• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #949467  autor: lordbyd
 07 wrz 2017, 12:25
@kemsinenu - dzwoniłem ale nikt nie odbierał :)
Napisałem przez e-boa VM i na FB. Po kontakcie z FB zaczęło wszystko działać poprawnie.
Wieczorem sprawdzę jeszcze wysyłanie/odbieranie SMS i MMS.
W mojej "karierze" uruchamiania nowych starterów to pierwszy taki przypadek, aby nie działały połączenia przychodzące. W VM aktywowałem wcześniej dwa nowe numery i wszystko działało.
 #949583  autor: kemsinenu
 08 wrz 2017, 07:53
Trzeba swoje odczekać nawet w środku dnia. Wczoraj czekałem ok. 15 min. Wrzuciłem na głośnik i zająłem się czymś innym zanim znalazł się dostępny konsultant. Później poszło już sprawnie.
 #949603  autor: molibden
 08 wrz 2017, 10:51
Nic dziwnego ze tam nie idzie się dodzwonć skoro wszyscy włączają tryb 'stand by' i czekają po 50min :D każda infolinię można tak zatkać.
Dziś w końcu dostanę tą kartę. Po tygodniu od złożenia zamówienia. BYłem już na poczcie i myślałem że chwycę ją przed listonoszem - nie udało się. Kolejne godziny czekania. No i jeszcze trzeba się tam dodzwonić teraz. nie wiem po co. Myślałem że jak przesyłają duplikat to wystarczy włożyć i działa. Ktoś wie czego oni potrzebują tam do aktywacji przy tej rozmowie i jakie dane przygotować?
 #949606  autor: kemsinenu
 08 wrz 2017, 11:00
Raczej powodem jest brak innych kanałów komunikacji oraz zbyt mała ilość konsultantów. :) Aktywację karty mogli zrobić przez apkę lub smsem, a tak trzeba wisieć na linii.
 #949922  autor: mateo1995
 10 wrz 2017, 11:02
Potrzebuję około 90min(bez sms, internetu) czy znajdę coś tańszego(ale w miarę bezobsługowego) niż freemium + pakiet 60min/5zł?
Jeśli nie to czy dobrze rozumiem, że działa to tak, że freemium mam cały czas aktywny(co pół roku sms) a ten pakiet 60min trzeba pamiętać żeby co miesiąc włączyć kodem np. na początku miesiąca bo nie odnawia się automatycznie. Wtedy zużywany będzie 30min z freemium a gdy się skończy wykorzystywany będzie włączony wcześniej pakiet 60min potem 0,29zł/minutę aż do automatycznego odnowienia freemium.
Obsługa konta to:
- zasilenia
- aktywacja pakietu 60min co miesiąc kodem *222*000*1*60#
- sms co pół roku żeby nie wyłączyli freemium

myślę, że w virgin nie ma jakiegoś strasznego spamu, telefonów z ofertami itp?

Zastanawiam się jeszcze nad a2mobile, ale jest troszkę droższe i nie ma zasięgu 4 sieci a to czasem się przydaje.
 #949938  autor: kaspeed
 10 wrz 2017, 13:35
W cenie do 30min/sms i 300mb niejest źle:) 0zł I niema alternatywy tak naprawde.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #949997  autor: molibden
 10 wrz 2017, 20:20
Freemium jest ok, ale jeśłi ktoś potrzebuje no limit na rozmowy i większy pakiet netu to już się nie opłaca bo lepiej na abo w Virgin przejść za 19zł i mieć no limit głos/sms + 3gb danych więc to no limit za 19zł we freemium jest na dziś bez sensu. ja kupuję to mamie, ale ona neta nei używa więc mi to rybka, ale myślę czy jej nie zmigrować o abonamentu choćby ze wzgl na sms. Niestety nei lubę abonamentów i boję się że starsi ludzie jak zgubią tel na abonamencie to złodziej mi tam niezły rachunek wykręci do momentu zablokowania choć i tak z tego co pamiętam poblokowałem numery premium i tym podobne
 #949999  autor: KC-KARLOS
 10 wrz 2017, 20:35
molibden pisze: Niestety nei lubę abonamentów i boję się że starsi ludzie jak zgubią tel na abonamencie to złodziej mi tam niezły rachunek wykręci do momentu zablokowania choć i tak z tego co pamiętam poblokowałem numery premium i tym podobne
Akurat w Virgin na abonament limit kredytowy jest mocno restrykcyjny, bo wynosi tylko 100 zł w pierwszych 3 miesiącach, a potem 150, po których następuje blokada wychodzących, chyba, że dokonamy "kaucji" za minimum 50 zł, które możemy wykorzystać na wszystkie usługi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #950031  autor: Archi333
 10 wrz 2017, 22:28
Złodziej jeśli ukradnie tel z kartą pierwsze co robi to wyrzuca ją. Korzystając z takiego telefonu identyfikuje się, moga być kamery itp. Załóż sobie blokady wszystkich usług Premium (jeśli nie korzystasz) i ta kwestię masz za sobą. Ano przy tej cenie w virginie się nie opłaca za ta cenę można m mieć a2 mobile (lepszy net) ew plush lub Nju dla dwojga.