• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #886719  autor: biala1991
 10 wrz 2016, 10:07
Po doładowaniu konta w ramach przymusowej "promocji" wyłączyli mi taryfę Frii rozmowy w T Mobile i Heyah. Mieli ułatwiać kasując wykupione pakiety:D a zajumali taryfę. W regulaminie nie zająkneli się na temat zmian we Frii, zastanawiam się co będzie po zakończeniu promocji? Jeśli się nie zgodzę na przedłużenie uruchomią mi Frii rozmowy, które samowolnie wyłączyli i będę musiała za to drugi raz zapłacić?:D A jeśli się zgodzę to przedłużą raptem na miesiąc? bo promocja trwa do końca października. A potem patrz pkt. wyżej czyli powtórna opłata za przywrócenie Frii rozmów? Ułatwienia..:D
 #886735  autor: Ramirez
 10 wrz 2016, 12:26
Nie warto sie denerwować. Prościej zmienić sieć tym bardziej że oferta na karte w pozostałych sieciach jest korzystniejsza. Tmobile to bardzo problematyczna firma. Tam nic nie działa jak trzeba, trzeba się do tego przyzwyczaić :D
 #886777  autor: biala1991
 10 wrz 2016, 17:12
Ja już dawno ewakuowałam się z TM :) chodzi o nr którym zarządzam. To dobrze, że użytkownik poinformował mnie że przyszły jakieś smsy, bo z regulaminu nie wynika że "promocja" wyłączy Frii rozmowy.
Trochę interesuje się tematem więc wiem że zasilenie, które w innych sieciach jest premiowane bonusami w TM może zdewastować konto a co z mniej obeznanym klientem, który nie potrafi obsługiwać sms? Wykupił darmowe rozmowy w sieci, nawet mu do głowy nie przyjdzie że po doładowaniu operator samowolnie wyłączy mu usługę. Promocja się kończy a klient zostaje bez Frii rozmów i bez świadomości że przestały działać. Dopiero stan konta uzmysłowi mu bolesną prawdę :)
 #886961  autor: zolvio
 11 wrz 2016, 23:43
W nawiązaniu do postu Białej opiszę swoje przygody. Generalnie jest to podobny przypadek, gdy nowe promocje włączane automatycznie przez operatora kasują stare. Nie było sensu zakładać nowego wątku - piszę tutaj.

Zakupiłem i zarejestrowałem 5 złotowy starter T-M w punkcie - był mi potrzebny żeby użyć go do zarejestrowania innych kart T-M, które są porozrzucane w modemach i rodzinie.
Po doładowaniu za 10 zł miałem w sumie 5+10+10(Szalone złotówki), no to sprawdziłem, czy da się kupić i używać STRONG LTE (3GBza 20zł). Działało przez kilka dni zgodnie z regulaminem (tj. pomimo stanu konta 0.00 zł), potem dostałem serię SMS:
- dziękujemy za rejestrację itd
- Oferta za darmo do T-M i Heyah została włączona itd
- Oferta STRONG LTE została wyłaczona (!) po prostu po kilku dniach używania wyłączyli mi pakiet 30 dniowy. Żeby było ciekawiej, to ważność "szalonych złotówek " konczy się jutro, czyli TEOERETYCZNIE mam jeszcze ważne konto. *101# pokazuje mi datę ważności 4 października - taką jak miałem ważność pakietu "Stronga".

Kolejnym negatywnym działaniem T-M jest wysyłanie mi SMSów reklamowych, spamu etc. pomimo wysłania przeze mnie słynnej serii smsów NIE1...NIE6, ALL ON -blokada premium etc. Niestety bez rezultatu.

Posiadam drugi numer T-M na kartę, używam Stronga jako główne łącze. Kolejny raz tak się zdarzyło, że w dzień poprzedzający włączenie pakietu operator włącza lejek, nie da się wogóle korzystać. Mam nadzieję, że jutro będzie działało w porządku.

Jestem wdzięczny operatorowi T-M za naukę, jaką mi dał. Zastanawiałem się nad abonamentem, teraz widzę że to byłoby czyste szaleństwo. Z drugiej strony nawet na karcie człowiek jest na straconej pozycji, na szczęście tylko do wysokości salda. Lekcja kosztowała mnie 15 zł, ponieważ szkoda mi czasu i nerwów na "składanie reklamacji". Druga karta też już do zużycia środków i dołączy do mojej kolekcji.

Post ma na celu wyłącznie podzielenie się z Wami nauką, jaką udzielił mi operator.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
 #886963  autor: goldenmen
 12 wrz 2016, 00:09
zolvio pisze:W nawiązaniu do postu Białej opiszę swoje przygody. Generalnie jest to podobny przypadek, gdy nowe promocje włączane automatycznie przez operatora kasują stare. Nie było sensu zakładać nowego wątku - piszę tutaj.

Zakupiłem i zarejestrowałem 5 złotowy starter T-M w punkcie - był mi potrzebny żeby użyć go do zarejestrowania innych kart T-M, które są porozrzucane w modemach i rodzinie.
Po doładowaniu za 10 zł miałem w sumie 5+10+10(Szalone złotówki), no to sprawdziłem, czy da się kupić i używać STRONG LTE (3GBza 20zł). Działało przez kilka dni zgodnie z regulaminem (tj. pomimo stanu konta 0.00 zł), potem dostałem serię SMS:
- dziękujemy za rejestrację itd
- Oferta za darmo do T-M i Heyah została włączona itd
- Oferta STRONG LTE została wyłaczona (!) po prostu po kilku dniach używania wyłączyli mi pakiet 30 dniowy. Żeby było ciekawiej, to ważność "szalonych złotówek " konczy się jutro, czyli TEOERETYCZNIE mam jeszcze ważne konto. *101# pokazuje mi datę ważności 4 października - taką jak miałem ważność pakietu "Stronga".

