• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

#452965  autor: aizo
 14 sty 2011, 12:55
pawel_m, ja do mbanku przenosiłem numer z 36i6

Ok 10 wszystko razem trwało. Sam numer był prawie cały czas aktywny nie było jakiś problemów.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#455255  autor: prokruk
 24 sty 2011, 18:16
Witam

Też niedługo będę miał przeniesiony numer do Play Fresh. Przeczytałem cały temat, ale mam jeszcze kilka pytań.

1) Z tego co zrozumiałem, na karcie po aktywacji jest 1 zł i 20 dni ważności na połączenia wychodzące. Czy mogę najpierw wykorzystać to 1 zł (bez wybierania profili), a dopiero potem doładować za 5 zł i otrzymam bonus 60 zł?

2) Po otrzymaniu bonusa które złotówki schodzą z konta w pierwszej kolejności - te bonusowe czy te z kupionego doładowania?

3) Mam drugi nieużywany telefon. Czy jeżeli kupię sobie najtańszy starter w jakiejkolwiek innej sieci, aktywuję go, a zaraz potem pójdę do salonu Play żeby przenieść numer, to też będzie mi się należał ten bonus? :shock:

Będę wdzięczny za odpowiedzi. :)

#455257  autor: DanielR
 24 sty 2011, 18:29
prokruk pisze:2) Po otrzymaniu bonusa które złotówki schodzą z konta w pierwszej kolejności - te bonusowe czy te z kupionego doładowania?

3) Mam drugi nieużywany telefon. Czy jeżeli kupię sobie najtańszy starter w jakiejkolwiek innej sieci, aktywuję go, a zaraz potem pójdę do salonu Play żeby przenieść numer, to też będzie mi się należał ten bonus? :shock:
Ad. 2 Jako pierwsze zejdą Ci promocyjne złotówki, przyznane w ramach bonusu, znajdujące się na koncie bonusowym. Dopiero w następnej kolejności zejdą Ci "normalne" (te z kupionego doładowania) złotówki.

Ad. 3 Owszem, możesz nawet poprzez stronę Orange zamówić sobie prosto do domu zupełnie darmowy starter tej sieci, by następnie przenieść go do Play i skorzystać z bonusu we Fresh'u.
Pamiętać jedynie oczywiście musisz o zarejestrowaniu tego numeru, jeszcze w sieci Orange, przed przeniesieniem do sieci Play.

#455306  autor: zoltan666
 24 sty 2011, 21:44
prokruk pisze: 1) Z tego co zrozumiałem, na karcie po aktywacji jest 1 zł i 20 dni ważności na połączenia wychodzące. Czy mogę najpierw wykorzystać to 1 zł (bez wybierania profili), a dopiero potem doładować za 5 zł i otrzymam bonus 60 zł?
Na starterze jest 4zł. na krajowe połączenia głosowe, wideo, smsy i mmsy, oraz 1zl. na wszystkie usługi i 20 dni na połaczenia wychodzace. Te 4zł. jest na koncie promocyjnym i schodzi pierwsze w kolejnosci. Nie ma koniecznosci wybierania jakichkolwiek profili.

#455311  autor: prokruk
 24 sty 2011, 22:08
zoltan666 pisze:Na starterze jest 4zł. na krajowe połączenia głosowe, wideo, smsy i mmsy, oraz 1zl. na wszystkie usługi i 20 dni na połaczenia wychodzace. Te 4zł. jest na koncie promocyjnym i schodzi pierwsze w kolejnosci. Nie ma koniecznosci wybierania jakichkolwiek profili.
Zatem jeśli po aktywacji karty sim najpierw wykorzystam te 4+1 zł na połączenia głosowe i sms-y, a dopiero potem dokonam pierwszego doładowania, to bonus 60 zł mi nie przepadnie?
jojo pisze:Ad. 3 Owszem, możesz nawet poprzez stronę Orange zamówić sobie prosto do domu zupełnie darmowy starter tej sieci, by następnie przenieść go do Play i skorzystać z bonusu we Fresh'u.
Pamiętać jedynie oczywiście musisz o zarejestrowaniu tego numeru, jeszcze w sieci Orange, przed przeniesieniem do sieci Play.
Czy zarejestrowanie o którym mówisz to coś więcej niż włożenie karty do telefonu i pierwsze zalogowanie do sieci?

