Ale to wynika z naszych obserwacji, a nie z regulaminu (jak twierdziłeś).
Remington: Jest tak, jak to wynika z regulaminu, który fragment zacytowałem pogrubioną czcionką, obserwacje to tylko potwierdziły.
No i nie "zawsze" - mając KG ważne 35 dni, aktywujesz NL za 1 zł, to ważność KG ani drgnie.
Podałem przykład kilku aktywacji tego samego no-limitu. Jeśli ważność NL będzie krótsza niż 30 dni, która wynika z ważności KG, to wydłużasz KG + BZiD o te 31 dni + dni z nabytych NL, które mają swoją ważność (czyli jeśli to 5 paczek po 1 dniu, to NL na 5 dni, a KG+BZiD 36 dni). Jak przedłużysz KG + BZiD w inny sposób niż aktywując NL, to NL nic Tobie nie da (poniżej kolejny przykład dlaczego tak jest).
Również przy występującej sytuacji, gdy masz włączone KWR a chcesz przedłużyć BZiD na rok czasu ("więcej czasu na internet"), wówczas opcja wydłużenia za 29 zł na rok będzie skuteczna jedynie na saldo BZiD bo KG masz już je wydłużone, więc jedną usługą (KWR za 9 zł) jesteś stratny (zyskasz tylko kilka dni KG aby było ważne 366 dni, a BZiD 365 dni liczone od dnia wydłużenia środków).
Reasumując: warto w jeden wybrany sposób wydłużać skutecznie dane salda, jeśli inny okaże się korzystniejszy dla nas, to próba wydłużenia sald w inny sposób nic nam nie da, ale nabytych dni nie tracimy.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam