• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #76397  autor: mol
 27 maja 2006, 09:36
Wczoraj chciałem sobie ustawić w telefonie kontrole PIN, toteż wpisałem kod i nagle karta mi się zablokowała :( Muszę podać nr. PUK którego nie potrafię znaleźć. Co w tej sytuacji mogę zrobić, aby odblokować SIMa??

#76408  autor: Kamel
 27 maja 2006, 10:34
Jeśli nie możesz odnaleźć kodu PUK, to dzwoń do Biura Obsługi Klienta, tam na pewno powiedzą co zrobić, aby odblokować kartę.
 #76417  autor: ywis
 27 maja 2006, 11:26
mol80 pisze:Wczoraj chciałem sobie ustawić w telefonie kontrole PIN, toteż wpisałem kod i nagle karta mi się zablokowała :( Muszę podać nr. PUK którego nie potrafię znaleźć. Co w tej sytuacji mogę zrobić, aby odblokować SIMa??
Jeśli nie rejestrowałeś nr, to musisz wysłać kartę rejestracyjną, odczekać 14 dni (taki przepis), aby ją zarejestrowali, no i później po 14 dniach dzwonisz, podajesz nr abonencki, a Oni podają Ci nowy PUK i po kłopocie ;)

#76421  autor: Kaczy
 27 maja 2006, 11:44
A w jakiej sieci kartę zablokowałes?

Przy okazji to ta operacja będzie zapewne płatna.

...::: Made for loneliness :::...

#76424  autor: mol
 27 maja 2006, 11:57
Kaczy pisze:A w jakiej sieci kartę zablokowałes?

Sieć: Orange. Typ w salonie mi powiedział, że mam przyjść z dowodem osobistym opiekuna i wyśle fax aby mi nowy nr: PUK wygenrowali.

#76448  autor: ywis
 27 maja 2006, 13:24

Operacja bezpłatna.
Coś wiem na ten temat, bo moja kobieta też zgubiła PUK'a.

mol80 pisze:

Sieć: Orange. Typ w salonie mi powiedział, że mam przyjść z dowodem osobistym opiekuna i wyśle fax aby mi nowy nr: PUK wygenrowali.
No i dobrze Ci powiedzieli. Będziesz musiał zarejestrować tak jak już pisałem wcześniej kartę na nr abonencki do którego chcesz uzyskać PUK. Czekasz 14 dni, bo tyle mają regulaminowo czasu na to, aby pozytywnie rozpatrzyć Twoje zgłoszenie (które zostanie wysłane faksem).

#76472  autor: mol
 27 maja 2006, 14:08
Ok, dzięki chłopaki za pomoc :-)