Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
od chwili rejestracji(czyli od chwili gdy kurier zweryfikowął Twoje dane przy wydawaniu przesyłki) masz 31dni na aktywacje numeru, bo przepadnie-tak jest od zawsze zgodnie z regulaminem rejestracji i nigdy w Orange simki nie mogły leżakować po MNP jak np. w Playu parę latverona1 pisze: ↑09 lip 2024, 13:58Dzisiaj odebrałam przesyłkę z przeniesieniem numeru do orange z datą 16.07. Nie wkładałam jeszcze karty sim do tel. Numer już jest widoczny w MO i jest przy nim adnotacja ze jeśli nie aktywuje numeru do 09.08 to numer zostanie usunięty z konta i nie będzie możliwości jego przywrócenia. Czy coś się zmieniło? Bo wcześniej można było aktywować w dowolnym momencie.
wynika to z pkt 5 i 6 https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... d3deb41e37
verona1 pisze: ↑09 lip 2024, 13:58Dzisiaj odebrałam przesyłkę z przeniesieniem numeru do orange z datą 16.07. Nie wkładałam jeszcze karty sim do tel. Numer już jest widoczny w MO i jest przy nim adnotacja ze jeśli nie aktywuje numeru do 09.08 to numer zostanie usunięty z konta i nie będzie możliwości jego przywrócenia. Czy coś się zmieniło? Bo wcześniej można było aktywować w dowolnym momencie.
zielony71 pisze: ↑08 lip 2024, 07:24Czy wam też zrobili takiego psikusa?
Mam kilka numerów na których ważność konta i bizd były przedłużane raz w miesiącu o 30 dni pakietem jednodniowym za 1 zł.
Nagle na niektórych numerach konto główne zostało przedłużone powyżej 60 dni (na każdym inaczej) bez wyraźnej przyczyny, ale ważność bizd nie zmieniła się i teraz mam kłopot jak ją wydłużyć.