nie jest prawdą, bo ten pakiet składa się z 2 części: 30 GB w ramach usługi oraz 30 GB za doładowanie konta za... 45 zł, które w całości wykorzystasz na usługę - a o tym operator nie wspomina. A jak masz kasę na koncie a nie masz bonusu za zasilenie, to ile dostaniesz? 30 GB - pomijając inne promocyjki.
Plus - tak samo.
Więc proszę spoglądaj na to bardziej obiektywnie, niż krytykując tylko jedną stronę medalu. Marketing popełnia każda firma, aby klient kupił ich produkty.
Plus - tak samo.
Więc proszę spoglądaj na to bardziej obiektywnie, niż krytykując tylko jedną stronę medalu. Marketing popełnia każda firma, aby klient kupił ich produkty.

Cosik naprawili bo teraz jest po 32 dni ważności i na ZŁ i na GB z doł. po aktywacji NL za 1zł.
Wcześniej było 34 i 32.
Wcześniej było 34 i 32.
Kolejny przypadek cyrków w Orange. Mam dwa identycznie prowadzone numery. Obydwa, ostatnio, w szufladzie. Na obydwu KG i BIzD kończyły ważność dzisiaj - 11 listopada 2024. Ostatnie przedłużenie NL-em za 1,- zł - miesiąc temu.
Wchodzę do www MO, a tam - na jednym bez zmian, zaś na drugim - KG ważne do... 06 lutego 2025, a BIzD bez zmian - do dzisiaj. Stan PLN bez zmian. Tylko ważność KG zmieniona. Wygląda jakby coś (ale co?) aktywowało się we wtorek 5 listopada i wydłużyło ważność KG o 93 dni. Na tym dziwnym, w piątek - 8 listopada aktywowałam WEEKEND, ale to raczej nie powinno być przyczyną...
Nic nie doładowywałam, nic nie zwracali z UOKiK-u, nie naciskałam "wyłącz i zwróć środki".
Jak z tego wybrnąć? Czy mogę czymś skrócić ważność KG bez utraty BIzD-u? Czy jeszcze działa przedłużenie BIzD-u na 7 dni kodem *101*7# za 3,- zł? W sierpniu 2024 taki kod USSD zrównywał ważność KG i BIzD-u o 7 dni do przodu.
PS. Brzmi absurdalnie, ale to może być kolejny skutek SZKOŁY. Akurat 5 listopada 2024 minęło 93 dni od aktywacji tego niewypału. Później reklamowałam zniknięcie PI, reklamacja była rozpatrzona negatywnie. PI nie wrócił. Może teraz SZKOŁA złośliwie wydłużyła ważność KG...
Wchodzę do www MO, a tam - na jednym bez zmian, zaś na drugim - KG ważne do... 06 lutego 2025, a BIzD bez zmian - do dzisiaj. Stan PLN bez zmian. Tylko ważność KG zmieniona. Wygląda jakby coś (ale co?) aktywowało się we wtorek 5 listopada i wydłużyło ważność KG o 93 dni. Na tym dziwnym, w piątek - 8 listopada aktywowałam WEEKEND, ale to raczej nie powinno być przyczyną...
Nic nie doładowywałam, nic nie zwracali z UOKiK-u, nie naciskałam "wyłącz i zwróć środki".
Jak z tego wybrnąć? Czy mogę czymś skrócić ważność KG bez utraty BIzD-u? Czy jeszcze działa przedłużenie BIzD-u na 7 dni kodem *101*7# za 3,- zł? W sierpniu 2024 taki kod USSD zrównywał ważność KG i BIzD-u o 7 dni do przodu.
PS. Brzmi absurdalnie, ale to może być kolejny skutek SZKOŁY. Akurat 5 listopada 2024 minęło 93 dni od aktywacji tego niewypału. Później reklamowałam zniknięcie PI, reklamacja była rozpatrzona negatywnie. PI nie wrócił. Może teraz SZKOŁA złośliwie wydłużyła ważność KG...

Po naciśnięciu "wyłącz i zwróć środki" KG ustawia się na 34, BIzD zostaje na 32.
Nieśmiało przypomnę, że dyskusja nie jest o chwytach marketingowych stosowanych przez operatorów tylko o braku na stronie Orange opcji doładowania dowolną kwotą, co mają w standardzie inne sieci. Nie możesz tego zanegować więc swoim zwyczajem "wyjeżdżasz"KC-KARLOS pisze: ↑11 lis 2024, 10:12biala1991: to wytłumacz się z zagrania T, który pokazuje przy np. GO L za 45 zł/mc gdzie dostajesz "60 GB" neta, co nie jest prawdą, bo ten pakiet składa się z 2 części: 30 GB w ramach usługi oraz 30 GB za doładowanie konta za... 45 zł, które w całości wykorzystasz na usługę - a o tym operator nie wspomina. A jak masz kasę na koncie a nie masz bonusu za zasilenie, to ile dostaniesz? 30 GB - pomijając inne promocyjki.
Plus - tak samo.

