• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #894343  autor: Marcin1108
 04 lis 2016, 22:00
Witam, posiadam starą kartę sim prepaid ORANGE, obecnie używam na niej taryfy Orange Free na kartę. Nie mogłem połączyć się z siecią LTE więc skontaktowałem się z Orange, a tam mi powiedziano, że moja karta SIM nie obsługuje LTE i muszę ją wymienić... za jedyne 25 zł.

Uważam, że to trochę przesada, tym bardziej, że przenosząc numer z jakiejkolwiek innej sieci dostaje się nową kartę sim z obsługą LTE za darmo, a ja mam numer wiele lat i mam za to płacić?

Czy jest jakaś możliwość uzyskać bezpłatnie wymianę takiej karty sim?
 #894347  autor: xander21
 04 lis 2016, 22:17
Jeśli wadliwa to za free. W innym wypadku 25zł. Czyli musisz poprostu powiedzieć, że nie działa lte. A jak to nie pomoże to przenosisz numer byle gdzie i wracasz z powrotem.
 #894679  autor: orson_dzi
 07 lis 2016, 20:20
A co masz napisane na karcie SIM? Czy w ogóle masz cokolwiek obok numeru karty SIM?

A wymiana starej karty STK na nową obsługującą LTE jest bezpłatne. 95% salonów będzie twierdziło inaczej :)

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #894709  autor: Ryszard Lubicz
 08 lis 2016, 09:55
orson_dzi pisze:A co masz napisane na karcie SIM? Czy w ogóle masz cokolwiek obok numeru karty SIM?
Mam tylko napisany jakiś ciąg liczb.
Pytam bo powoli po latach namawiań skłaniam się do kupna smartfona i chcę trochę korzystać z internetu. Ale słabo się na tym znam.

Grażynko wybacz...
 #894911  autor: Orange Ekspert
 09 lis 2016, 20:40
Marcin1108 pisze:Witam, posiadam starą kartę sim prepaid ORANGE, obecnie używam na niej taryfy Orange Free na kartę. Nie mogłem połączyć się z siecią LTE więc skontaktowałem się z Orange, a tam mi powiedziano, że moja karta SIM nie obsługuje LTE i muszę ją wymienić... za jedyne 25 zł.

Uważam, że to trochę przesada, tym bardziej, że przenosząc numer z jakiejkolwiek innej sieci dostaje się nową kartę sim z obsługą LTE za darmo, a ja mam numer wiele lat i mam za to płacić?

Aktualnie wyrobienie duplikatu karty SIM jest płatne - koszt 25zł.
 #895216  autor: Marcin1108
 12 lis 2016, 15:49
W salonie jak powiedziałem, że przenoszę do innej sieci numer na jeden dzień, a następnego dnia przyjdę znowu do Orange przenieść i dostanę za darmo nową karte sim, postanowili wymienić mi kartę bezpłatnie.
 #895259  autor: -Gosc-
 12 lis 2016, 22:32
Marcin1108 pisze:Witam, posiadam starą kartę sim prepaid ORANGE, obecnie używam na niej taryfy Orange Free na kartę. Nie mogłem połączyć się z siecią LTE więc skontaktowałem się z Orange, a tam mi powiedziano, że moja karta SIM nie obsługuje LTE i muszę ją wymienić... za jedyne 25 zł.

Uszkodzić kartę elektrycznie i zgłosić że przestała działać i wymienić za darmo, inaczej kasują 25zł (nota bene złodziejstwo).
 #895263  autor: belciu
 13 lis 2016, 05:18
Ja wymienilem wczoraj karte sim bo zgubilem stara
Skasowali 25zl ale moglem jakis gadzet sobie wybrac za ta cene to wziolem powerbank 2000mah za 29zl czyli doplacilem 4zl
Takie troche na sile kupowanie ale zawsze lepsze to niz nic.