Kolejnym negatywnym działaniem T-M jest wysyłanie mi SMSów reklamowych, spamu etc. pomimo wysłania przeze mnie słynnej serii smsów NIE1...NIE6, ALL ON -blokada premium etc. Niestety bez rezultatu.

Posiadam drugi numer T-M na kartę, używam Stronga jako główne łącze. Kolejny raz tak się zdarzyło, że w dzień poprzedzający włączenie pakietu operator włącza lejek, nie da się wogóle korzystać. Mam nadzieję, że jutro będzie działało w porządku.

Jestem wdzięczny operatorowi T-M za naukę, jaką mi dał. Zastanawiałem się nad abonamentem, teraz widzę że to byłoby czyste szaleństwo. Z drugiej strony nawet na karcie człowiek jest na straconej pozycji, na szczęście tylko do wysokości salda. Lekcja kosztowała mnie 15 zł, ponieważ szkoda mi czasu i nerwów na "składanie reklamacji". Druga karta też już do zużycia środków i dołączy do mojej kolekcji.

Post ma na celu wyłącznie podzielenie się z Wami nauką, jaką udzielił mi operator.

jak rejestrowałes kartę to mogłeś zaznaczyć że nie wyrażasz zgody na spam itd.
gdy miałbyś zaznaczone piszesz skargę z żądaniem wypłaty odszkodowania i skarge do UKE GIODO UOKIK itd.z tymi sms wysłałnymi NIE1 itd moga kombinowac że nie wysłąłęs zorbiłes to zle pod zły numer błąd systemu itd.
 #887054  autor: biala1991
 12 wrz 2016, 19:15
Wygląda na to że nowa promocja uśmierca wszystko jak leci, nawet usługi nie wymienione w regulaminie. :) O ile jeszcze wyłączenie Frii rozmów można na siłę tłumaczyć, że to usługa podobna do nielimitowanych rozmów w sieci i zapomnieli umieścić ją w regulaminie o tyle wyłączenie pakietu internetowego to już granda.
Ten regulamin jest wyjątkowo "przejrzysty". Szczególnie intryguje mnie pkt 2.3 i pkt 2.4.2, w jednym i drugim są wymienione dokładnie te same usługi ale wg pierwszego po doładowaniu zostają wyłączone a wg drugiego zawieszone. Ja dostałam sms o wyłączeniu Frii rozmów, może to znaczy że ta taryfa zostanie całkiem zniknięta a uruchomiona promocyjnie darmówka w sieci wchodzi na stałe? Chociaż przeczą temu inne pkt regulaminu, zgodnie z którymi z promocji można korzystać tylko w okresie jej obowiązywania a po zakończeniu klient będzie rozliczany wg cennika
 #887056  autor: biala1991
 12 wrz 2016, 19:21
goldenmen pisze:jak rejestrowałes kartę to mogłeś zaznaczyć że nie wyrażasz zgody na spam itd.
gdy miałbyś zaznaczone piszesz skargę z żądaniem wypłaty odszkodowania i skarge do UKE GIODO UOKIK itd.z tymi sms wysłałnymi NIE1 itd moga kombinowac że nie wysłąłęs zorbiłes to zle pod zły numer błąd systemu itd.
Ja rejestrowałam nr przez infolinię, konsul mnie o nic nie pytał, po chwili przyszedł sms: ZLECENIE zgód marketingowych zostało zrealizowane. Większość klientów machnie na to ręką a TM to wykorzystuje
 #887065  autor: zoltan666
 12 wrz 2016, 20:01
biala1991 pisze:Ten regulamin jest wyjątkowo "przejrzysty". Szczególnie intryguje mnie pkt 2.3 i pkt 2.4.2, w jednym i drugim są wymienione dokładnie te same usługi ale wg pierwszego po doładowaniu zostają wyłączone a wg drugiego zawieszone.
Pkt. 2.4.2 dotyczy użytkowników którzy w momencie aktywacji Oferty promocyjnej posiadają na swoim koncie aktywną usługę „Rok Ważności Konta” lub „Rok Ważności Konta po każdej rozmowie”:
 #887097  autor: biala1991
 13 wrz 2016, 00:57
zoltan666 pisze:
biala1991 pisze:Ten regulamin jest wyjątkowo "przejrzysty". Szczególnie intryguje mnie pkt 2.3 i pkt 2.4.2, w jednym i drugim są wymienione dokładnie te same usługi ale wg pierwszego po doładowaniu zostają wyłączone a wg drugiego zawieszone.
Pkt. 2.4.2 dotyczy użytkowników którzy w momencie aktywacji Oferty promocyjnej posiadają na swoim koncie aktywną usługę „Rok Ważności Konta” lub „Rok Ważności Konta po każdej rozmowie”:
Szkoda że trzeba się tego domyślać, bo z samej treści pkt 2.4.2 to absolutnie nie wynika.

W takim razie co z usługami wyłączonymi zgodnie z pkt 2.3? Tzn co będzie po zakończeniu promocji? Jeśli dalej chce korzystać z bezpłatnych rozmów w sieci muszę drugi raz zapłacić za uruchomienie Frii rozmów?