Tytuł trochę mylący ale nie dało się zawrzeć całego sensu w tytule. Chodzi o to czy jeżeli wpiszemy kod ze zdrapki błędnie 3 razy pod rząd to Plus blokuje możliwość doładowania konta?
Ale zacznę od początku:
Kolega prosił żebym mu kupił kod doładowania z Plusa za 50 zł (była niedziela i ciężko o jakiś otwarty sklep na wsi). Kupiłem na Allegro i kod dostałem Automaterem. Kod który dostałem był błędny ale tego jeszcze wtedy nie wiedziałem więc kolega zaczął wpisywać, najpierw wywaliło mu błąd "provider matching failed", tak ze 3 razy. Potem próba zadzwonienia na 5555, tam informacja, ze kod za krótki, chociaż był 16-cyfrowy. Kolejne próby przez *123*, tym razem zaczęła się wyświetlać informacja "niepoprawny telekod". W końcu zrezygnowany zgłaszam reklamację i dostaję nowy kod, dalej to samo "niepoprawny telekod". Kolega w akcie desperacji zakupił jakiś kod na stacji benzynowej, ale znowu "niepoprawny telekod".
Sprawę rozwiązała rozmowa z konsultantem który powiedział, że wpisanie 3 razy błędnego telekodu powoduje blokadę możliwości doładowania konta. Konsultant odblokował możliwość doładowania i kod który dostałem po reklamacji ładnie wszedł.
Dlatego mam do was jako ekspertów pytanie. Ktoś się już spotkał z czymś takim, prawdą jest to co mówi konsultant, że po 3 błędnych kodach blokują? Jeśli tak to czy po jakimś czasie samoczynnie się to odblokowuje czy trzeba interweniować?