• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #841390  autor: iPlus
 20 gru 2015, 21:04
jak wybrać numer w Orange w starterze bez numeru ?

chodzi o startery w których jest opcja wyboru numeru,

może ktoś kto zna tą opcje napisać jak się wybiera taki numer - sms, kod czy jak ?

to wybranie numeru jest jakoś ograniczone czasowo czy można wybierać do woli ?

ile to kosztuje ?
 #841392  autor: szunaj
 20 gru 2015, 21:29
Po włożeniu karty uruchamia się aplikacja i pokazuje się numer.Ważne by nie zaakceptować, wtedy mozesz podać swoje 5 cyfr i system Ci podpowiada.Wszystkie przeglądnięte numery są dla Ciebie zablokowane przez jakiś czas.Mi udało dobrać się numer który różni się tylko drugą cyfrą od numeru żony. Zresztą na starterze wszystko pisze.Nic nie kosztuje (oczywiście nie licząc zakupupu startera)
 #841415  autor: VIP-Card
 21 gru 2015, 08:25
Fajna sprawa z tym Wybierz swój numer. Mnie udało się dobrać numer łudząco przypominający stacjonarny z poznańskiej strefy numeracyjnej (51 XXX XX XX) gdzie cała reszta końcówki była identyczna jak złotko które mus sprzedałem.
 #841517  autor: iPlus
 21 gru 2015, 20:25
szunaj pisze:Po włożeniu karty uruchamia się aplikacja i pokazuje się numer.Ważne by nie zaakceptować, wtedy mozesz podać swoje 5 cyfr i system Ci podpowiada.Wszystkie przeglądnięte numery są dla Ciebie zablokowane przez jakiś czas.Mi udało dobrać się numer który różni się tylko drugą cyfrą od numeru żony. Zresztą na starterze wszystko pisze.Nic nie kosztuje (oczywiście nie licząc zakupupu startera)
co znaczy,że numery są zablokowane ?

to jak można wybrać numer jeśli są zablokowane ?
 #842780  autor: reboot
 29 gru 2015, 21:00
Wszystko jest opisane na podanej wyżej stronie.
W trakcie aktywacji startera możesz przejrzeć do 200 różnych numerów MSISDN. Po osiągnięciu limitu można pojawi się odpowiednia informacja. Wszystkie obejrzane numery są widoczne i dostępne w trakcie aktywacji startera po wybraniu opcji Historia. Na wybór numeru i taryfy masz 2 godzin od uruchomienia telefonu. Po tym czasie zostaną przydzielony aktualny wybrany numer i taryfa.

WKS
 #842787  autor: iPlus
 29 gru 2015, 22:07
historia to fikcja, chciałem w to wejść kiedy przejrzałem numery i nie wpuszcza, w ogóle nie pokazują się tam numery które przeglądałem, jakiś komunikat, że nie jest to dostępne,

na drugiej simce przeglądałem numery, nie były zablokowane na dwie godziny po przejreniu na pierwszej simce, wiem bo spisałem na kartce numery które mi się podobały do których chciałem wrócić żeby wybrać a tu historia niedostępna,

na drugiej sim wybrałem numer, nie z histori tylko podczas przeglądania, nie chciałem ryzykować z historią jak na pierwszej simce,

dużo jest zwykłych numerów, mało fajnych,

jak przedłużyć ważność konta o rok ?

co z pierwszą sim, jeśli minie ponad dwie godziny i nie ma wybranego numeru to sam się numer przydzieli czy będzie można wybrać numer po iluś tam godinach odczekania ?

ok, konto o rok przedłużone, pytanie nieważne
 #908271  autor: aster
 30 sty 2017, 10:26
Jak wygląda dziś starter z opcją wybrania sobie numeru skoro trzeba się rejestrować u wielkiego brata? Rejestrujesz po prostu starter bez numeru tel. a później sobie w domu dobierasz numer?
 #908281  autor: KR2615
 30 sty 2017, 11:59
Pewnie też się tak da. W grudniu ogarnąłem "Wybierz swój numer w ten sposób", że wybrałem numer a potem wysłałem SMSa pod 80028 i sklonowałem swój abonament w Orange. Aplikacja do wybierania numerów działa pomimo niezarejestrowanej karty.