• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #922053  autor: kamerling
 21 kwie 2017, 23:36
Witam bardzo serdecznie! :D

Na wstępie zaznaczę, iż czytam od długiego czasu codziennie Telepolis i forum, jednakże nie czułem nigdy potrzeby rejestracji. Do dzisiaj. :)

Swoje pytanie/problem/sprawę kieruje do @jarekt, który wydaje się być mega kumatym gościem jeśli chodzi o P4 i ich systemy informatyczne, ale też do każdego z Was, kto spotkał się z tym co ja lub może coś sensownego napisać. Do rzeczy...

Mam numer w Play na Kartę. Taryfa Lubię To. Na koncie głównym miałem parę złotych jedynie, na koncie promocyjnym - dużo złotówek ważnych jeszcze parę dni. I tak samo z pakietem Internetu - był on ważny jeszcze parę dni.

I coś mnie tak tknęło, aby dzisiaj zrobić sobie doładowanie poprzez Strefę Doładowań na Facebooku, po czym włączyć pakiet 600 MB celem skumulowania i wydłużenia całkowitej liczby MB o kolejne 30 dni (złotówki oczywiście z automatu są przedłużone tym bonusem, co się dostaje za doładowanie poprzez Aplikację Socializera na Fejsie).

Doładowałem za 50 zł. Teoretycznie miało przedłużyć o 3 miesiące wazność konta głównego = połączenia wychodzące i tak też się stało. Bonusowe złotówki dostałem niemalże od razu. Sprawdziłęm stan ich konta - > wszystko się zgadza. Doszły nowe, skumulowały się i całość się wydłużyła o 30 dni.

Postanowiłem sprawdzić Internet. I jakież moje zdziwienie - wszystkie MB jakie posiadałem stały się tak długo ważne jak połaczenia wychodzące. :shock: Nie rozumiem. Pomyślałem, że i tak kupię ten pakiet dzisiaj - 600 MB za piątaka i zobaczę czy coś się zmieni. Teoretycznie powinien być on także wydłużony o 30 dni i termin ważności powinien pokrywać się z Promocyjnymi Złotówkami jak zawsze miałem.

I co ciekawe, nawet po zakupie pakietu - w dalszym ciągu termin ważności wszelakich MB wynosi tyle, ile wazność połączeń wychodzących.

To jest jakiś błąd w ich systemie? Jak myślicie?
 #922055  autor: jarekt
 21 kwie 2017, 23:48
To nie jest błąd.

W taryfie PnKLT! (podobnie jak taryfach RBM i w taryfie PnKSurf, która jest klonem PnKLT! czy w taryfach internetowych PInK i InK) otrzymujesz Bonus GB za każde doładowanie.

W PnKLT! za 50zł jest Bonus 1,5GB ważny 100 dni... czyli tyle samo ile konto główne po takim doładowaniu.
No i ten Bonus 1,5GB za takie doładowanie łączy się (zgodnie z regulaminem) z tym co jest aktualnie na koncie GB i przedłuża całość o te 100 dni od dnia doładowania.

Także po takim doładowaniu zakup pakietu 600MB jest zupełnie niepotrzebny.
Ale oczywiście jak Ci mało GB z Bonusu to kupujesz pakiet i będzie on ważny minimum 30 dni, chyba że konto GB ma dłuższą ważność to wtedy pakiet jest tak długo ważny jak ważność konta GB.

Czyli w taryfie PnKLT! ładując 50zł poprzez StrDoł otrzymasz:
- 50zł na konto główne i jego wydłużenie o 100 dni (od dnia doładowania);
- 7,50zł na konto promocyjne i jego wydłużenie o 30 dni;
- 1,5GB na konto GB i jego wydłużenie o 100 dni.

PS. Dzięki za miłe słowa.
 #922056  autor: amigo007
 22 kwie 2017, 00:13
Kamerling taka rada dla ciebie, jak wykorzystasz wszystkie bonusy to lepiej zmień taryfę na redbull mobile na kartę. Za doładowanie 50zł, dostaniesz tego bonusa na internet 16gb a nie 1,5gb jak w PnKLT. Różnica kolosalnie większa. No chyba że masz kilka setek na promocyjnym koncie, wtedy rozumiem że musisz to zużyć.
 #922057  autor: jarekt
 22 kwie 2017, 00:25
@amigo007, dzięki, że o tym wspomniałeś - ja nie chciałem się akurat rozpisywać w tej kwestii bo @kamerling napisał, że od dłuższego czasu czyta forum (i to codziennie) więc założyłem, że wie jak ogromny (w porównaniu z PnKLT!) Bonus GB jest w rbmE za doładowanie 50zł i że z jakiegoś powodu chce być jednak w PnKLT!

Ale kto wie, może nie wiedział...

To dodam - gdyby nie wiedział - że w rbmE można mieć i RWK i SD i duży Bonus za doładowanie i nawet mega tani NieLimit rozmów na komórki i stacjonarne.
 #922059  autor: kamerling
 22 kwie 2017, 01:44
To nie jest błąd.

W taryfie PnKLT! (podobnie jak taryfach RBM i w taryfie PnKSurf, która jest klonem PnKLT! czy w taryfach internetowych PInK i InK) otrzymujesz Bonus GB za każde doładowanie.

Aaaa i wszystko jasne. Kompletnie zapomniałem o tym, że po doładowaniu konta otrzymuje się też jakieś bonusowe GB w tej taryfie. Ostatnio ładowałem dawno, dawno temu za ponad 100 zł, swego czasu uruchomiłem też oczywiście bonusy za rejestrację i je sukcesywnie przedłużam do dzisiaj. Dostałem też RWK, dlatego też nie musiałem ładować konta, a jedynie kupowałem pakiet 10zł za 5zł (żeby przedłużyć Promocyjne Złotówki) oraz pakiet 600MB za 5 zł (żeby przedłużyć łączną liczbę MB). Miesięczny wydatek 10 zł, co mi bardzo odpowiada.

Aktualnie na koncie mam ponad 400 Promocyjnych Złotówek, a netu ponad 130 GB, tak więc na razie zmiana taryfy nie wchodzi w grę.

Ale dziękuję za porady, wiem, czytałem o RBM Energy i kombinacjach na SD i RWK. No i jeszcze taki bonus za doładowanie, piękna sprawa. :D Niewykluczone, że się skuszę, ale... to chyba będzie za parę lat. Na razie średnio mi schodzi 10-20 zł miesięcznie z Promocyjnych Złotówek, a netu też srednio tak zuzywam około 10 GB miesięcznie. Także, trochę jest do wykorzystania, a nie chciałbym oczywiście tego teraz tracić przy przechodzeniu do submarki Play.

PS:; A niebawem do akcji wkraczają znowu nakrętki z kodami i pewnie znowu trochę 'zatankuję', eheh.

Dzięki raz jeszcze !

8)