• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #981893  autor: andrre
 08 mar 2018, 08:50
Witam, moja sytuacja przedstawia się następująco:

- Obecnie posiadam nr w sieci PLAY w abonamencie za 60 zł (no limit + internet 5 GB).
- Umowa jest do dnia 05.05.2018 r.
- Okres rozliczeniowy: od 6 dnia każdego miesiąca.

Z racji częstych problemów z zasięgiem w miejscowości w której przebywam planuję przejść do T-MOBILE do oferty na kartę za 25 zł (no limit + 10 GB).

Moje pytanie do Was drodzy forumowicze:
Czy T-MOBILE sam zajmuje się przeniesieniem numeru do siebie i jeśli tak, to kiedy powinienem najpóźniej się do nich zgłosić tak aby nie zapłacić dwóch abonamentów tak jak to miało miejsce kiedyś gdy przenosiłem inny numer do innej sieci.
 #981896  autor: sten46
 08 mar 2018, 09:09
Piszesz że, chcesz się przenieść do oferty na kartę, więc nie ma dwóch abonamentów. Wypełniasz wniosek na stronie T-mobile i zaznaczasz odpowiednią opcję ( przeniesienie po zakończeniu okresu umowy) i wszystko. Nie płacisz żadnego abo.
 #981897  autor: piotrzet
 08 mar 2018, 09:21
andrre pisze:Witam, moja sytuacja przedstawia się następująco:

- Obecnie posiadam nr w sieci PLAY w abonamencie za 60 zł (no limit + internet 5 GB).
- Umowa jest do dnia 05.05.2018 r.
- Okres rozliczeniowy: od 6 dnia każdego miesiąca.

Z racji częstych problemów z zasięgiem w miejscowości w której przebywam planuję przejść do T-MOBILE do oferty na kartę za 25 zł (no limit + 10 GB).

Moje pytanie do Was drodzy forumowicze:
Czy T-MOBILE sam zajmuje się przeniesieniem numeru do siebie i jeśli tak, to kiedy powinienem najpóźniej się do nich zgłosić tak aby nie zapłacić dwóch abonamentów tak jak to miało miejsce kiedyś gdy przenosiłem inny numer do innej sieci.
Weź sobie przenieś na tą nową ofertę tzn że jakby co to po 6 miesiącach możesz mieć zwrot kosztów tylko oferta jest od jutra więc wcześniej nie przenoś.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #981910  autor: Gregrin
 08 mar 2018, 10:12
piotrzet pisze:po 6 miesiącach możesz mieć zwrot kosztów tylko oferta jest od jutra więc wcześniej nie przenoś.
Jeśli mu się nie spodoba ;) Moim zdaniem dobre wyjście awaryjne gdyby zasięg t-mob nie podpasował albo były inne niespodzianki.
Wypowiedzenie składa się miesiąc wcześniej czyli w twoim przypadku bezpieczna data byłoby pewnie do 04.04. Tak jak napisano, zlecenie przeniesienia składa się u operatora do którego się przenosimy. On daje nam nowa kartę (która będzie aktywna po przeniesieniu) i załatwia za nas wszystkie formalności. Jeszcze tego samego dnia powinniśmy dostać sms ze obecny operator przyjął przeniesienie i wyznaczył date.
 #982020  autor: andrre
 08 mar 2018, 18:00
Weź sobie przenieś na tą nową ofertę tzn że jakby co to po 6 miesiącach możesz mieć zwrot kosztów tylko oferta jest od jutra więc wcześniej nie przenoś.
co to za oferta? W T-mobile? Abo czy karta?