• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #875681  autor: Maciej Loret
 07 lip 2016, 13:51
Witam,

1. jak skorzystać z internetu w telefonie? Na koncie głównym mam 1zł, na promocyjnym prawie 6zł. Przed przeniesieniem od innego operatora internet działa bezproblemowo od paru lat.
2. z jaką prędkością działa internet i czy wystarczy ona do działania Janosika?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #875989  autor: cyanoone
 08 lip 2016, 21:00
Maciej Loret pisze:jak skorzystać z internetu w telefonie?
Włącz roaming danych w telefonie.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #875994  autor: reboot
 08 lip 2016, 21:41
Gregrin - z regulaminu. Ciężko w praktyce zweryfikować czy ma się 1kB/s czy 4kB/s robiąc to z poziomu telefonu.

WKS
 #876007  autor: Maciej Loret
 08 lip 2016, 22:35
reboot pisze:1. Wkładasz kartę do telefonu, dostajesz ustawienia konfiguracyjne i korzystasz.
To nie to. Walczyłem, ale się poddałem... Zresetowałem telefon i zaczęło działać bezbłędnie.
reboot pisze: 2. Jest lejek 32kb/s
Nie wiem ile jest faktycznie.
Ale... przez 7h Yanosik jakoś dawał radę w mojej Lumii. Aż byłem zaskoczony, że nie było problemów zasilaniem i więcej energii było dostarczane niż pobierane przez nawigację (jasność na min., BT i Wi-Fi wyłączone, inne programy również). Niestety wszystko byłoby OK, gdyby nie zasięg sieci na drogach niższej kategorii niż wojewódzkie... Tutaj jest źle (nie wiem czy to tylko Play czy działa roaming krajowy)... W każdym razie do Yanosika lejek z RBM wystarczy, w międzyczasie nawet emaile były pobierane (zapomniałem wyłączyć)...

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret