• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 17
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

#664990  autor: ja.michal
 29 wrz 2013, 22:28
Chyba za dużo oczekujesz. ;) Każda z opcji jest w praktyce do czego innego. Pakiet 50 MB w sumie w telefonie do komunikatora i poczty wystarczy. Pakiet dzienny 250 MB jest dobry jeśli korzystasz czasem i niezbyt intensywnie. Pakiety GB to już normalne użytkowanie.

#665299  autor: colombo
 01 paź 2013, 18:22
Doładowałem ostanio nr w taryfie HOT za 10 zł i kupiłem pakiet nielimitownych rozmów do Tmobile na 30 dni. Ważność konta przedłużyła mi się o miesiąc - dzięki pakietowi najwidoczniej, bo doładowanie za 10 nie przedłuża o 30 dni.
Czy we Frii też wydłuży się ważność konta w taki sam sposób - przez pakiet ?

Podepnę jeszcze jedno pytanie ogólne. Taki przykład, ale chodzi mi o zasadę. Nowy starter za 5 zł - czy mogę od razu kupić jakiś pakiet za 5zł albo przejść na inną taryfę? Czy wszystkie operacje dopiero po aktywacji? A aktywacja to wykonanie połączenia - czyli na starterze będzie już mniej niż 5 zł. Dawno tego nie robiłem - może u któregoś opa jest taka możliwość?

#665305  autor: maker3
 01 paź 2013, 18:56
Flash999 pisze:Dzięki za odpowiedź.
Jeśli chodzi o kartę i abonament to zobaczcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=gOg4IHEdiME

Film kolegi z forum.
Co to za modem? Ma fajny sterownik integrujący modem z Windowsem bez żadnych mobilepartnerów i innych ustrojstw.

#665324  autor: colombo
 01 paź 2013, 20:16
Każdym modemem połączysz się netem bez żadnego dodatkowego programu - przez windowsowe dial-up

#665386  autor: ja.michal
 02 paź 2013, 02:21
maker3 pisze: Co to za modem? Ma fajny sterownik integrujący modem z Windowsem bez żadnych mobilepartnerów i innych ustrojstw.
Praktycznie każdy nowy modem to potrafi. Trzeba tylko mieć włączone połączenie szerokopasmowe. Nie wiem jak w Huawei, ale w modemach Sierry jest taka opcja w ustawieniach programu. Reset modemu i już. Nie potrzeba aplikacji.

#665524  autor: Flash999
 02 paź 2013, 18:10
Czy po kolejnym wyborze opcji ulega zmianie ważność konta? Jak wygląda sprawa z pakietem minut, gdy przejdę z SMS na Internet?

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#665669  autor: Horacy
 03 paź 2013, 14:37
Jeszcze bardzo fajnym programem do połączeń z internetem jest top netinfo o wiele przyjemniejszy niż connect od T-M, a używam go z kartą Heyah z nowymi pakietami bo są wręcz idealne do internetu :)

#665688  autor: colombo
 03 paź 2013, 15:53
A ja podbijam moje wczesniejsze pytanie - czy we Frii (ablo Heyah) 30dniowy pakiet minut bądź netu przedłuża ważność konta o te 30 dni? W taryfie Hot tak to zadziałało.

#665695  autor: colombo
 03 paź 2013, 16:55
divhashmorex, nie rozumiem twojej odpowiedzi. Ostatnio w taryfie Hot włączyłem pakiet nielimitowanych minut do Tmobile i ważność konta wydłużyła mi się o te 30 dni - bez doładowywania. Pytam, czy taki sam myk jest możliwy we Frii lub Heyah - nieważne jakim pakietem 30 dniowym. Tego nie znajdę w regulaminie - chodzi mi o praktykę.

#665866  autor: martini
 04 paź 2013, 19:00
colombo pisze:divhashmorex, nie rozumiem twojej odpowiedzi. Ostatnio w taryfie Hot włączyłem pakiet nielimitowanych minut do Tmobile i ważność konta wydłużyła mi się o te 30 dni - bez doładowywania. Pytam, czy taki sam myk jest możliwy we Frii lub Heyah - nieważne jakim pakietem 30 dniowym. Tego nie znajdę w regulaminie - chodzi mi o praktykę.
a nie chodzi Ci o RWK, i przy okazji wtedy rok ważności konta przesuwał się o te 30 dni :)

#665873  autor: colombo
 04 paź 2013, 19:53
[quote="martini"][/quote]
chodzi mi o sytuację (bez RWK), w której mam konto ważne krócej niż 30 dni i kupuję pakiet 30 dniowy. Co się dzieje z ważnością konta we Frii? Jeśli tak jak zadziałało to w przypadku Hot... :wink:

#665895  autor: Flash999
 04 paź 2013, 22:19
Po dwóch tygodniach czekania straciłem cierpliwość, nie polecam T-Mobile. Już wolę dostać mniej w Orange, ale za to wszystko działa należycie. Szkoda że straciłem 50 zł.

Co jak co, T-Mobile ma najgorszą platformę bilingową. Nie wiem kto to projektował, ale na pewno nie działa jak trzeba.

