Mam nowy problem, tzn problem jest juz od 2 lat, ale ostatnio mam go duzo czesciej.
Jak jestem w duzych w miastach (jak na Polske

) czesto zamraza mi sesje, jak to reklamowalem to mi powiedzieli, ze uzywam udostepniania na smartfonie innym urzadzeniom. Tylko, ze ja mam tam taryfe Orange Free na Karte gdzie moge to robic bo to typowo taryfa do routerow i modemow.
Do tego zamrazanie wystepuje rowniez gdy nie udostepniam polaczenia, a nawet nie sciagam jakos duzej ilosci danych - przy zakupie biletow komunikacji, placeniu za parking czy sprawdzaniu konta przez aplikacje. Na co dostalem info, ze to cos nie tak z moim smartfonem... To HTC One X z brandem TMobile bez simlocka (nigdy go nie mial).
Oczywiscie netu na kartach Play, Tmobile i Plus nic nie zamraza i nie przywiesza.
Karta wymieniona na ich najnowsza z LTE + funkcjonalnosc NFC do platnosci zblizeniowych z kontem i karta przedplacona w mBanku.
A najlepsze na koniec. Mam tez MiniMaxa Playa i tu transfer danych w roamingu krajowym Orange dziala bez najmniejszego problemu.
Ma ktos jakis pomysl co moze byc jeszcze nie tak ??
Jedna rzecz czeka na zrobienie, ale ze wzgledu na ilosc danych nie chce mi sie wgrywac wszystkiego od poczatku, a zrobilbym flasha na czyste niebrandowane oprogramowanie.
Tyle, ze latem mnie znajomi odwiedzili z tabletem Sony z karta Orange i uruchomiona promocja 6GB za 6zl i mieli dokladnie to samo w tych samych miejscach. Czy orange ma jakis problem ze swoim oprogramowaniem bilingowym czy nadajnikow ??