Użytkownik
Sinpelo
Karlos20 pisze: ↑09 mar 2023, 10:42JS1x5: rozczaruję Ciebie, bo za 39 zł wszędzie dostajesz nominalnie taki limit w UE. To nie jest promocja.
Z kolei u konkurencji pomarańczowej (OFNK - pakiety cykliczne, dodatkowe paczki danych) możesz ten limit GB w UE kumulować i przedłużać, więc tutaj H01 w niczym się nie różni od reszty operatorów.
Mam podobna sytuacje , przeniesiony numer do Vikingow i mam dwie karty aktywne z jednym numerem.matkis90 pisze: ↑17 wrz 2020, 20:40Zapytałem, czy to osobista interpretacja regulaminu przez konsultanta czy też oficjalne stanowisko, otrzymałem jednozdaniowe potwierdzenie.
Szanowny Panie,
oficjalne stanowisko w Pana sprawie jest następujące: 88888ABBB został przeniesiony do Virgin Mobile, ale karta z tym numerem i subskrypcja pozostaną aktywne w T-Mobile do czasu złożenia przez Pana listownej rezygnacji.
mBank po 6 godzinach zwrócił mi środki w ramach mechanizmu chargeback, ale problem numeru u dwóch operatorów pozostał. Jako że składać listownej rezygnacji oczywiście nie zamierzam, zostaje mi teraz formularz zgłoszeniowy do UKE.
Pytanie o to, czy ktoś z Forumowiczów z niego korzystał i jakie ma doświadczenia będzie bardzo nieodpowiednie w tym szczególnym wątku?![]()
Jak mi nie zdezaktywuja w tygoniu to skladam reklamacje. Dzwonilem dzisiaj i pisalem z nimi i niby w trybie ekspresowym zobacza moja sprawe i odlacxa karte od sieci. Wiele razy przenosilem numer i nigdy nie zdarzyla mi sie taka sytuacja ludzie z HelpDesku w Mobile Vikings , bo tam przenioslem numer sa w szoku…z reszta ja tez. Po tej manianie heyah a wlasciwie tmobile mam do nich juz zraze ogromna.Remington pisze: ↑25 lut 2024, 01:10Problem znany od dawna.
Numeru nie masz w dwóch sieciach (masz go tam gdzie przychodzą rozmowy i SMS-y), tylko Heyah mimo przeniesienia nadal pozwala Ci dzwonić ze starej karty identyfikując się nadal tym numerem.
Możesz złożyć reklamację, albo nic nie robić i korzystać aż dezaktywują kartę. Nic tym nie ryzykujesz.
Błąd pojawia się w przypadku przenoszenia do T-Mobile.babciagienia1p pisze: ↑25 lut 2024, 05:02...Od niektórych operatorów nie da się do nich przenieść numeru, bo mają bazę operatorów z błędami...
babciagienia1p pisze: ↑25 lut 2024, 05:02@fpiotro123
Może spróbuj zrobić eksperyment (test systemu).
Przenieś numer jeszcze raz do innej sieci niż Viking, wskazując jako "dawcę" T-Mobile. Jest niewielkie ryzyko, że "biorca" będzie ogarnięty, prawidłowo zidentyfikuje operatora, sam poprawi wniosek i zwróci się o wydanie numeru do Viking Mobile skutecznie zabierając go stamtąd, ale to raczej jest to mało prawdopodobne. Raczej nie uda się go przenieść drugi raz z T-Mobile i wróci odmowa. Zabawa może być przednia...
Ciekawe czy dałoby się mieć, choćby przez kilka dni, jeden numer w pełni funkcjonujący w dwóch różnych sieciach?
PS. Perfekcyjna doskonałość T-Mobile, szczególnie w obszarze przeniesień numerów, jest godna podziwu... Od niektórych operatorów nie da się do nich przenieść numeru, bo mają bazę operatorów z błędami. Kilku MVNO brakuje i system wymusza, jako "dawcę", Polkomtel Sp. z o.o... Ręcznie nie są w stanie poprawić, nawet na poziomie BOK-u.