• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #985113  autor: teleman29
 23 mar 2018, 04:17
Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego w play 24 nie ma opcji blokady połączeń międzynarodowych w usłudze pre paid ??? Albo w której sieci taka usługę w ofercie pre paid oferują? Moja mama emerytka wyczyścila sobie konto w play na kartę na którym miała dużo uzbierane bo oddzwania na telefony a wiadomo jakie teraz są numery - puszczają ci sygnał z jakiejś Afryki lub Kuby- i ludzie oddzwaniaja bo nie zdają sobie sprawy ze to daleka zagranica. I ja nie mogę jej tych rozmow z poziomu obsługi elektronicznej zablokować. Widać jest to play na rękę żeby nie można było takiej blokady założyć bo niezłe sumy im przez to wpadają na konto. Tyle w temacie. Dla mnie baaaardzo duży minus wizerunkowy i zaczynam już dla niej szukać innego operatora. Wiecie który oferuje taka blokadę? Szukałem w mój Orange i też nie znalazłem.

Aktualizacja. Jest taka opcja, tylko trzeba wchodzić do pełnego play 24. W aplikacji play mobilnej takiej opcji nie ma.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2018, 07:28 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: połączenie postów
 #985125  autor: Remington
 23 mar 2018, 07:32
Skoro aktualizacja, to przycisk Edytuj, a nie nowy post.

Nie jestem pewien czy blokada przez Play24 działa, musiałbyś sprawdzić.

W Play możesz włączyć standardowym kodem zakaz połączeń dla opcji outgoing international call barring (to usługa sieciowa):
* 331 * hasło # a jeśli nie zadziała to wpisz * 331 * hasło * 11 #

Hasło w Play to zdaje się 0000.