• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 26
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

#324873  autor: kowcio
 23 mar 2009, 15:46
Również jestem za nabywaniem telefonów na wolnym rynku, 2 letnia umowa jest jak wyrok.
O tym wiedzą tylko te osoby, które podpisały jakiś aneks... Inni nie mają o tym zielonego pojęcia- doświadczenie :(

#324877  autor: tomko111
 23 mar 2009, 15:55
kowcio, Ty podpisałeś umowę w zetafonie na 36 MIESIĘCY? :o

#324880  autor: kowcio
 23 mar 2009, 15:57
tomko111 pisze:kowcio, Ty podpisałeś umowę w zetafonie na 36 MIESIĘCY? :o
Podpisałem, byłem młody i głupi ;) Od teraz żadnej umowy nie popiszę. Na szczęście zostało mi 10 miesięcy, doładuję 3x50 zł góra i zrobię przelew później, nie stracę wiele ;) Ale każdy Polak musi się przekonać na własnych błędach. Aczkolwiek gdyby nie ten Play Fresh, to byłoby mi dobrze z tą umową, jak najbardziej.

#324883  autor: nav
 23 mar 2009, 16:25
dla mnie tez bardziej oplacalne jest kupienie telefonu na wolnym rynku tym bardziej ze ja dzwonie bo musze (doladowalam konto wiec trzeba wygadac pieniadze ;) )to do mnie duzo osob dzwoni wiec rachunek jest prosty ja nie potrzebuje nie wiadomo jakiego telefonu juz liczmy na to ze niech bedzie to nokia 3120classic w play abonament 25 - 99zl na 24 miesiace 699 zl srednia cena telefonu 450 zl - starter w play fresh utrzymanie numeru 5 zl na rok czyli 470 zl z telefonem na 2 lata dla mnie to duza roznica no i nie mam cyrografu i nie zdarzy mi sie ze przekrocze abonament

#324890  autor: devb
 23 mar 2009, 16:48
no jasne ze lepiej kupic na rynku niz cokolwiek podpisywac w dzisiejszych czasach :P

ja swoją N95-2 8GB kupilem od desperata z allegro nowke sztuke za 900pln simlock orange teraz wystarczy popatrzec ile bym musial wydac na ten tel na abo :roll:

zapewne w tym tygodniu orendz zrobi promocje 500% tylko do orange i ludzie zostana

#324892  autor: Claudec
 23 mar 2009, 16:59
Kiedy kupowałem SE k800i to płaciłem o 300zl taniej niż to co Play oferował.

#324895  autor: biotyt
 23 mar 2009, 17:04
devb pisze:zapewne w tym tygodniu orendz zrobi promocje 500% tylko do orange i ludzie zostana
Na pewno, to bardzo poważna promocja dlatego tyle czasu trzeba czekać od 6 marca gdy Play przedstawił swoją ofertę Fresh. Wszystko trzeba dokładnie przekalkulować czy się opłaca bo może użytkownicy nie będą odchodzić to po co mają dostać coś gratis do doładowania :P

biotyt

#324901  autor: Btk_Tomas
 23 mar 2009, 17:20
Ja nie wiem na co oni czekają,w moim małym mieście codziennie jest składanych kilka wniosków o przeniesienie numeru z Orange.
Tak bardzo mnie korci by również to zrobić :mrgreen:

#324909  autor: Claudec
 23 mar 2009, 17:33
Btk_Tomas, co Cie trzyma w orange?
Przechodząc do Play robisz tylko przysługę swoim znajomym :D
Nie dość że im uświadamiasz że żyją w świecie orane nie widząc co jest poza nim to jeszcze pozytywnie tresujesz operatora który twierdzi że "tylko nielojalni odejdą".
Orange jak straci 50% prepaid to nauczy się szacunku do klienta który nie jest tylko dojna krowa.

#324960  autor: mb79
 23 mar 2009, 19:55
To co mnie trzyma w Orange to że mam ten numer od ponad 6 lat i to że dużo korzystam z pakietu Tyi3. Jeśli nie wprowadzą zmian pod względem jakichś promocji skierowanych do wszystkich sieci (tańsze minuty i sms-y) oraz nie zmienią czasu ważności konta po doładowaniu to niestety ubędzie im kilku klientów.
Przenosząc się zabiorę ze sobą całą rodzinkę w liczbie 6.
PPewnie to nic nie zmieni ale jeśli sieć zmieni kilka tysięcy osób może ktoś ruszy głową.