Sorry Panowie jeśli zadaję głupie pytania, ale jestem w tym temacie zielony. :mrgreen:

#455317  autor: Abcn
 24 sty 2011, 22:30
prokruk, Zarejestrowanie:
jojo pisze:Ad. 3 Owszem, możesz nawet poprzez stronę Orange zamówić sobie prosto do domu zupełnie darmowy starter tej sieci, by następnie przenieść go do Play i skorzystać z bonusu we Fresh'u.
CHodzi o podanie / przypisanie twego nazwiska [itd danych] do danego numeru , w salonie pierwotnego operatora np jw orange [tak jak i w play poproszą Cię o dowód itd]

pozdrawiam
A

#455319  autor: zoltan666
 24 sty 2011, 22:36
Juz 3 raz doładowanie konta kwota 5zł. przedłuża mi ważność złotówek promocyjnych o 30 dni od dnia doładowania. Ja mam jakiegoś farta, czy co, bo podobno tak sie nie da?

#455940  autor: prokruk
 27 sty 2011, 16:47
Dziś nastąpił dzień mojej aktywacji w Playu. :) Standardowo mam na starterze 1 zł i dostałem 4 zł bonusa. Pierwsze doładowanie zamierzam zrobić za 20 dni (w ostatnim dniu ważności połączeń wychodzących), jeśli te 4+1 zł mi wystarczą do tej pory. Wtedy dadzą mi bonus 60 zł na rozmowy/sms-y. A jak najlepiej wykorzystać 5 zł z kupionego doładowania? Przeznaczyć na pakiet "10 za 5", "zbieraj minuty" czy jeszcze coś innego? Bo wydaje mi się, że aktywowanie "stanu darmowego" ważnego tylko 5 dni nie ma sensu, bo ostatnio nie dzwonię dużo i nie lubię dzwonić na siłę ("bo akurat mam 5 dni za darmo"). Zatem jak najlepiej przeznaczyć złotówki z doładowania?

#455945  autor: plustik
 27 sty 2011, 17:10
prokruk pisze:Dziś nastąpił dzień mojej aktywacji w Playu. :) Standardowo mam na starterze 1 zł i dostałem 4 zł bonusa. Pierwsze doładowanie zamierzam zrobić za 20 dni (w ostatnim dniu ważności połączeń wychodzących), jeśli te 4+1 zł mi wystarczą do tej pory. Wtedy dadzą mi bonus 60 zł na rozmowy/sms-y. A jak najlepiej wykorzystać 5 zł z kupionego doładowania? Przeznaczyć na pakiet "10 za 5", "zbieraj minuty" czy jeszcze coś innego? Bo wydaje mi się, że aktywowanie "stanu darmowego" ważnego tylko 5 dni nie ma sensu, bo ostatnio nie dzwonię dużo i nie lubię dzwonić na siłę ("bo akurat mam 5 dni za darmo"). Zatem jak najlepiej przeznaczyć złotówki z doładowania?
Przeczytaj cały temat i będziesz widział.

Te 1zł + 4zl co masz na starcie to za to nie kupisz żadnego pakietu - bo zakup pakietu jest zawsze z konta głównego. A u Ciebie jest tak: 1zł na koncie głównym, 4zł na koncie promocyjnym.

Promocja "opcje w Play Fresh po doładowaniu" nie łączą się z promocją 60zł za przeniesienie numeru. Jednym słowem jeżeli aktywujesz jakąś opcję [1-smsy i rozmowy w Play, 2-smsy do wszystkich, 3-darmowy Internet] przed pierwszym doładowaniem to nie otrzymasz 60zł za przeniesienie. Dlatego najlepiej jest doładować pierwsze za 5zł normalnie [wtedy otrzymasz w ciągy 24h 60zł] i dopiero wtedy wybrać którąś z opcji w PF i doładować np za 30zł. Promocja 30% więcej z doładowania Facebook jest ważna do końca stycznia także możesz jeszcze zdążyć.

