• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #877644  autor: piowoc
 17 lip 2016, 16:15
W nawiazaniu do tego watku:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 31#p874631

Przylatuje do Polski 26 lipca na 2 tygodnie. Polecono mi oferta Orange "na karte", ale pozostaje kwestia rejestracji karty SIM. Jesli tego nie da sie zalatwic od reki, tylko trzeba czekac kilka dni to nie bedzie mialo to sensu w moim przypadku, wiec chcialbym sie upewnic jak to obecnie w praktyce dziala i czy sa jakiekolwiek roznice pomiedzy operatorami.

Bedze wdzieczny za odpowiedz!
 #877645  autor: bartek07
 17 lip 2016, 16:17
Rejestrację numeru załatwiłem już tydzień temu w sieci PLAY w Bonarce w Krakowie.
Poproszono mnie o dowód osobisty i w moim przypadku musiałem podać Panu kwotę jaką mam na koncie żeby sprawdził, że mam ten numer. Całość nie trwała dłużej jak 5 minut.
Byłem w piątek o około 12:00 także kolejek nie było.
Wszystko odbyło się na miejscu bez żadnych problemów.
 #877859  autor: odkrywca1
 18 lip 2016, 22:32
Proponuję kupić starter na alledrogo
można zamówić do paczkomatu jak nie masz adresu pobytu jeszcze. wybierz paczkomat koło lotniska i będzie czekał na ciebie starter bez zadnej rejestracji
http://allegro.pl/nowe-startery-orange- ... 90410.html
tu jest możliwość zamówienia przez inpost i starter jest z 2 pln a inpost 8 pln ( koszt braku rejestracji)

PS_ podając link nie zamierzam naruszyć regulaminu a oferta jest losowa i nie jest wystawiona przeze mnie ( jeżeli link na rusza to proszę o usunięci )
 #877911  autor: Przemix
 19 lip 2016, 12:56
z paczkomatem ciężko się będzie wstrzelić w termin wysyłki, dostawy, i czas przebywania karty w paczkomacie bo to nie jest wieczne a ograniczone do chyba 24h. Ale jest to wykonalne, za płatnym smsem można ten odbiór wydłużyć ponad 24h ale plan ma wiele słabych punktów :p
 #877917  autor: odkrywca1
 19 lip 2016, 13:43
Przemix pisze:z paczkomatem ciężko się będzie wstrzelić w termin wysyłki, dostawy, i czas przebywania karty w paczkomacie bo to nie jest wieczne a ograniczone do chyba 24h. Ale jest to wykonalne, za płatnym smsem można ten odbiór wydłużyć ponad 24h ale plan ma wiele słabych punktów :p
W paczkomacie paczka jest 72h po tym terminie jedzie do sortowni inpost
Edit: można to jeszcze wydłużyć odpłatnie o 4 dni
http://blog.inpost.pl/2014/12/nie-dam-r ... -w-72.html
Da się to ogarnąć ;)
Niestety ale wprowadzając rejestrację utrudnili życie zwykłym ludziom a terroryści mają i tak na to wy**bane

Ja tylko dałem kolejną możliwość, wyżej koledzy pisali żeby kupił w kiosku i drałował do salonu rejestrować, ale kto normalny po przylocie do Polski myśli o rejestracji to jest chore i tyle
 #896688  autor: -Gosc-
 22 lis 2016, 12:53
Ja to samo mogę zrobić prościej i szybciej, z domu, z banku. Nie muszę transferować swoich danych przez jakiegoś kolportera :lol:

Amplifying jest na tym forum zabroniony

-> Zasady złamane przez: Użytkownik KolMod <-
-> Usunięto cytat <-
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 21:32 przez Blank, łącznie zmieniany 2 razy. Powód: edycja
 #896694  autor: Remington
 22 lis 2016, 13:08
-Gosc- pisze:Ja to samo mogę zrobić prościej i szybciej, z domu, z banku. Nie muszę transferować swoich danych przez jakiegoś kolportera :lol:
Tylko przez firmę Blue Media :D
 #896703  autor: bobiwr
 22 lis 2016, 14:01
Czym się podniecacie jeden post - REKLAMA za FREE :oops:
Edit: W związku z ingerencją administratora i usunięciem postu wyżej, ta moja wypowiedź straciła sens.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2016, 07:43 przez bobiwr, łącznie zmieniany 1 raz.
 #896769  autor: barney89
 22 lis 2016, 21:22
Witam, pytanie adekwatne do tematu. Otrzymalem sms, ze jezeli nie zarejestruje nr zostanie on wylaczony 2.02.17. Jednak musi byc zarejestrowany skoro przenioslem go z innej sieci. Jak to mozliwe?
 #896770  autor: Blank
 22 lis 2016, 21:29
Nie musi. O warunkach decyduje operator. Może uznać, że numer po przeniesieniu nie jest zarejestrowany.

W orange numer jest zarejestrowany zarówno po przeniesieniu jak i w wypadku, gdy KIEDYKOLWIEK była na nim umowa.
Skontaktuj się ze swoim operatorem, i zapytaj czy na pewno musisz rejestrować. Możliwe, że to błąd, albo tylko wystarczy potwierdzenie telefonicznie danych.

PS. Jeśli numer w plusie na kartę, rejestrując podaj PEŁNE DANE - imię, nazwisko, PESEL, adres i numer dowodu - to jedyny operator, który ODRZUCA możliwość przeniesienia numeru, jeśli podano tylko imię, nazwisko i PESEL.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #896775  autor: barney89
 22 lis 2016, 22:05
Nr w virgin mobile. Niestety brak odpowiedzi i na mejla i na infolinii...
 #896829  autor: macc
 23 lis 2016, 11:14
Wszystkie karty nieodpalone różnych operatorów , które mam w domu mogę wyrzucić do kosza. Bo którą chcę włączyć to brak możliwości połączenia się nawet z BOK operatora by kartę zarejestrować?.
 #896831  autor: zoltan666
 23 lis 2016, 11:49
W przypadku kart Orange może się udać rejestracja poprzez sms, jeśli masz już jakiś numer zarejestrowany w tej sieci i był zarejestrowany metodą tradycyjną.
 #897076  autor: Leo
 24 lis 2016, 23:23
Co się dzieje teraz z kartą Nju po rozwiązaniu umowy abonamentowej i przeniesieniu na kartę a następnie do Orange SMS-em ? Dokładnie chodzi o to czy karta jest zarejestrowana czy tak jak było kiedyś przechodzi na anonimową ?
 #897251  autor: macc
 25 lis 2016, 22:12
W Rodzinie Naszej po przeniesieniu :
5. Na Twoim koncie obecnie znajduje się kwota 2 zł. które możesz wykorzystać dowolnie. Promocyjnie włączylismy dla Ciebie "Pakiet w naszej taniej" o którym możesz poczytać tutaj. Doładuj konto kwotą co najmniej 25 zł, a my jednorazowo zasilimy Twoje konto kwotą 20 zł.
dali czadu nie ma co :wink:
 #897546  autor: Przemix
 27 lis 2016, 21:01
Czy w orange rejestrując metodą sms, da się nadpisać aktualne dane czyli tak jakby zrobić cesję bez chodzenia do salonu?
 #897550  autor: zoltan666
 27 lis 2016, 21:15
Żadnych danych tą metodą rejestracji nie zmienisz. Tylko sama rejestracja.