#324964  autor: marektomek
 23 mar 2009, 20:06
mb79 pisze:To co mnie trzyma w Orange to że mam ten numer od ponad 6 lat i to że dużo korzystam z pakietu Tyi3. Jeśli nie wprowadzą zmian pod względem jakichś promocji skierowanych do wszystkich sieci (tańsze minuty i sms-y) oraz nie zmienią czasu ważności konta po doładowaniu to niestety ubędzie im kilku klientów.
Przenosząc się zabiorę ze sobą całą rodzinkę w liczbie 6.
PPewnie to nic nie zmieni ale jeśli sieć zmieni kilka tysięcy osób może ktoś ruszy głową.
Numer możesz przenieś, nawet się to bardziej opłaca niż kupowanie startera. Korzystasz z Ty i 3? Namów te 3 osoby żeby przeszły razem z tobą. w pakiecie w play fresh masz 5 groszy za minutę do play i na stacjonarne.

#324986  autor: Claudec
 23 mar 2009, 20:49
mb79, to ile ludzi orange straciło dowie się za jakiś czas, karty sim będą jeszcze długo aktywne. Jedynie ludzie którzy przenoszą swój numer telefonu do Play dają wyraźny znak.
Ja puki co doje teraz orange :P Z punktów profit doładuje swoje konto a kasę przeleje mamuśce :)

#325037  autor: marko20
 23 mar 2009, 23:02
Tak jak pisaliście wyżej wiele osób kupiło telefon w ofercie Zetafon. Cóż jak ta oferta wchodziła to o Play mało kto słyszał. A ludzie brali umowy nawet na 3 lata. Jak rozmawiam ze znajomymi to sporo osób właśnie jest związanych cyrografem. I to na pewno powoduje, że Orange nie za bardzo się spieszy z wprowadzaniem jakichś zmian. Kosmetycznie poprawili POP - a i to wszystko, bo po co skoro ludzie mają umowy i tak będą płacić.

#325053  autor: ManiacGSM
 23 mar 2009, 23:51
Dobra passa firmy się kończy Orange ,coś mi się wydaję że w ten weekend pofatyguje się do punktu PLAY. Chociaż to bolesne bo też mam wielu znajomych którzy żyją w matriksie.
(czytaj ORANGE)

Pewnie w średniowieczu w tym momencie płonąłbym już sobie na stosie, ale teraz śmiało
mogę to powiedzieć NIE WIERZĘ,aby pomarańcza zaskoczyła mnie (i was) jakąś super ofertą.

Niestety zdaję też sobie sprawę ,że niektórzy ludzie są przyzwyczajeni do molochów.
(IDEA-ORANGE, PKO,TELEKOMUNIKACJA POLSKA,etc.)

Dopiero ''nowe'' pokolenie w tym kraju wie ,że ma jakieś prawo wybory, że jako klienci możemy się domagać więcej, rzucać fochami, wybrzydzać i przebierać w ofertach.

A u niektórych moich znajomych kiedy pytam z jakiej sieci masz telefon?

nadal słyszę-z IDEI, hehe :smt005

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#325054  autor: biotyt
 24 mar 2009, 00:00
marko20 pisze:(...)bo po co skoro ludzie mają umowy i tak będą płacić.
Będą, ale przestaną gdy skończy się umowa. Zetafona brały osoby, które chciały mieć taniej telefon a korzystać nadal z przywilejów karty czyli w miarę swobodnych doładowań, zmieniającej się oferty, nowych promocji. Za takie traktowanie mogą się odwdzięczyć odejściem do innej sieci.

[ Dodano: 2009-03-24, 00:06 ]
W 2007 wprowadzono Orange POP i Nowe Orange GO, czemu po roku czyli 2008 wyłączono tak dużo kart prepaid? Najwidoczniej oferta nie bardzo się spodobała, a boję się pomyśleć jak będą wyglądały statystyki w 2009 roku bo przecież przez cały 2008 roku Orange w prepaid nic ciekawego nie proponowało. Zetafonowcy kończący umowę też nie będą zachwyceni. Orange chyba nie było przygotowane na taki nokaut. Teraz nie mają wyjścia, muszą się popisać bo inaczej użytkownicy się od nich odwrócą.

biotyt

#325060  autor: lukaszw
 24 mar 2009, 01:02
To że Orange nawet nie zapowiada odpowiedzi na oferte konkurencji uważam za śmieszne, nawet ich największy konkurent - Plus poprawił oferte w trybie ekspresowym a oni? Wycisnąć z klienta ile się da i wysłać przelew z dywidendą do Francji, żałosne... a ich reakcja na zdejmowanie simlocków? Banalna odpowiedz ze simlocki obniżają cene telefonu... powiedzieli ludzie z sieci która ma najdroższe telefony w abo, no ale jak powiedziała Pani prezes Orange, ich marka przyciąga tych którzy chcą płacić za telefon więcej (to tekst z jednej z pierwszych konferencji po rebrandingu) i dalszego komentarza nie potrzeba. Ja pozbyłem się Orżnąć rok temu... i wam też polecam po co dorabiać chciwego operatora gdy wokół jest taki wybór, ba inteligentna matka - Orange w Polsce czyli TPSA poprzez wysyłanie do klientów faktur bez wyszczególniania usług dostępu do internetu i telewizji pozbawia ludzi ulgi która przysługuje ustawowo! to jest precedens na skale światową.

