• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 55 z 447
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 447
 #818569  autor: Rosolak
 21 sie 2015, 22:21
Ja również jestem zadowolony. Jak na mój profil użytkowania, to najlepsza oferta z jakiej dane było mi korzystać. Żeby tylko jej nie ruszali i nie zmieniali nic. Choć takie promocje jak ta sierpniowa od czasu do czasu ... ;-)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #818572  autor: Rosolak
 21 sie 2015, 22:43
BlacQ1, zdradzisz skąd bierzesz kody? Pracujesz w jakimś kiosku, czy w drukarni? ;-)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #818575  autor: Maks SIM
 21 sie 2015, 23:09
bolek2004 pisze:Ja z play przeniosłem się do faktu przez konsultanta po czym kodem do rbm na kartę 5. Wszystko poszło gładko, ale na wyświetlaczu mimo taryfy rbm dalej mam Fakt Mobile, w czasie migracji na chwilę pojawiło się rbm, a potem już na stałe Fakt Mobile. Miał ktoś taki przypadek?
To raczej żaden problem, zawsze można z etykietki skorzystać jakby co.
Rosolak pisze:Ja od kilku tygodni jestem w FM, a na wyświetlaczu mam nadal Play. Żadne uruchomienie ponowne, ani wyciągnięcie karty tego nie zmienia. :-)
Ewidentny problem z wpisaniem etykiety do pamięci RAM Karty SIM.
Przy przenoszeniu numeru znajomym do FaktMobile też się z tym spotkałem
Po wyjaśnianiu okazało się, że niektóre stare telefony (np.Nokia 3530, 3510, 3310, itp)
mają zablokowaną tzw. zdalną modyfikacje RAM kart SIM.
Jeżeli chcemy, aby przy zmianie taryfy poprawnie wpisała się "Etykieta",wart pamiętać o:
1.Ustawić sieć macierzystą PLAY P4
2.Przełożyć Kartę SIM do jakiegoś nowszego telefonu (chociaż na moment zmiany taryfy i Etykiety)
3.W momencie zmiany taryfy można zauważyć samoczynny reset telefonu i po resecie nową Etykietke
4.Sieć próbuje od razu po zmianie wysłać Etykietę, dlatego najlepiej nic nie majstrować w ustawieniach sieci i telefonu po dyspozycji zmiany oferty. Jeżeli nie ma resetu z sieci - pozostawić spokojnie tel. włączony do następnego dnia rano.
5.Rano Wyłączyć i włączyć telefon :)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 23:23 przez Maks SIM, łącznie zmieniany 3 razy.

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
 #818577  autor: Maks SIM
 21 sie 2015, 23:16
Rosolak pisze:BlacQ1, zdradzisz skąd bierzesz kody? Pracujesz w jakimś kiosku, czy w drukarni? ;-)
BlacQ1- pracuje pewnie w cukierni , do której rano przychodzi urocza Pani kioskarka po świeże bułeczki:)) BlacQ1 daje pani mały rabacik i mamy kody hahaha

#818578  autor: Rosolak
 21 sie 2015, 23:18
Maks SIM, mój "problem" dotyczy LG L65. ;-)

#818581  autor: Maks SIM
 21 sie 2015, 23:31
Rosolak pisze:Maks SIM, mój "problem" dotyczy LG L65. ;-)
1.To pozostaje jeszcze pytanie pytanie, czy Twoja Karta SIM obsługuje modyfikacje Etkiety?...
Sprawdzenie:"Wyślij SMS o treści TEST pod bezpłatny numer 8052 i poczekaj na SMS-a zwrotnego z dalszymi instrukcjami."
LINK: http://www.play.pl/uslugi/etykietka/
2.Może wyłączyłeś telefon po dyspozycji zmiany oferty ?..... i etykieta nie zdążyła się wpisać....
3.Możesz zadzwonić do FaktMobile (tylko musisz trafić na rozgarniętego konsultanta) i zrobić zgłoszenie o ponowne wysłanie etykiety

#818583  autor: Rosolak
 21 sie 2015, 23:38
Nie no, mnie to nie przeszkadza, a wręcz odwrotnie. Jak mój telefon trafi w niepowołane ręce, to nie będę musiał tłumaczyć, co to za egzotyczna sieć. :mrgreen: Karta jest całkiem nowa, także musi mieć wszystko w porządku z etykietami, najwidoczniej jakiś błąd systemowy.

