• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 51 z 179
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 179
 #930554  autor: habish
 10 cze 2017, 13:49
Kiedyś dostałem burę na forum gdy napisałem że VoLTE to ciekawostka, teraz jak widzę okazuje się że i HD Voice to ciekawostka dla garstki. :-)

Nie wszystko się zgadza co napisałeś.
HD Voice działa w 3G oraz 2G u polskich operatorów.
HD Voice działa wewnątrz każdej z sieci oraz między Plusem a Orange.

HD Voice nie był jedynym argumentem który opisałem.
 #930619  autor: Blank
 10 cze 2017, 16:33
Nie tyle ciekawostka dla garstki, co tak rzadko mi się zdarza mieć okazję dzwonić z HD Voice, że akurat brak HD Voice nie jest takim demonem, za jaki go uważasz. Tym bardziej, że serio - jakoś połączeń w 2G w A2 jest wyższa niż w 3G w Play.

O tym, że HD Voice działa między Orange i plusem nie wiedziałem/nie pamiętałem. Coś mi się chyba obiło o uszy w przeszłości.

Generalnie, a2, Plush to całkiem dobre oferty. Obawiam sie, że mogą jednak nie pozostać takie na długo, jak zostaniemy zmuszeni do świadczenia RLAH w ofercie na kartę...
ku uciesze gawiedzi, z których większość nawet za granicę nie wyjeżdża...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #930630  autor: sa
 10 cze 2017, 16:45
Panowie pax bo dyskusja zaczyna przypominać dylemat co jest lepsze jabłko champion czy jabłko rubin a w trakcie dyskusji okazuje się że jeden z uczestniczących i tak jada najchętniej gruszki :wink: .Zaś wszystko jest od tego samego sadownika któremu jest w zasadzie wszystko jedno którego gatunku i odmiany sprzedaje więcej, bo i tak na tym zarabia :wink: .A wracając do konkretów w trakcie testów zauważyłam że jakość rozmów a2 jest lepsza niż w playu ustawionym na roaming plusa i to wyraźnie ,jest też lepsza niż play na roamingu z t- mobile,a także od tego co oferuje sam play,obojętnie telefon 2g czy 3g więc dylemat o to by czy nie mieć hd voice tak naprawdę to już sztuka dla sztuki.Porównując do orange wypada w moim regionie podobnie. Większość ludzi albo nie ma włączone, albo nawet nie wie co to jest i tyle.Ja osobiście poza forum znam może kilka osób co w ogóle wiedzą co to jest a nie mają telefonów z biedry tylko porządne smarty z porządnym abo,a tych co w ogóle się tym tematem interesują to też zaledwie kilka.Ludzie w zdecydowanej większości wychodzą z założenia że telefon ma mieć zasięg i by dało się z niego rozmawiać.Moja siostra np.Co do braku apeki do do obsługi nr i tak mi nie potrzeba, bo używam tradycyjnych telefonów więc nawet nie ma jak obsłużyć z braku możliwości,stan konta do sprawdzenia bez problemowy szybkość uruchomiania pakietów jak na razie znakomita.Obsługa przez infolinię też bez zarzutu choć niektórzy narzekają ale to pewnie przez brak ludzi.Ostatnio moja mama zażyczyła sobie że chce mieć nr w a2. Simkę już ma od a2,a teraz czeka na aktywację :roll: .Po prostu pasuje jej 10zł na m-c za rozmowy no limit, bo nic innego i tak nie używa i nie zamierza.No najwyżej fotkę jakąś strzeli,a jako drugi numer na rezerwę w przypadku braku zasięgu będzie mieć fakt mobile.Ja na osobiści też ku temu przychylam mam nju jako 2 numer a2 z no limitem za 10zł jest ok.A do neta mam 2 osobne simki tylko do tego używane i też narzekać nie mogę net może i dość wolny ale stabilny.
 #930660  autor: kaspeed
 10 cze 2017, 18:59
Majac a2 mobile na testy stwierdzam : najbardziej elastyczna oferta.Uzywalem 5dni ale stwierdzilem że za 20zł mam najtaniej i najwięcej wbrew pozorom.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #930703  autor: pakierhakierxd2
 11 cze 2017, 07:07
uzywalem w tablecie i ok pozatem ze w moim miescie zasieg plusa co raz ginie ,chyba jak nadajnik mocno przeciazaja to cos sie dzieje i dlatego poki co jak skonczyl sie pakiet to do tabletu wrzucilem virgin ale dzisiaj kupie starter orange bo chyba wychodzi najlepiej.

Pozdrawiam :)
 #930704  autor: pakierhakierxd2
 11 cze 2017, 07:08
uzywalem w tablecie i ok pozatem ze w moim miescie zasieg plusa co raz ginie ,chyba jak nadajnik mocno przeciazaja to cos sie dzieje i dlatego poki co jak skonczyl sie pakiet to do tabletu wrzucilem virgin ale dzisiaj kupie starter orange bo chyba wychodzi najlepiej.