Wszyscy mają coś za uszami i ja tego nie kwestionuję, dla mnie to jest nie do przyjęcia, że Orange oferuje jakiś pakiet (przez długi czas to był sztandarowy NL) a jednocześnie pozbawia klienta możliwości doładowania w kwocie tego pakietu. Napisałeś, że kupując starter każdy zgadza się na te zasady, ja decydując się na Orange brałam pod uwagę w jakiej cenie i co oferują dostępne NLty (sprawdzałam to w regulaminie a nie na tablicy reklamowej jaką jest strona operatora), nie przypuszczałam, że strona doładowań wymaga przefiltrowania. Przerabiałam Plusa i TM (okazjonalnie Play) i byłam święcie przekonana, że doładowanie dowolną kwotą to jest standard, który obowiązuje w każdej sieci, dopiero po czasie okazało się, że Orange negatywnie się wyróżnia.
biala1991: na stronie Orange masz możliwość zasilenia się kwotą, aby za nią zakupić / odnowić NL za 31 zł bądź za 35 - możesz nawet zasilić się za 365 zł i mieć cały rok spokoju. Wystarczy dobrze spojrzeć na stronie doładowań Orange, masz 2 zakładki: Doładowanie oraz Usługa Bez Limitu.

Dzień dobry wszystkim, informacyjne.
Ktoś przerabiał? MNP do OFnK poprzez WWW Orange = 1oo0GB + 1RWK + doładowanie 5zł.
Tak hojne jest Orange?
Ktoś przerabiał? MNP do OFnK poprzez WWW Orange = 1oo0GB + 1RWK + doładowanie 5zł.
Tak hojne jest Orange?
babciagienia1p pisze: ↑11 lis 2024, 13:01...Wchodzę do www MO, a tam - na jednym bez zmian, zaś na drugim - KG ważne do... 06 lutego 2025, a BIzD bez zmian - do dzisiaj. Stan PLN bez zmian. Tylko ważność KG zmieniona. Wygląda jakby coś (ale co?) aktywowało się we wtorek 5 listopada i wydłużyło ważność KG o 93 dni...
Orangepingpong123a pisze: Może jakiś 5G Pass się włączył?
Jesteś genialny.
Faktycznie włączył się 5G Pass 4 listopada 2024. Sam z siebie... W tym dniu aż do dzisiaj karta SIM była w szufladzie. WEEKEND był wysyłany z Nokii 6230i. Zresztą 5G Pass włączyli cztery dni wcześniej. Ot, jaki złośliwy prezent...
Dlaczego uszczęśliwili mnie tylko na jednym numerze?
Przedłużyłam ważność KG i BIzD-u za 7,- zł. Teraz mam obydwa do 6 marca 2025.
Na infolinii czy czacie nie chciałam prosić o skrócenie ważności KG, bo BOK Orange jest, z mojego punktu widzenia, betonowy. Najgorszy z W4. Szkoda czasu i zdrowia...
Zakładam, że po 13 stycznia 2025 nabity BIzD zostanie, tylko nie da się uzyskać nowego...
Trzeba zrobić 6 autodoładowań czy promocja działa przy mniejszej liczbie autodoładowań za 30 zł?KC-KARLOS pisze: ↑06 lis 2024, 20:14Drodzy, wyłapałem promocję z Autodoładowaniem!
Można zyskać przy najbliższych 6 auto-zasileniach za minimum 30 zł specjalną premię w wysokości 5 zł. Bonus przyznawany jest w postaci tradycyjnego zasilenia konta, dzięki czemu na taryfie OFNK z włączoną promocją z bonusami GB za zasilenie będą wpadać ekstra gigabajty. Maksymalna ilość premii: 6x po 5 zł przy najbliższych autodoładowaniach za minimum 30 zł. Należy się spieszyć, bo Autopay ma limitowaną ilość premii. Szczegóły w regulaminie > https://doladowania.orange.pl/files/ora ... umerow.pdf
UWAGA! Ci co poprzez Autodoładowanie zasilili sobie konto w okresie, gdy wyłączyli nominał 5 zł drogą tradycyjnego szybkiego zasilenia konta online - nie skorzystają z promocji, ze względu na karencję, o której ostrzegałem!!! >> viewtopic.php?p=1179572#p1179572
Wg regulaminu, z tego co rozumiem, wymagane są co najmniej 2? I te +5 zł nie jest przyznawane natychmiast, tylko w ciągu 7 dni roboczych?.