• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #72484  autor: Lifeman
 08 maja 2006, 16:23
Konczy mi sie umowa w orangu mixie. Zanstanawiam sie co teraz zrobic? Z tego co wiem to przedluzajac umowe nie dostane tanio fajnego telefonu gratis? Wiec co robic? Przejsc na POPa? czy moze na jakiegos innego prepaida? Gdzie najtaniej?

---
Pozdrawiam

#72486  autor: Irek
 08 maja 2006, 16:26
Zależy może określisz się w jakiej sieci masz najwięcej znajomych, ile dzwonisz, ile wysyłasz smsów? Takie wiesz ogólne info!

"And one more thing..."

#72492  autor: Lifeman
 08 maja 2006, 16:38
Wiekszosc znajomych mam wlasnie raczej w orange. Zawsze wiecej dzwonie.

Czy ktos wie dokladnie co moze mi zaproponowac orange teraz? Wiem ze jest jakas taka promocja ze jak sobie przedluze mixa to przez pol roku bede dostawal za darmo dodatkowe 100% kwoty deklarowanej. Ale czy przy tej opcji dostane telefon?

---
Pozdrawiam

#72538  autor: kameT
 08 maja 2006, 19:01
Hmmm.... odradzam przedłużania uwowy...
Podpisz nową umowę w tayfie Twój plan jeśl zakladasz, że za abonamnet będziesz płacił ponad 50zł... wtedy się opłaca i możesz wziąć nowy, fajny tel.
Przy kwotach poniżej 50 zł odradzam abonament, gdyż masz słabe pole manewru ze stawkami, a i słaby dostaniesz telefon, ogółem kicha! ;) Wtedy kup POPa, ale POP tylko się opłaca brać, jeśli dużo piszesz i dzwonisz w krótkim czasie (14 dni) do znajomych! Mam tu na myśli pakiety obniżające stawki podstawowe.

Może zdecyduj się na Tak Taka, tutaj połaczenia i min. są tanie do Ery, Heyah i stacjonarne po 29gr w pakietach, bez limitów... ^^ no i po 8 miechcach poza sieć obecnie 59gr to nie dużo ;) u konkurencji, w Popie po 80gr poza sieć... Yyyy.... to jest zresztą Twój wybór... ;)

Pozdrawiam :smt006

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#72553  autor: Irek
 08 maja 2006, 19:24
Lifeman pisze:Wiekszosc znajomych mam wlasnie raczej w orange. Zawsze wiecej dzwonie.
No i jeśli najwięcej znajomych posiadasz w Orange to w tym wypadku POPa. Masz pakiety sms po 1 grosz, do tego możliwość rozmowy z trzema numerami za 15 groszy(abonament za usługę 5 złotych miesięcznie).
Co do mixa to nie opłaca się on wcale, chyba że zależy Ci na telefonie!

"And one more thing..."

#72571  autor: Kaczy
 08 maja 2006, 20:09
Lifeman pisze:Czy ktos wie dokladnie co moze mi zaproponowac orange teraz? Wiem ze jest jakas taka promocja ze jak sobie przedluze mixa to przez pol roku bede dostawal za darmo dodatkowe 100% kwoty deklarowanej. Ale czy przy tej opcji dostane telefon?
W Mixie zaproponują Ci tylko tańszy telefon. Zero jakiś zniżek na abonament, czy dodatkowych minut.
Wiem, bo sam przedłużałem- tylko nie wiem po co :? :?

...::: Made for loneliness :::...

#72611  autor: Jedi
 08 maja 2006, 21:34
No i jeszcze za darmo zmienią ci ofertę na Twój Mix (właściwie gorszy od jednej idei mix).

#72613  autor: Kaczy
 08 maja 2006, 21:39
Niekoniecznie Ci zmienią.
Jak nie wyrazisz zgody to zostaniesz przy starym planie :-D :-D

...::: Made for loneliness :::...

#72633  autor: cesarz
 08 maja 2006, 22:46
znajomej skonczyla sie umowa ,wziela nokie 2600 .Dostala przez rok 50%wiecej ,nastepny rok normalna stawka. Miala idee mikx25 ,malo doladowan poza abonamentem. Poczekaj troche ,nie podpisuj zadnej umowy, i nie wypowiadaj. Powstanie umowa na czas nieokreslony , zawsze mozesz wypowiedziec co miesiac. W 4-kwartale ma byc nowy operator_P4.Powinna zaczac sie mala wojna cenowa, mam nadzieje . Mi konczy sie umowa w lipcu. Tak zrobie.

#72652  autor: adalis
 09 maja 2006, 08:45
od mojej laski mamie konczy sie umowa w jednej idei mix, miala podpisana umowe na dwa lata na kwote 25 zl, teraz proponuja jej przedluzenie umowy na rok w tej samej taryfie bez telefonu i dodatkowo ma dostawac 20zł przez czas trwania umowy czyli przez rok :/ ona nie bardzo wie co ma zrobic i liczy na mnie ze ja podejme decyzje za nia hihihi szczerze mowiac niewiem co mam jej powiedziec...

#73078  autor: Jedi
 11 maja 2006, 15:34
No na rok to może brać tylko, że można wynegocjować większą kwotę. Przecież zwykła oferta bez telefonu to 50% gratis. Niech kłóci się o więcej to dostanie :D

#73084  autor: l3p
 11 maja 2006, 15:54
Ja mam ten sam dylemat [ czy przedluzac ] ale to dopiero w styczniu takze jeszcze troche jest, ale watpie, zebym przedluzal. Chyba, ze do tego czasu zaproponuja mi cos olsniewajacego w co watpie.