• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #982882  autor: TomLee
 11 mar 2018, 20:40
mateo1995 pisze:50 GB nie jest przesadą bo internet wykorzystywany jest do oglądania seriali, skype. Osobny modem do komputera ok ale to już jednak trzeba drugą kartę sim, 2 razy doładowywać no i trochę drożej. Jeśli nie będzie problemów z tym udostępnianiem na dłuższą metę to będzie najlepsze wyjście. Tylko czy jakoś można ustawić automatyczne udostępnianie bezpośrednio po podłączeniu usb? Jak narazie widzę aplikacje ale z wyskakującymi reklamami. nr stacjonarny jednak będzie do likwidacji bo i tak nie był wykorzystywany.
Jeśli komp to laptop to włączasz hotspot w smartfonie i masz Internet po wifi. Jeśli stacjonarny to kupujesz wifi na usb włączasz hotspot i po sprawie. Orange 50 GB i wystarczy

Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka
 #982883  autor: mateo1995
 11 mar 2018, 20:43
no wiem to jest ostateczne rozwiązanie, ale przy odłączonym zasilaniu telefonu bateria szybciej będzie się rozładowywała niż przy tetheringu przez kabel, a telefon i tak będzie przez 80 proc czasu podłączony przez kabel dlatego takie udostępnianie internetu byłoby lepsze i pewniejsze.
 #982891  autor: jarekt
 11 mar 2018, 20:56
@mateo1995 nie wiem czy Ci coś nie umknęło: udostępniasz przez WiFi ale fon i tak cały czas na kablu ma być podłączony (aby właśnie się bateria nie rozładowała). I sobie odpina jak trzeba pogadać (ewentualnie, bo można bez odpinania na głośnomówiący) ale net będzie bez żadnej przerwy.
 #982898  autor: mateo1995
 11 mar 2018, 21:19
jarekt pisze:@mateo1995 nie wiem czy Ci coś nie umknęło: udostępniasz przez WiFi ale fon i tak cały czas na kablu ma być podłączony (aby właśnie się bateria nie rozładowała). I sobie odpina jak trzeba pogadać (ewentualnie, bo można bez odpinania na głośnomówiący) ale net będzie bez żadnej przerwy.
jasne wiem że tak można ale, załóżmy że bierze tel na miasto, tethering przez wifi jest cały czas włączony, wydaje mi się że bateria wtedy szybciej się czerpie, poza tym np po ponownym uruchomieniu telefonu znów trzeba włączać tethering wifi od nowa przekopując się przez menu. Ale pewnie tak to zostanie.
 #982899  autor: jarekt
 11 mar 2018, 21:22
Słuchaj, 2 tapnięcia z jednym przesuwem (albo nawet tylko jedno tapnięcie bez przesuwania) i WiFi wyłączone (i tym samym tethernig)! Lub w ten sam sposób włączone ponownie WiFi (i tym samym tethering). Pomijając oczywiście czynności związane z odblokowaniem fona.
Żadnego wchodzenia do menu. Tethering przez WiFi tylko raz konfigurujesz.
W końcu to smart-fon (sprytny/mądry fon) :)

Tym sposobem fon może być podpięty w dowolnym miejscu w domu (można babci sprawić 3 ładowarki), a nie tylko do kompa.
Jak się babcia przyzwyczai i opanuje włączanie i wyłączanie WiFi (mega proste i szybkie), to już nigdy do kabla nie wróci :)

PS. Pamiętaj też (albo wiedz), że przedłużanie połączenia USB - pisałeś o tym - skutkuje coraz mniejszym prądem ładowania (telefon ładuje się coraz wolniej czyli coraz dłużej), a jak kabel/przedłużacz jest kiepskiej jakości (i/lub np. słabo ekranowany, i/lub ma zbyt cienkie przewody), to i z transmisją są problemy już przy 2-3 metrach, o 4-5m to nawet nie mówiąc, a czasami to urządzenie w ogóle nie jest rozpoznawane na takim długim kablu USB.
 #982940  autor: Ryszard Lubicz
 12 mar 2018, 08:09
marcin19883 pisze:Tylko kto w dzisiejszych czasach korzysta z mmsów?
Sporo ludzi. Np. Ja . Wysyłam ich kilkadziesiąt miesięcznie.
A smsów to już dosyć sporo - 1000 - 1200 miesięcznie.

Grażynko wybacz...