Pozdrawiam :)
 #930721  autor: Rebeliant
 11 cze 2017, 09:52
Blank pisze:Tym bardziej, że serio - jakoś połączeń w 2G w A2 jest wyższa niż w 3G w Play.
Otóż to! Skoro taka rzesza osób przez tyle czasu kisiło się w wydmuszce zwanej Playem i dawali radę, to nie płakałbym z powodu braku HD Voice w A2. ;)
 #930829  autor: Rebeliant
 11 cze 2017, 18:32
Dwa posty to takie straszne hejty? :-) Zasięg, a zarazem jakość połączenia to indywidualna kwestia zależna m.in. od lokalizacji, telefonu i innych czynników. Będąc kilka lat w Playu bywałem w takich miejscach, że inne sieci wysiadały, a nawet praktycznie nie istniały. Niby taki dziadowski Play, a tu patrz taka niespodzianka. :-) Ja przed przeniesieniem do A2 zamówiłem starter, przetestowałem i stwierdziłem, że OK.
 #930833  autor: Rebeliant
 11 cze 2017, 19:00
To tak bardziej sarkastycznie, ale jak lubisz takie wyznaczniki tutejszych forumowiczów, to zapewne Play jest najlepszą siecią. Zobacz ile postów było jak to wszystko działa w plejaku i jest najlepszy bo ma zasięg czterech sieci.:)
 #930847  autor: kaspeed
 11 cze 2017, 20:22
Cena Czyni Cuda;) Dla babci za 9,90 idealna oferta.Dla Ojca też. Zasieg czy jakosć rozmow? PLAY miał u nas najgorzej.Na dziś najepszy zasięg ma Tmobile/O potem PLUS ale nie jest źle. Za taką cenę to wiadomo.W Miescie zasieg jest super wszystkich sieci bo i zagęszczenie nadajników większe.Niema wyznacznika i bicie sie że to super działa czy tamto to jest loteria zależna od miejsca.W PLAY badzo często mieliśmy podglos echo urywanie rozmów.W miescie takich objawów nie bylo. Sam lecę na Tmobile/Orange bo nadajnik najbliżej. A2 miałem tylko do testów osobistych i złego nie powiem.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #930848  autor: sa
 11 cze 2017, 20:23
Patryk po prostu moim zdaniem wszystko zależy jaki ludzie mają telefon i jak daleko od nadajników danego opa no i od ich zapchania.U mnie np. sytuacja jest komfortowa, bo mam od mieszkania 200-300m nadajniki całej W4 ale plus ma w innym miejscu od reszty i od dziwo play ma najlepszy zasięg 3g i najbardziej stabilny co do trzymania kresek na wyświetlaczu 2 g to już jest mniej więcej równo,ale są miejsca gdzie play na macierzystym jest dostępny a plusa albo brak,albo skacze jak szalony co mnie osobiści zdziwiło,bo wypada na to że play stawia nowe nadajniki a plus śpi...ale za to plus ma tą wyższość nad playem i t w roamingu że da się nawiązać połączenie i rozmawiać mając tylko 1 kreskę a play czy t w roamingu play na 1-2 kreskach rozłącza.Dodam że udało mi się nawiązać połączenie na 1 kresce i przejść przez odcinek gdzie plus zasięgu nie ma wcale nie zrywając połączenia mimo skoku jakości rozmowy a że potem zasięg wrócił to i rozmowę dało się bez problemu kontynuować.Co ciekawe jakość rozmowy na jednej kresce jest o dziwo całkiem dobra.Za to zasięg t i o u mnie jest identyczny choć jeszcze 5 lat temu dostępne było tylko samo edge i nic więcej,a teraz jest 3g.Ale nadajniki są tak ustawione że w mieszkaniu w jednym pokoju zasięg mam idealny,a w drugim 3 g leży całkiem(tylko ikonka 3g jest ale zasięgu nie ma) albo skacze między 2g a 3g.O dziwo na modemie zasięg się dobrze trzyma może dlatego na u900 przeskakuje a telefon mój ma tylko u2100?W testach w różnych częściach miasta i sąsiednich miastach plus wypada pod względem zasięgu na 2g znakomicie 3 g też ładnie ale skacząco jak i o i t,play zaś skacze między nadajnikami swoimi jak i roamingowymi.A jakość rozmów jak wyżej pisałam zarówno w 2 g jak i 3g jest znacznie wyższa od play na 2g i 3g zarówno w roamingach jak i macierzystym zasięgu.Jako ciekawostkę podam że mój znajomy ma "w rodzinie" i telefon jego pokazuje pełny zakres ale rozmowa jest jakaś dziwna a głos mimo że bardzo głośny jest z jakimś dziwnym szumem w tle jak z zaświatów,gość ma ..myphona hammera 1.Więc obstawiam że sam telefon i stan samej karty sim a dokładnie jej wiek oraz zużycie też może mieć znaczenie,zwłaszcza że znajomy przekłada kartę z starego SEj230 do myphona i na odwrót.Co ciekawe ten dziwny dźwięk z jego telefonu jest też gdy w ramach testów rozmawialiśmy u mnie w mieszkaniu gdzie nadajnik plusa jest blisko.A ja testując na innym telefonie mam wszystko normalnie bez żadnych pogłosów w tle.Znajomy uważa że coś dzieje się z jego kartą sim bo wg. niego kiedyś jakość była lepsza. Więc tak naprawdę czynników różnych opinii o jakości połączeń danego opa może być wiele.
 #930901  autor: Rebeliant
 12 cze 2017, 01:41
Znalazłem w szufladzie dwie Nokie 5130XM i chciałem je sprawdzić. Włożyłem do obydwóch kartę A2 i zero zasięgu. Wchodzę w manual i szukam, a tu Plusa w ogóle brak na liście, a na automacie nie bangla. Karty z innych sieci w tych Nokiach zaskoczyły. OCB?
 #930924  autor: bobiwr
 12 cze 2017, 09:12
Mają (znaczy w +sie) jakąś totalną padakę, albo tajne przestrojenia sprzętu. Mając podobne objawy postanowiłem zacząć od wymiany b. starej karty i tu zonk: "Oczywiście wymienimy ale to Panu nic nie da...". Na pytanie dlaczego, panienka tylko się uśmiechnęła...
 #930925  autor: GaduAirowiec
 12 cze 2017, 09:25
Czyli na razie nie kupowac A2 Mobile ani nie przechodzic do tej sieci? Dopoki nie naprawia usterek?
  • Strona 51 z 179
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 179
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51