• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #909230  autor: asffaf
 04 lut 2017, 09:11
1. Zmieniasz oferte na Play na kartę Rok ważności konta *163*2#
2. Po 24 godz. od przeniesienia wklepujesz stosowny kod na RWK *111*692*1#
3.Nastąpnie po wydłużeniu się konta zmieniasz na Red Bull MOBILE Energy *163*99#,
4. Uruchamiasz SD i cieszysz się RWK i SD *188# ALBO *111*188*1#

Wystarczyło poszukać.
 #909259  autor: garfield-
 04 lut 2017, 11:21
albo, jeśli jeszcze nie odebrałeś bonusa za rejestrację, to możesz go odpalić i zrobić sobie w dowolnej taryfie Playowej.
 #909268  autor: jarekt
 04 lut 2017, 12:16
@garfield, w dowolnej, ale w której jest RWK za rejestrację (czyli poza RBM1 i RBM5) i w której jest Stan Darmowy (czyli poza PnKRWK i PF).
Także poza tymi 4-5 taryfami (czy sześcioma bo Play Freshów to chyba jest z 4 albo nawet 5 wariantów) to w dowolnej :)

I żeby Cię jeszcze bardziej "pogrążyć" (taki żarcik oczywiście) to nie może to być również żadna taryfa data/internetowa czyli żaden PInK, InK czy starsze POnK, NPonK, POnK4L bo o ile jest w nich RWK za rejestrację to nie ma w żadnej Stanu Darmowego, a z niektórych tych taryf (tych starszych 3) to nawet nie można dzwonić :)
Ostatnio zmieniony 04 lut 2017, 12:51 przez jarekt, łącznie zmieniany 1 raz.
 #909276  autor: garfield-
 04 lut 2017, 12:48
Fakt, może nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie, ale
chodziło mi o sposób osiągnięcia RWK tam gdzie jest stan darmowy, że można go osiągnąć jeszcze dzięki bonusowi w tych taryfach, a oczywiście , że trzeba wziąć taką w której to występuje.
jarekt pisze:w dowolnej, ale w której jest RWK za rejestrację (czyli poza RBM1 i RBM7MNP) i w której jest Stan Darmowy (czyli poza PnKRWK i PF).
Także poza tymi 4-5 taryfami (czy sześcioma bo Play Freshów to chyba jest z 4 albo nawet 5 wariantów) to w dowolnej
a ja ciebie teraz trochę "pogrążę" bo w RBM7MNP jest RWK :P w RBM5 nie ma :P

Lepiej byś mu napisał wprost jakie ma taryfy z RWK z bonusem bo teraz to nieźle zakręciłeś :) przy czym ja rozumiem co masz na myśli, ale osoba pytająca może nie skumać, tak sądzę, bo to pytanie z serii tych prostszych - przynajmniej dla nas, a dla niej niej już nie skoro pyta :)
 #909278  autor: jarekt
 04 lut 2017, 12:56
garfield- pisze:a ja ciebie teraz trochę "pogrążę"
No tak, dałem ciała (już poprawiłem). Pisałem o tym dziesiątki razy każdemu jak to jest w tym RBM, gdzie jest RWK a gdzie nie ma za rejestrację i jak łatwo to sobie zapamiętać i nagle sam takiego byka walnąłem, sam nie wiem jak to się stało, że tam RBM7MNP wpisałem a nie RBM5 odruchowo tak jak zawsze. No nie wiem czemu. Piwko sobie wyciągnąłem ale jeszcze nawet nie otworzyłem, więc to nie to. Nie wiem, może już stary jestem i to początek jakichś problemów umysłowych :)

Na razie nic więcej już w temacie nie piszę bo wszystko jest już w zasadzie napisane ale jeśli czegoś nie będzie rozumiał to powinien zapytać - niech się nie krępuje. Może akurat się zna dobrze na tych sprawach i rozszyfruje nasze posty bez problemu a tylko w Play jest (będzie?) nowy i nie zna za dobrze oferty. Zobaczymy co napisze :)

---edit---
PS. Już chyba wiem skąd ten błąd (i że jeszcze kilka razy może mi się on w życiu tzn. tutaj przytrafić) - ja po prostu jestem stary i pamiętam doskonale te 2 najstarsze taryfy w RBM czyli właśnie RBM1 i RBM7MNP i że RBM7MNP to jest po prostu RBM1 ale z przeniesienia i że w obydwu zawsze było i będzie 150 dni ważności konta i Bonusu GB za doładowanie 50zł. I tak to mi się gdzieś głęboko zakorzeniło, a tylko Gruszka (i Zarząd P4) wszystko zepsuł gdy usunęli DILa z RBM7MNP (a zostawili w RBM1 i oczywiście w RBM5) i mi narobił bałaganu w głowie w dodatku ciągle zaprzeczając, że żadnego DILa z RBM7MNP nie usunęli :) no i oczywiście w konsekwencji dając RWK za Rejestrację tylko tam gdzie nie ma DILa (czyli w RBM7MNP i rbmEnergy no i we wszystkich taryfach Play i Fakt bo w nich również nie ma DILa).
Wina Gruszki :)