#455951  autor: prokruk
 27 sty 2011, 17:36
Heh kolego, cóż mogę odpowiedzieć... Ja przeczytałem ten temat w całości już dwukrotnie, natomiast Tobie proponowałbym przeczytanie ponownie tylko mojego posta. Napisałem w nim, że pierwsze doładowanie zrobię za 20 dni i dopiero wtedy(!) będę chciał kupić jakieś pakiety, a obecne 1+4 zł zamierzam przeznaczyć tylko(!) na rozmowy/sms-y bez aktywowania innych bajerów, właśnie po to żeby nie stracić możliwości otrzymania bonusa 60 zł. Chcę po prostu najpierw wydzwonić te startowe złotówki, a dopiero potem doładować i dostać bonusa (żeby jego ważność była o 20 dni dłuższa, niż gdybym aktywował go od razu w dniu aktywacji karty). Z tego co rozumiem z tego tematu, to da się tak zrobić, prawda?
W każdym razie dziękuję również za Twoją odpowiedź, ale jestem zmuszony ponowić poprzednie pytanie, na które też chciałbym uzyskać odpowiedź, czyli co jest najlepsze - "10 za 5", "zbieraj minuty" czy jeszcze coś innego? :)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 17:53 przez prokruk, łącznie zmieniany 1 raz.

#455955  autor: Abcn
 27 sty 2011, 17:51
prokruk pisze: co jest najlepsze - "10 za 5", "zbieraj minuty" czy jeszcze coś innego? :)
najlepsze jest względne,
dla jednego to , dla drugiej tamto ...
Z tego co piszesz - niewiele ostatnio dzwonisz, nie lubisz na siłe, zatem nie wiem czy jest sens powiększanie konta promocyjnego , które ma okreslony termin ważności
[przedłużanie ma sens wtedy jeśli używasz]
Jesli będziesz odbierał dłuższe rozmowy [płatne do play? ], to zbieranie minut 1 za 2 .
Masz rok czasu żeby wydać kwotę z konta podstawowego...
Twój wybór - Ty bedziesz wiedział najlepiej jaka jest twoja sytuacja.
:)

pozdrawiam
A

#455956  autor: prokruk
 27 sty 2011, 18:10
Abcn, czyli jak doładuję za 5 zł i nic z tym nie zrobię, to ta kwota będzie ważna do wykorzystania przez rok? A jeśli kupię za nią "10 za 5", to będę miał 10 zł ale do wykorzystania tylko przez miesiąc? Dobrze rozumiem?

A jak działa zbieranie minut? Tworzy się jeszcze jakieś dodatkowe konto, które zlicza minuty z tej usługi (oprócz konta złotówek z bonusów i konta złotówek z doładowań) czy minuty są przeliczane na złotówki i dodawane do konta bonusowych złotówek?

#455959  autor: KC-KARLOS
 27 sty 2011, 18:19
prokruk pisze:Abcn, czyli jak doładuję za 5 zł i nic z tym nie zrobię, to ta kwota będzie ważna do wykorzystania przez rok? A jeśli kupię za nią "10 za 5", to będę miał 10 zł ale do wykorzystania tylko przez miesiąc? Dobrze rozumiem?

TAK.

A jak działa zbieranie minut? Tworzy się jeszcze jakieś dodatkowe konto, które zlicza minuty z tej usługi (oprócz konta złotówek z bonusów i konta złotówek z doładowań) czy minuty są przeliczane na złotówki i dodawane do konta bonusowych złotówek?
Nie. Za odebrane 2 pełne minuty z poza sieci PLAY dostajesz 1 minutę do WSZYSTKICH SIECI. Nie wymienia się na złotówki - to dodatkowe minuty - schodzą przed Pakietem Złotówek (wyjątek to bonus DARMOWE ROZMOWY I SMS-Y W PLAY / usługa Nieograniczone Rozmowy w PLAY). Każda zebrana minuta przedłuża stan dodatkowych minut o 30 dni. Sprawdzenie ich odbywa się kodem: *102#

[ Dodano: 2011-01-27, 18:23 ]
Pakiet promocyjnych Złotówek zawsze jest ważny 30 dni od ich dodania do konta. Można je przedłużyć pakietami kwotowymi, np. 30 za 10, 15 za 10 i 10 za 5, a także doładowanie konta on-line za min. 20 zł, a do końca stycznia również z Facebook'a

#455975  autor: prokruk
 27 sty 2011, 19:14
Karlos20, dzięki za wyjaśnienia odnośnie zbierania minut. :) Wnioskuję z tego, że nie ma sensu aktywować tej usługi, dopóki ma się duży zapas Pakietu Złotówek i istnieje szansa, że prędzej upłynie jego ważność niż się je wykorzysta. Większy sens ma to dla osób, które dużo dzwonią, no i odbierają dużo rozmów z poza Playa.

