• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #907436  autor: grzesio0401
 26 sty 2017, 21:17
Witam,
gdzie uzyskam najmniejszym kosztem 60min do wszystkich, jeśli w pakiecie to koniecznie autoodnawianie się pakietu co miesiąc, nie są potrzebne smsy oraz internet.
Wykorzystanie to około 40min/mc do 60min/mc na podstawie historii z ostatniego roku
Zasięg nie ważny(w miejscu zamieszkania bardzo dobry zasięg wszystkich sieci)

Wstępne rozpoznanie to:

Fakt Mobile - 60min x 15gr/min = 9zł/mc

Virgin Mobile - Freemium - 30min x 0zł/min + 30min x 0,29zł/min = 8,7zł/mc lub freemium + pakiet 30min = 3zł/mc
Pytanie, czy pakiet za pół darmo odnawia się automatycznie co miesiąc a jeśli nie to czy przy aktywacji pakietu na początku miesiąca minuty najpierw będą pobierane z freemium a potem z tego pakietu? Czytałem o konieczności wyrażenia zgód marketingowych czy to wiąże się z masą ofert telefonicznych i smsowych w VM?
 #907449  autor: sa
 26 sty 2017, 22:17
Pakiety we freemium trzeba aktywować co m-c samodzielnie,niestety,aktywuje się tylko główny, ale tylko na 6 m-cy potem trzeba ręcznie go aktywować.
 #907508  autor: Gregrin
 27 sty 2017, 10:16
grzesio0401 pisze: Pytanie, czy pakiet za pół darmo odnawia się automatycznie co miesiąc
Nie. Automatycznie odnawia się tylko same freemium czyli 30min.
grzesio0401 pisze:a jeśli nie to czy przy aktywacji pakietu na początku miesiąca minuty najpierw będą pobierane z freemium a potem z tego pakietu?
To bez różnicy bo pakiety dodatkowe są ważne tak samo jak freemium. Jeśli włączysz freemium i masz je ważne np np do 30-stego (zależne od tego kiedy włączysz freemium) danego miesiąca to pakiety dodatkowe (niezależnie od daty ich włączenia) tez będą ważne do 30-stego (nawet włączone 30-stego).
grzesio0401 pisze:Czytałem o konieczności wyrażenia zgód marketingowych czy to wiąże się z masą ofert telefonicznych i smsowych w VM?
U mnie pojawił się spam http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 36#p888636 ale nie mogę na 100% potwierdzić ze to z virgin bo numer wcześniej był w innych sieciach. Na pocieszenie napisze ze po wysłaniu sms'a i skontaktowaniu się z firma która dzwoniła sytuacja się uspokoiła.

Co do faktmobile, są w nim kody na darmowe minuty (10min na tydzień z możliwością sumowania) podawane na forum. Wystarczy wysłać darmowego sms'a żeby dostać te 10min ciekawa opcja do rozważenia. Niestety ni da się ich włączać "zdalnie". Zdalnie jest np pakiet 100min za 9zl (który tez łączy się z tymi minutami).