#666182  autor: maker3
 06 paź 2013, 14:40
Markadiusz pisze:We Frii nie sumują się ważności doładowań, sprawdzałem z tydzień temu.
A sprawdzał ktoś w innych taryfach?
Według poniższego dokumentu zapis o sumowaniu się ważności konta został całkiem usunięty z regulaminu T-Mobile na kartę, a on chyba dotyczy wszystkich, a nie tylko użytkowników Frii.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... t__www.pdf

Zastanawiam się czy nie zmigrować z Hota do Frii i szukam wszystkich haczyków, bo nie będzie już powrotu do starej taryfy.
1. Z tego co napisałem wyżej doładowania konta są identyczne.
2. HOTcie nie można już kupować pakietów internetowych z "2x więcej na konto", więc całkowity brak tej oferty w Frii nie robi żadnej różnicy, bo w HOT i tak nie da się w żaden sposób wydać tych środków.
3. Na korzyść Frii przemawia pakiet internetowy za 10zł (250MB vs 1GB).
4. Skoro nie ma darmowych pakietów internetowych, to i tak trzeba ładować przynajmniej 50zł/3m-ce, aby mieć jakąś kasę na rozmowy, więc brak RWK nie przeszkadza.

Z powyższego wynika, że HOT nie ma żadnych zalet. Coś przegapiłem? Ten pakiet internetowy jest zbyt korzystny, aby nie było innych haczyków. Przecież pakiet 250MB wszedł w tym samym czasie co Frii, więc ten 1GB na pewno za darmo nie rozdają.

Ogólnie to od 9 września oferta została porządnie $pierdo!%#@. Likwidacja zakupu Internetu z "2x więcej na konto", to podwyżka w skali roku o ok. 50-100%.

#666215  autor: jurek77
 06 paź 2013, 17:37
Jedynym plusem HOT, są pakiety roamingowe. Nie wiadomo co będzie z nimi w listopadzie. Co do pakietów internetowych w HOT to mam pakiet 600 MB (stary), który był ostatnio (3.10.2013), płacony z podwójnego doładowania. Nie wiadomo co będzie w następnym miesiącu. Przy doładowaniu okresy mi się zsumowały. Przy okazji do końca miesiąca jest promocja 20% przy doładowaniu w "Kolporterze".

#666255  autor: Blank
 06 paź 2013, 20:44
maker3 pisze:Co jak co, T-Mobile ma najgorszą platformę bilingową. Nie wiem kto to projektował, ale na pewno nie działa jak trzeba.
Z czym jak z czym, ale z tym to się zdecydowanie nie zgadzam. Idź do Orange i zobacz jakie tam są "cyrki" ...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#666260  autor: Flash999
 06 paź 2013, 21:37
Korzystam z Orange i mam odmienne zdanie, tu właśnie wszystko działa znakomicie (na razie). W T-Mobile:
- nie wyświetla się stan pakietów
- brak ilości pozostałych minut
- strona działa wolno (przynajmniej u mnie)
- za każdym razem weryfikacja SMS (dodatkowe zabezpieczenie, jednak irytuje - powinna być opcja wyłączenia)
- logując się na iBoa, nie działa *100# przez jakiś czas (do wylogowania lub wygaśnięcia sesji)
- aplikacja na Androida to jakiś żart. Programista napisze to coś w kilka minut. Wspaniałe funkcje - można tylko sprawdzić stan konta.

#666304  autor: Baluu
 07 paź 2013, 10:23
przesyłam test karty taktak t-mobile z pakietem BC 6GB w taryfie frii

Obrazek

[[Baluu]]

#666326  autor: UndiscloseD
 07 paź 2013, 13:18
Słuchajcie, mam pytanie do znawców tematu.
Na jednym z numerów mam taryfę HOT i "wykombinowane RWK" :D
Wyczytałem gdzieś, że można mieć w nowej taryfie RWK, tylko, że jest ono płatne 3 zł miesięcznie. Gdybym tak zmienił taryfę na Frii, wybrał profil no limit do T(bo tylko do T są wykonywane połączenia z tego numeru) i aktywował RWK, to wystarczyłoby, że ładowałbym konto za powiedzmy 5 zł miesięcznie, tak, aby po prostu pokryć tylko opłatę związaną z RWK?
Chodzi o to, że teraz jak załadowałem konto za 20 zł wystarcza to na ok 2 miesiące, a po zmianie taryfy na free ładowałbym za 10 i starczałoby to na 3 miesiące.
Dobrze to rozumuję, czy jest jakiś haczyk w tej taryfie, który uniemożliwiałby mi takie działanie?

#666364  autor: maker3
 07 paź 2013, 16:13
jurek77 pisze:Co do pakietów internetowych w HOT to mam pakiet 600 MB (stary), który był ostatnio (3.10.2013), płacony z podwójnego doładowania.
Może stare pakiety internetowe są rozliczane po staremu.

Ja niestety przeszedłem na jeden z nowych pakietów pierwszego dnia jak się pojawiły i pobrało kasę z głównego konta. Złożyłem reklamacje, to poinformowali mnie, że zmieniły się zasady rozliczania pakietów internetowych.

Co za sieć, nawet pakietu internetowego nie można aktywować, żeby nie nadziać się na jakiś haczyk.
  • Strona 6 z 17
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6