#455997  autor: zoltan666
 27 sty 2011, 21:11
prokruk jest tak jak napisałeś. Mało dzwonisz to daj sobie na razie spokój ze zbieraniem minut. A te 5zł. z doładowania to sobie zostaw i jak bedzie ci sie kończył okres na wykorzystanie złotówek za przeniesienie numeru (90 dni), a tych złotówek np. nie wykorzystasz to sobie kupisz za te 5zł. pakiet 10 za 5 i bedziesz miał dodatkowe 30 dni, aby te złotówki pozostałe wykorzystać.

#458572  autor: Przemek2222
 08 lut 2011, 16:49
W grudniu przeniosłem numer do play. Wczoraj włożyłem kartę sim z play
i numer jest już aktywny w play. Chciałem skorzystać z bonusu za
przeniesienie numeru 60zł.
Jednak dzisiaj przeczytałem na stronie że najpierw trzeba doładować
konto, a dopiero później wybrać jedną z taryf play fresh, żeby
otrzymać bonus. Jeszcze nie doładowywałem konta, ale mam włączony
bonus darmowy internet po doładowaniu. Teraz mam pytanie, jeśli na
stronie play 24 powrócę do zwykłej taryfy i doładuje konto czy
otrzymam te 60zł za przeniesienie numeru? W play 24 kliknę na migracja
do play fresh. Wtedy nie skorzystam z żadnego pakietu. Jak myślicie powinienem otrzymać wtedy bonus?

#458573  autor: ChuckyCiechanow
 08 lut 2011, 17:00
Przemek2222 pisze:W grudniu przeniosłem numer do play. Wczoraj włożyłem kartę sim z play
i numer jest już aktywny w play. Chciałem skorzystać z bonusu za
przeniesienie numeru 60zł.
Jednak dzisiaj przeczytałem na stronie że najpierw trzeba doładować
konto, a dopiero później wybrać jedną z taryf play fresh, żeby
otrzymać bonus. Jeszcze nie doładowywałem konta, ale mam włączony
bonus darmowy internet po doładowaniu. Teraz mam pytanie, jeśli na
stronie play 24 powrócę do zwykłej taryfy i doładuje konto czy
otrzymam te 60zł za przeniesienie numeru? W play 24 kliknę na migracja
do play fresh. Wtedy nie skorzystam z żadnego pakietu. Jak myślicie powinienem otrzymać wtedy bonus?
Raczej nie ale różnie to bywa....

#458596  autor: Matyk
 08 lut 2011, 18:27
Krótko i na temat!

Aby dostać 60zł trzeba wykonać następujące czynności, obowiązkowo w tejże kolejności!

1) po otrzymaniu nowego sim-a i po jego aktywacji (przeniesiony numer działa na karcie play)
doładować konto najlepiej za 5zł (minimum) przy tej okazji konto na poł. wych. przedłuży się o rok
2) poczekać aż 60zł przyjdzie na konto promocyjne, (60zł ważne są 3 miesiące) sprawdzić dla pewności *101#
3) po tych czynnościach można wybrać taryfę:
http://www.playmobile.pl/pl/oferta/play ... index.html
4) poczekać az taryfa zostanie włączona > sprawdzić *111*49*1#
5) doładować konto (za dowolną kwotę 5-300zł) i cieszyć się bonusem przy doładowaniu + 60zł na koncie promocyjnym

P.S
Dla niekumatych!
Jeśli po przeniesieniu numeru najpierw włączycie jakąś taryfę nie dostaniecie 60zł!
ważne by przed tym doładować konto za dowolną kwotę (minimum 5zł) !!
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 15:05 przez Matyk, łącznie zmieniany 1 raz.

#458613  autor: kerim36
 08 lut 2011, 19:32
Przemek2222,

zgodnie z regulaminem juz nie dostaniesz bonusa, poniewaz wybrales juz taryfe, a dodatkowo nie aktywowales startera zaraz po przeniesieniu (chociaz co do tego drugiego nie mam 100% pewnosci)
-

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#458712  autor: bambo-5
 09 lut 2011, 11:11
kerim36 pisze:a dodatkowo nie aktywowales startera zaraz po przeniesieniu (chociaz co do tego drugiego nie mam 100% pewnosci)
to akurat martwy punkt regulaminu z tego co doswiadczyłem
  • Strona 6 z 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
  • 1
  • 4
  • 5