//edit. Test etykietki działa, zobaczymy co będzie jak wróci do ustawień domyślnych, na razie "Test".
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 23:51 przez Rosolak, łącznie zmieniany 1 raz.

#818586  autor: bolek2004
 21 sie 2015, 23:49
Taka niby duperela, ale u mnie też jak sprawdziłem taryfę to już było rbm, telefon na chwilę stracił zasięg i pojawiło się rbm, było tak z 5 minut po czym wróciła nazwa Fakt więc to pewnie zależy od karty sim raczej niż od telefonu.
Zawsze można sobie swoją etykietkę ustawić jak kogoś to denerwuje, oczywiście płatne to jest.
Może to kolejny sposób na zarobek play, a nuż kogoś to będzie denerwować i skorzysta z płatnej etykietki:)
 #818589  autor: Rosolak
 22 sie 2015, 00:12
Zrobiłem test etykietki i już mam Fakt Mobile. :-)

//Edit. Tylko teraz nie mogę się zalogować, do żadnego z partnerów roamingowych. :?
Ostatnio zmieniony 22 sie 2015, 00:23 przez Rosolak, łącznie zmieniany 1 raz.

#818593  autor: cyanoone
 22 sie 2015, 00:21
Numer z Faktu zmigrował właśnie do taryfy RBM 7 MNP. Ważność konta została, pakiet internetu został, pakiet minut został (jako pakiet do Play).

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #818595  autor: Maks SIM
 22 sie 2015, 01:15
Rosolak pisze:Zrobiłem test etykietki i już mam Fakt Mobile. :-)..........
Rosolak - Możesz napisać bardziej szczegółowo, co pokombinowałeś:) ?
Wróciła CI Etykieta FaktMobile??
Jeżeli tak to by znaczyło, że jest sposób na przywrócenie prawidłowej etykiety:)
Cz wpisałeś swoja etykietę?
P.S. teraz jak zawsze w nocy od jakiegoś czasu- coś dłubią w systemie PLAY, bo się nie mogę zalogować na Play24, być może dlatego nie możesz się zalogować do innej sieci.

#818610  autor: Rosolak
 22 sie 2015, 09:46
Włączyłem test etykietki, a po wyłączeniu miałem już FM. Ale nadal nie mogę się zalogować do TM itd.

#818618  autor: blacQ1
 22 sie 2015, 10:50
Panowie mam pytanie ->Jan Kowalski przechodzi z FM DO RBM i moje pytanie jest takie -> czy uzupełnia z play zdrapkami ,czy zachowują się minuty z FM ,oraz różne pakiety takie jak net ,sms no i czy będzie można dalej wklepywać z gazety kody mając RBM!?
 #818620  autor: cyanoone
 22 sie 2015, 11:18
Teoretycznie przechodzi tyljo kasa z konta głownego i ważność konta. Mi przeszło więcej. Sposób doładowania się nie zmienił.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #818631  autor: Gregrin
 22 sie 2015, 11:43
blacQ1 pisze:czy uzupełnia z play zdrapkami
Tak.
blacQ1 pisze:sms no i czy będzie można dalej wklepywać z gazety kody mając RBM!?
Nie.
blacQ1 pisze:czy zachowują się minuty z FM ,oraz różne pakiety takie jak net ,sms
O tym pisze cyanoone parę postów wyżej a wychodzi ze w praktyce jest inaczej niż w regulaminie.
 #818635  autor: Daawid1993
 22 sie 2015, 11:47
krzychu.pl pisze:To zasadniczo z Fakt Mobile można powrócić do:
a. RBM I
b. RBM II
c. RBM Energy ?

Są sprzeczne informacje na ten temat, zależy to od konsultanta, szczęścia...
A po co przenosisz do RBM przez konsultanta? o_O
  • Strona 55 z 447
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 447
  • 1
  • 53
  • 54