Pozdrawiam.
TPSA - łączy nas coraz mniej

#325064  autor: express100
 24 mar 2009, 01:27
Ja będę przenosił numer z Nowego Orange Go (nie ZETAFON) do Play Fresh, ale mam na tych milionach kont setki złotych: Masz za Staż, Minuty NON STOP, POGADAJ SOBIE, TYLKO do Orange oraz kilkaset złotych na głównym koncie i mogę doładować 2x za 100zł+10zł z PROFITu. Na głównym zjadę do 61zł., wygadam Minuty non stop oraz Masz za Staż i ew. Pogadaj Sobie, a TYLKO do Orange (na tym koncie mam półtora tysiąca- dawali mi na to konto też rekompensaty- jako jedyny op dawał tylko do siebie :lol: ) i to im zostawię niech się zachłysną tym 1500zł (tylko do Orange), warte jest może ze 100zł... Ale jak to wykorzystać- to jest nie możliwe (moje stawki to 20gr/minuta do O., 1gr/SMS do O., 2gr/MMS-300kB do O.), nie będę przecież spamował, a SMSki to za darmo wysyłam z Play Fresh (od 11.03) oraz z Pakietu 200SMS w Starej Play Karcie. Jeszcze pół roku temu żal by mi było 1500ał tylko do Orange, ale teraz już zupełnie nie...

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#325081  autor: biotyt
 24 mar 2009, 08:35
lukaszw, przecież Orange przedstawiło swoje stanowisko w sprawie oferty Play Fresh i jasno stwierdziło, że odpowiedzą na ofertę, ale nie wiedzą jak. Źródła informacji daleko nie trzeba szukać: link.
Ja też się niecierpliwię, ale może lepiej jeszcze trochę poczekać bo dadzą coś sensownego, a nie jak w Heyah i Simplusie co wyszło im "prawie jak Play Fresh". Prawie robi dużą różnicę.
Co do Plusa to oferta Simplusa była podobno planowana już wcześniej. W ostatnim momencie poprawiono na starterach nalepką stawki 39gr/min do 29gr/min do wszystkich. Plus chciał Play zaskoczyć chyba, a wyszło odwrotnie.

[ Dodano: 2009-03-24, 08:43 ]
Przynajmniej ja jeszcze poczekam kilka tygodni. Mam trochę kasy na koncie, nie będę jej bezsensownie marnował by tylko ją wykorzystać. Zastanawia mnie natomiast czy jacyś znajomi się nie wykruszyli i nie przenieśli już numeru.

biotyt

#325085  autor: ManiacGSM
 24 mar 2009, 09:14
Nom -a ja za ten czas będę usilnie starał się zarejestrować kartę na POP-a na swoje prawdziwe dane adresowe. Bo mój obecny profil był na Jasia Kowalskiego.
Oczywiście nadal mam mętlik w głowie.
Ale wracając do tematu ,sam nie wiem prościej było po prostu kupić starter Pleja za piątkę i i po sprawie -lecz zależy mi na obecnym numerze telefonu. I koło się zamyka.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#325087  autor: Vieslav
 24 mar 2009, 09:19
Ale musicie przyznać, że jak wchodził zetafon to oferta była nawet korzystna... Potem się popsuła. Sam mam jeszcze umowę na 9 miesięcy a potem uciekam do Heyah. Wyobraźcie sobie, że Play jest dla mnie niekorzystny z powodu drogiego internetu. Po co mi 2000 smsów do wszystkich sieci na 20 dni. W życiu nie wypiszę. Czasy gdy wysyłałem 1000 smsów tygodniowo już dawno minęły, a z internetu korzystam często. I nikogo nie zabiorę ze sobą, bo w ciągu tych "rewolucji" prawie wszyscy pouciekali do Plusa, jedna osoba do Hayah, część została w Orange i tam im dobrze. Siostra miała parę dni w Plusie i wróciła do Orange bo w Plusie jak się kończy kasa na koncie albo ważność konta to blokują pakiety. Mama w życiu z Orange nie odejdzie nawet jakby mieli 1,50zł za minutę z powodu usługi Wieczory i Weekendy której żadna inna sieć nie ma. A reszta siedzi z tego samego powodu co moja siostra.
  • Strona 6 z 26
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6