szarygumis pisze:1. Jak to z tymi doładowaniami muszę pilnować terminów tak co do dnia czy np. dzień poślizgu nie robi problemu a jeśli robi to czy jak na początku bym doładował np. za 60 to mógłbym mieć ten np. dzień poślizgu czy mi zablokują?
Witaj,
musisz pilnować daty wychodzących, żeby nie zablokowali wychodzących, ale gdy masz konto ważne minimum 2 miesiące, to i tak musisz w danym miesiącu kalendarzowym (do ostatniego dnia miesiąca) doładować konto kwotą zobowiązania w całości, np. 30 zł to 30 zł pełne.
szarygumis pisze:2. Czy można doładowywać różnymi kwotami i suma kwot jest istotna na m-c czy muszę wielokrotnością 30 zł?
Mniejsze zasilenia tylko zwiększają Konto Główne i nie spłacają zobowiązania. Większe zasilenia również nie spłacą szybciej zobowiązania, zostanie zaliczona tylko bazowa kwota, reszta pozostanie na Koncie Głównym. Dlatego warto doładować pełną kwotę. Np. 30 zł to 30 zł - ani więcej, ani mniej. Można też kilka razy doładować po 30 zł, wówczas zmniejszasz obowiązkową ilość zasileń do końca umowy.
szarygumis pisze:3. Jak to jest jak doładuję te 30 to od razu to schodzi i jak chcę inne usługi np. roaming czy też coś co jest płatne np. stacjonarne to muszę dodatkowo doładować a jak tak to jaką kwotą by mi nie poszło na kolejną "ratę" tylko na konto z którego mogę wykorzystać pod np. roaming?
W MIX za kwotę obowiązkową otrzymujesz pakiety podpięte do umowy, określoną ilość minut na komórkowe i stacjonarne w Polsce i UE, nielimitowane SMS/MMS w PL i UE oraz paczkę GB. Po obowiązkowym zasileniu np 30 zł ta kwota jest z konta odpisywana (jest 0 na koncie) ale w zamian są przyznawane pakiety. Jeśli doładujesz kilka razy konto kwotą kontraktową, ważność i ilość pakietów kumuluje się, np 12x po 30 zł to przez rok możesz korzystać z pakietów, ale nie zwalnia Cię od doładowania kolejnej 30-tki w kolejnym miesiącu, do momentu ostatniego obowiązkowego zasilenia.
szarygumis pisze:4. Czy są jakieś dodatkowe np. pakiety można wykupywać jak na kartę nie wiem np. internet czy dodatkowe minuty?
Jak najbardziej, polecam z nich korzystać po zakończeniu obowiązkowej ilości doładowań, bo wówczas każde doładowanie pokontraktowe w całości będzie przeznaczane na usługi i pakiety. Obecnie w MIX polecane pakiety to nielimitowane GB (10 GB + lejek 1 mbit/s) za 20 zł, SMS/MMSy nielimitowane za 10 zł, a minuty nielimitowane są za 30 zł, można mieć nieco mniej minut za mniejszą kasę, np 200 minut za dychę.
szarygumis pisze:5. Czy przejście z abonamentu (po zakończeniu) wiąże się z dodatkowym kosztem (obecnie Formuła unlimited 29,99)?
Jeśli abonament się kończy, warto zadzwonić pod *500 i po wybraniu klawiszy 5 i 1 połączyć się z konsultantem utrzymaniowym poprosić o ofertę na umowę bezterminową za 25 zł/mies z no-limitem na wszystko w kraju. Informację jak to zrobić są w dedykowanym temacie:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... tart=12045

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam